Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Εκδήλωση Γιώργου Φραγγίδη στο Κιλκίς με θέμα την καθημερινότητα του πολίτη και τις πολιτικές εξελίξεις

Δελτίο τύπου Γιώργου Φραγγίδη
Ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πραγματοποίησε τo Σάββατο 5/11, ανοιχτή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο του Κιλκίς. Την εκδήλωση χαιρέτισε η κ. Ευαγγελία Λιακούλη, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η οποία στη συνέχεια παρέδωσε τη σκυτάλη στον βουλευτή Κιλκίς για μία τοποθέτηση σχετικά με την καθημερινότητα του πολίτη και τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο κ. Φραγγίδης, καταρχήν αναφέρθηκε σε θέματα επικαιρότητας, όπως οι υποθέσεις κακοποίησης παιδιών, τα φαινόμενα έμφυλης βίας και οι γυναικοκτονίες, που είναι απόρροια της κοινωνικο-οικονομικής κρίσης και χρήζουν δραστικής αντιμετώπισης με τη συνδρομή των πολιτικών κομμάτων, των θεσμών, του κράτους και της κοινωνίας. Απαιτούνται αποτελεσματικοί μηχανισμοί ασφάλειας και προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των δομών στήριξης. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει προτείνει τη δημιουργία Κέντρων Υποστήριξης Οικογένειας σε κάθε Δήμο και καμπάνιες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, ώστε να μην ισχύει ο «νόμος της σιωπής».

Για την υπόθεση του βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ κ. Πάτση, που κατηγορήθηκε ότι εξαγόρασε κόκκινα δάνεια στο 1/15 της αξίας τους και ότι πήρε περίπου 1 εκατ. ευρώ με απευθείας αναθέσεις μέσα σε δύο χρόνια από τα ΕΛΤΑ για παροχή νομικών συμβουλών, είπε ότι είναι ενδεικτική της αντίληψης της ΝΔ για το "κράτος-λάφυρο" και ότι δεν είναι τυχαία η ανάθεση της γραμματείας του τομέα "κόκκινων δανείων" της ΝΔ στον γιο του κ. Πάτση. Η υπόθεση Πάτση βρέθηκε από τη Διαύγεια, που είναι νόμος του ΠΑΣΟΚ, όπως είναι και το ασυμβίβαστο του βουλευτή με τις offshore εταιρείες και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες και τα funds που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, οι προτάσεις μας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, και για τη δυνατότητα του δανειολήπτη να αγοράσει στην ίδια τιμή με το fund, δεν εισακούγονται από την κυβέρνηση.

Για την Ακρίβεια, ο κ. Φραγγίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες πως κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ενώ έχουμε σωρεία αυξήσεων στα βασικά τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, η Ελλάδα σε αγοραστική δύναμη είναι στην 5η θέση από το τέλος στην Ε.Ε. και οι μισθοί αυξήθηκαν σε ετήσια βάση μόλις 0,8% με πληθωρισμό 10,4%, όταν στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν 4,1%, με πληθωρισμό 8%. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει μείωση του Φ.Π.Α. στα βασικά είδη από 13% στο 6%, εντατικούς ελέγχους στην αγορά για αισχροκέρδεια και αύξηση του αριθμού των προϊόντων που υπάγονται στον μειωμένο ΦΠΑ.

Για την Ενέργεια, είπε ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής εκτόξευσε τους λογαριασμούς ρεύματος. Το κόστος παραγωγής ενέργειας, με την βίαιη απολιγνιτοποίηση του κ. Μητσοτάκη και την παραγωγή ρεύματος από φυσικό αέριο, μεταφέρθηκε στους καταναλωτές, αφήνοντας τους παρόχους να κερδοσκοπούν. Έχουμε εδώ και 1 χρόνο προτείνει το κλιμακωτό πλαφόν στη λιανική τιμή στους παρόχους 10%.

Για τα Καύσιμα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση κερδοσκοπεί, αφού η αύξηση της τιμής μέσα σε ένα χρόνο είναι 65%. Η Ε.Ε προτείνει φορολόγηση 33% των υπερκερδών των εταιρειών πετρελαίου αλλά η κυβέρνηση κωφεύει. Εμείς προτείνουμε ουσιαστική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του Φ.Π.Α. .

Σε σχέση με τον Πρωτογενή Τομέα, αναφέρθηκε στο υπέρογκο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, την έλλειψη εργατών γης και άλλα προβλήματα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη μιας ολοκληρωμένη αγροτικής πολιτικής, που θα λαμβάνει υπόψη την κλιματική αλλαγή και την ανάπτυξη του αγροτουρισμού. Πρότεινε την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης, την επιδότηση για τα εφόδια και τις ζωοτροφές και την αξιοποίηση των ενεργειακών κοινοτήτων, με τη συμμετοχή αγροτών, κτηνοτρόφων και συνεταιρισμών.

Αναφερόμενος στο Δημογραφικό – Στεγαστικό, είπε ότι είμαστε η 4η πιο γερασμένη χώρα στην Ε.Ε.και χρειάζεται να δημιουργήσουμε ευνοϊκές συνθήκες για τα νέα ζευγάρια και τη δημιουργία οικογένειας. Επιβάλλεται μια ολοκληρωμένη δημόσια πολιτική για το στεγαστικό και ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας για νέους, οικογένειες και φοιτητές, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης και κατά το πρότυπο χωρών όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία και όχι το υποτυπώδες πρόγραμμα της κυβέρνησης της ΝΔ.

Για τις Υποκλοπές είπε ότι πρόκειται για ζήτημα Δημοκρατίας, που δείχνει μια συνολική κουλτούρα διακυβέρνησης. Η κυβέρνηση με μια σειρά μεθοδεύσεων, επικοινωνιακών και θεσμικών, προσπαθεί να συγκαλύψει ένα υπαρκτό σκάνδαλο και να πείσει ότι δεν ενδιαφέρει τους πολίτες.

Για την Τουρκική προκλητικότητα, είπε ότι η αναθεωρητική στρατηγική της Άγκυρας είναι μια συγκροτημένη και μακροπρόθεσμη στρατηγική. Η Τουρκία λειτουργεί ως παράγοντας αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή και απαιτείται μία νέα ειδική σχέση Ε.Ε. - Τουρκίας, με μηχανισμό αυτόματων κυρώσεων στην Τουρκία, όταν καταπατά τις ευρωπαϊκές αξίες, τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και φυσικά, να υπάρχει το εμπάργκο όπλων, που ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάφερε πριν δυο χρόνια να ψηφιστεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ως κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την άμυνα και την ασφάλεια.

Αναφερόμενος στην Υγεία, είπε ότι η πανδημία ανέδειξε τις παθογένειες, τα προβλήματα, αλλά και την τεράστια αξία του δημόσιου συστήματος υγείας για την αντιμετώπισή της αλλά και οποιασδήποτε άλλης υγειονομικής απειλής. Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την εγκατάλειψη και απαξίωση του ΕΣΥ και επεσήμανε το ζήτημα της υποστελέχωσης και της έλλειψης κρίσιμων ειδικοτήτων που παραλύει τα νοσοκομεία, οδηγεί σε πάγωμα χειρουργείων και άλλων ιατρικών πράξεων. Αναφέρθηκε στη μελέτη Λύτρα που φανέρωσε τις μεγάλες ανισότητες ανάμεσα σε κέντρο και περιφέρεια και τη μεγάλη θνητότητα που καταγράφηκε στους ασθενείς που δεν κατάφεραν να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ. 

Αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την υγεία, και καυτηρίασε την κυβέρνηση για τη διάθεση μόλις του 4,8% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στην Υγεία, τις υψηλές ιδιωτικές δαπάνες υγείας, την προβληματική πορεία του θεσμού του Οικογενειακού Γιατρού, την πελατειακή επιλογή διοικήσεων και την ανυπαρξία δικτύων για φροντίδα στο σπίτι όπως και δημόσιων κέντρων χρόνιων παθήσεων και αποκατάστασης. Επίσης, μίλησε για την μεγάλη υποστελέχωση των δημόσιων δομών, τη συνεχόμενη φυγή των γιατρών στο εξωτερικό, τις χαμηλές αμοιβές στο ΕΣΥ και τη μη ένταξη των λειτουργών του στα βαρέα και ανθυγιεινά. Σε σχέση με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, είπε ότι υπονομεύει την καθολική και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας, καταργώντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των ιατρών του Ε.Σ.Υ. και μετατρέποντας ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό σε αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς, ευνοώντας την συναλλαγή.

Ο βουλευτής κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, γιατί είναι μια προγραμματική και υπεύθυνη δημοκρατική δύναμη προόδου και καινοτομίας. Εγγυάται τη Δημοκρατία, αντιτάσσεται στην αυθαιρεσία και στον λαϊκισμό, υποστηρίζει έμπρακτα τον έλεγχο της εξουσίας (Διαύγεια, Ανεξάρτητες Αρχές). Προωθεί την αξιοκρατία (ΑΣΕΠ), την αποκέντρωση της εξουσίας (Αυτοδιοίκηση) και την ενεργή συμμετοχή του πολίτη στη λήψη αποφάσεων (ηλεκτρονική διαβούλευση). Η πορεία του είναι αυτόνομη και όταν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, βγαίνει ΠΑΣΟΚ. Εκφράζει τους πολίτες που θέλουν να ζουν σε μια σύγχρονη δημοκρατία, μακριά από αυταρχικές συμπεριφορές, κομματικά φέουδα, ανεξέλεγκτους πρωθυπουργούς. Ως διακύβευμα των εκλογών έθεσε το «δημοκρατική ανατροπή και πρόοδος ή λαϊκισμός και συντήρηση» και τόνισε ότι η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη επανέρχεται.

Τέλος, για τους πολιτικούς, είπε ότι κρίνονται από τα έργα τους, γεγονός που αξιολογούν οι πολίτες την ώρα της κάλπης, μαζί με τη γνώση, την εμπειρία, την αλληλεπίδραση με την κοινωνία, το όραμα για τον τόπο, την άσκηση επιρροής στα κέντρα αποφάσεων. Δήλωσε ότι η κοινοβουλευτική του εμπειρία και η επιλογή του από τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη στη θέση του Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, τον καθιστούν πιο δυνατό από ποτέ, για να εκφράσει τη φωνή των συμπολιτών του και να μετουσιώσει το κοινό όραμα για το Κιλκίς σε έργο, μέσα από μια πορεία με ήθος, συνέπεια, εργασία και στόχο την κοινωνική χρησιμότητα και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του Κιλκίς. Κλείνοντας, ζήτησε από τους πολίτες να τον τιμήσουν με την ψήφο τους στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.