Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 14/6/2022, 3:17 μ.μ.

Συλλήψεις για κλοπή
Συνελήφθησαν χθες (13 Ιουνίου 2022) το πρωί στις Σέρρες από αστυνομικούς του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, δύο ημεδαπές γυναίκες, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την προηγούμενη ημέρα διέρρηξαν κατάστημα από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Σύλληψη για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη χθες (13 Ιουνίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Πέλλας απόαστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα διέρρηξε κατάστημα, προκαλώντας φθορές αξίας 100 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάτι.

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην Κεντρική Μακεδονία, στο πλαίσιο ειδικού τροχονομικού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Από το πρωί της 9ης Ιουνίου 2022 έως και σήμερα 14 Ιουνίου 2022 το πρωί, σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 11.880 έλεγχοι οχημάτων και βεβαιώθηκαν 3.470 παραβάσεις, από τις οποίες:

1.094 για υπερβολική ταχύτητα,
134 για στάθμευση σε θέσεις ΑμεΑ, διαβάσεις πεζών κ.α.,
127 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
94 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.,
65 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ,
65 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
30 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
18 για αντικανονικό προσπέρασμα,
14 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα,
13 για φθαρμένα ελαστικά,
12 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
11 για αντικανονικούς ελιγμούς,
10 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
10 για παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια,
8 για μη κατοχή σε ισχύ άδειας ικανότητας οδήγησης και
1.765 για λοιπές παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Επιπλέον, ακινητοποιήθηκαν συνολικά 138 οχήματα, από τα οποία 102 Ι.Χ.Ε., 34 Ι.Χ.Φ.- Δ.Χ.Φ. και 2 δίκυκλα οχήματα.

Η προσπάθεια για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων είναι καθημερινή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Σύλληψη ατόμου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

Αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν καθημερινά στοχευμένους ελέγχους για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην μεταφορά παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό , αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες (13-06-2022) εντόπισαν Εθνικό Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό νεαρό αλλοδαπό, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάθμευσης που του έγινε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε στο ύψος των διοδίων Ασπροβάλτας, όπου ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη .

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών δύο (2) αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ δύο (2) ακόμη παράτυποι μετανάστες που είχαν αποβιβαστεί νωρίτερα από το ανωτέρω όχημα και είχαν τραπεί σε φυγή, εντοπίστηκαν έπειτα από αναζητήσεις.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε σχετική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.