Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Αξιούπολη: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Έφεδρο Ιπτάμενο Ανθυποσμηναγό Στέφανο Μαυροματίδη

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Κατάστημα Αξιούπολης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Έφεδρο Ιπτάμενο Ανθυποσμηναγό Στέφανο Μαυροματίδη από την Πηγή Αξιούπολης, ο οποίος έχασε την ζωή του εν ώρα καθήκοντος κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-1941.

Τον ήρωα αυτόν τίμησε πρωτίστως η Πολιτεία (δια του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης/Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και ο Δήμος μας. Παράλληλα, στην εκδήλωση αυτή τιμήθηκε και ένας άλλος Αεροπόρος που υπηρετούσε στην ίδια Πολεμική Μοίρα με τον Στέφανο Μαυροματίδη, ο επίσης Έφεδρος Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος Αθανάσιος Σιβρόπουλος.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Στρατού Ν. Κιλκίς Ευάγγελος Μαυρογόνατος, ο Πρόεδρος των Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Κιλκίς Κωνσταντίνος Παπανικολάου και εκπρόσωποι των οικογενειών Μαυροματίδη, Σιβρόπουλου και Τσολακίδη.

Στην συνέχεια, αναγνώσθηκε το βιογραφικό του φονευθέντα στον Ελληνοιταλικό Πόλεμο Αθανάσιου Σιβρόπουλου από την Αντιδήμαρχο ΔΕ Αξιούπολης Ελένη Λιακοπούλου και ακολούθησε η κύρια ομιλία της εκδήλωσης από τον Αεροπόρο – Ιστορικό- Ερευνητή κ. Γεώργιο Μέρμηγκα της Ελληνικής Εταιρείας Ερεύνης Συλλογής Ιστορικών Στοιχείων «ΚΥΡΗΚΕΙΟΝ» με θέμα: «ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΝΤΑ (30) ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ Ε.Β.Α. ΕΝΤΟΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ 1940-1941», με έμφαση στον Έφεδρο Ανθυποσμηναγό Ιπτάμενο Βομβαρδιστή- Πολυβολητή Στέφανο Μαυροματίδη.

Επιπλέον, την εκδήλωση χαιρέτισε ο Σμήναρχος Δρόσος Κουκουγιάννης ως Εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και ανάγνωσε την σχετική Υπουργική Απόφαση. Ακολούθησε επίδοση ηθικών αμοιβών-μεταλλίων στην εκπρόσωπο της οικογένειας Μαυροματίδη κ. Βασιλική Μαυροματίδου-Παυλίδου και στον εκπρόσωπο της οικογένειας Σιβρόπουλου κ. Ιωάννη Σιβρόπουλο, από την αντιπροσωπεία της Πολεμικής Αεροπορίας της 113 Πτέρυγας Μάχης, η οποία αποτελούνταν από τον Σμήναρχο και από τους Αντισμηνάρχους Γρηγόριο Ιωαννίδη και Βασίλειο Παυλίδη.

Στην εκδήλωση, ανακοινώθηκε από το Δήμαρχο Παιονίας, η πρόθεση του Δήμου, να ονομασθεί η κεντρική οδός του οικισμού Πηγής Αξιούπολης σε οδό «Εφέδρου Ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη»

Μετά το πέρας την εκδήλωσης ακολούθησε Σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης, με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριος, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γεώργιος Γεωργαντάς, ο διοικητής της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού Γεώργιος Στεφανίδης, ο διοικητής του Α.Τ. Παιονίας Ιωάννης Στρέζος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας Χρήστος Γκαντίδης, οι αντιδήμαρχοι Παιονίας Γεώργιος Γεωργίτσαρος και Ιωάννης Αδαμόπουλος, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρισης Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη,ο πρόεδρος της Κοινότητας Αξιούπολης Κύρος Καλαβάζης, ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας και πρώην Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πλούταρχος Ελευθεριάδης και Αιμίλιος Δεβετζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παιονίας Ιωάννης Ντάτος, πρόεδροι και τοπικοί σύμβουλοι κοινοτήτων του Δήμου μας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.