Σημαντική παρουσία θα έχει εφεξής ο νομός Κιλκίς στην Ομάδα Εργασίας για την κοινωνική προστασία και ένταξη των Ατόμων με Αναπηρία στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη και Μείωση της Φτώχειας 2021-2027, που συγκροτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης των φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ειδικότερα, μέλος της Ομάδας Εργασίας με την ιδιότητα του Οργανωτικού Γραμματέα του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας (ΝΠΔΔ) ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Βαγιάτης, Κοινωνικός Λειτουργός στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παιονίας.
Αναμφισβήτητα, η ενεργός συμμετοχή ενός ατόμου από την περιοχή μας θα συμβάλλει σημαντικά στην αποτύπωση των αναγκών, καθώς και σχετικών προτάσεων για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία της Π.Ε Κιλκίς.
Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι:
-η θέσπιση ενός κοινού πλαισίου αρχών, προτεραιοτήτων και στόχων αναφορικά με την εν λόγω πληθυσμιακή ομάδα
-η ιεράρχηση των μεταρρυθμιστικών προτεραιοτήτων στο εν λόγω πεδίο
-η άρση των επιλεκτικών παρεμβάσεων κάλυψης των αναγκών τους και
-η εν γένει ενίσχυση της διαφάνειας και της διαβούλευσης.
Σκοπός της Ομάδας είναι η διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων επί του θεματικού πεδίου οι οποίες θα αποτυπώνονται σε δίμηνες αναφορές και σε εξαμηνιαίες εκθέσεις προόδου, οι οποίες θα κατατίθενται στην πολιτική ηγεσία Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Με τη λήξη κάθε εξαμήνου εργασιών θα διοργανώνεται ένα ημερήσιο εργαστήριο στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι Ομάδες Εργασίας που λειτουργούν στο πλαίσιο της ΕΣΚΕ 2021-2017 με σκοπό τη διάχυση και αμοιβαία ανταλλαγή των πληροφοριών που αφορούν στο έργο κάθε μίας ξεχωριστά.
Το έργο της Ομάδας Εργασίας δομείται στους άξονες:
-Επιδοματική πολιτική/Ενίσχυση εισοδήματος
-Πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας
-Πρόσβαση σε υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης
-Πρόσβαση στην εργασία
-Πρόσβαση στη στέγη
-Πρόσβαση στην κοινωνική ζωή χωρίς αποκλεισμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.