Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Μήνυμα Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου για τις πανελλαδικές Εξετάσεις

Υπογράφει ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίος
Αγαπητά μου παιδιά, μαθητές και μαθήτριες της Τρίτης Τάξεως του Λυκείου,
Λίγες ώρες σας χωρίζουν από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων και την εξέτασή σας για την εισαγωγή σας στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Οι κόποι σας, οι αγώνες σας, η επιμονή σας, η υπομονή σας, η αντοχή σας, τα όνειρά σας και οι προσδοκίες σας θα διέλθουν την βάσανο της εξετάσεως ώστε να εξέλθετε νικητές και να εισαχθείτε στο χώρο της φοιτήσεως που προσδοκάτε.

Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, η πίστη στην πρόνοια του Θεού και η ηρεμία της ψυχής μας, αποτελούν εφόδια για κάθε διεκδίκηση στη ζωή.

Ως πνευματικό σας Πατέρας και Μητροπολίτης σας, αυτά τα πνευματικά εφόδια εύχομαι ολόψυχα να χαρακτηρίσουν την συμπεριφορά σας τις σημαντικές αυτές ώρες, ώστε οι κόποι της μελέτη σας να καρποφορήσουν.

Αυτά τα πνευματικά εφόδια, εύχομαι να διατηρήσετε πάντοτε στη ζωή σας, διότι καθημερινά δίνουμε εξετάσεις στη ζωή μας, ποικίλες εξετάσεις, που αναζητούν την αναμέτρηση με τον εαυτό μας, που αναζητούν πνευματικές νίκες χαριτωμένες με την αρετή της εσωτερικής πληρότητας.

 Σε όλα τα παιδιά της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, σε όλους εσάς που διαγωνίζεστε, στους γονείς σας και στους καλούς εκπαιδευτές σας, αφιερώνω την προσευχή μου αυτές τις ημέρες, ανοίγω την αγκαλιά μου και σας ευλογώ πατρικά και αγαπητικά.

Καλή σας επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.