Η Επιμορφωτική Κιλκίς στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις, με τίτλο “Blended teaching and learning in VET schools” («Μεικτή εκπαίδευση και μάθηση στα κέντρα/σχολεία επαγγελματικής κατάρτισης»), ταξίδεψε στο Μάριμπορ της Σλοβενίας για να συμμετέχει στην τρίτη και τελευταία διακρατική εκπαιδευτική συνάντηση με τίτλο “Quality education process and students’ performance”.
Στην εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2022, έλαβαν μέρος 20 εκπαιδευτικοί και στελέχη από τους φορείς επαγγελματικής κατάρτισης που συμμετέχουν στο έργο, από τις ακόλουθες χώρες: Ελλάδα, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και Σλοβενία (4 από την Επιμορφωτική).
Η κατάρτιση επικεντρώθηκε στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε μαθήματα μικτής εκπαίδευσης (blended learning) και πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος οι εκπαιδευτικοί ασχολήθηκαν με τους παράγοντες που επηρεάζουν την μικτή εκπαίδευση και την ποιότητά της καθώς και την απόδοση των μαθητών. Το δεύτερο μέρος περιλάμβανε συζητήσεις με καλές πρακτικές και παραδείγματα, ομάδες εργασίας και εργαστήρια (workshops).
Στόχος της ήταν να βοηθήσει τους συμμετέχοντες στην κατανόηση των απαραίτητων αλλαγών που πρέπει να γίνουν στα σχολεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και των επιδόσεων των μαθητών στα μαθήματα υβριδικής εκπαίδευσης (blended).
Κατά τη διάρκεια της τριήμερης διαμονής τους στο Μάριμπορ, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν ένα καινοτόμο οινοποιείο της περιοχής, μια σχολή καλών τεχνών καθώς και τις δομές του εκπαιδευτικού φορέα που τη φιλοξένησε (Izobraževalni center Piramida Maribor).
Η επόμενη συνάντηση των συντονιστών του έργου έχει οριστεί για τις 5-8 Οκτωβρίου 2022, στη Ρίγα της Λετονίας, όπου και θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου στο ευρύτερο εκπαιδευτικό κοινό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.