Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Μήνυμα Γιώργου Φραγγίδη για την Παγκόσμια Ημέρα του εθελοντή αιμοδότη

Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Βουλευτής Κιλκίς

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών και του Διεθνούς Οργανισμού Μετάγγισης Αίματος.

Ο εορτασμός της ημέρας έχει στόχο να εξαλείψει κάθε προκατάληψη και φόβο σχετικά με την αιμοδοσία, να αναγνωρίσει τον αλτρουϊσμό του εθελοντή αιμοδότη, αλλά και να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, συμβάλλοντας έτσι στη διατή ρηση επαρκών αποθεμάτων αίμα τος.

Η αιμοδοσία αποτελεί μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο, αφού μόλις δέκα λεπτά χρόνο από τη ζωή μας ,είναι ικανά να χαρίσουν ζωή. Το ελά χιστο που οφείλουμε στους εθελοντές αιμοδότες ,που προσφέρουν ανιδιοτελώς το αίμα τους σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, είναι να εκφράσουμε την ευγνωμο σύνη που νιώθει γι’ αυτούς ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία.

Για την διασφάλιση επάρκειας αίματος ,απαιτείται τακτική εθελοντική αιμοδοσία σε μόνιμη βάση, που μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τον σχεδιασμό συγκεκριμέ νων παρεμβάσεων και την ανάπτυξη δράσεων από την επίσημη Πολιτεία .

Τα Κοινοβουλευτικά κόμματα οφείλουν να συμβάλλουν με καθοριστικό τρόπο στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ,την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και της σωστής διαχείρισης του αίματος.

Δίνουμε αίμα χωρίς φόβο και προκατάληψη.

Σώζουμε ζωές. Μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.