Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Άσκηση επί χάρτου για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών "ΦΛΟΓΑ 2022" στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κιλκίς

Την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των εμπλεκόμενων – στη δασοπυρόσβεση – φορέων για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια της διεξαγωγής της άσκησης επί χάρτου με τίτλο “ΦΛΟΓΑ 2022”, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, στην αίθουσα “Περικλής Κολότσιος”, στο Διοικητήριο, έδρα της Π.Ε. Κιλκίς.


Η άσκηση που ήταν “προϊόν” συνδιοργάνωσης του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς με τους Δήμους Κιλκίς & Παιονίας αφορούσε υποθετικά επεισόδια και περιελάμβανε έναρξη και εξέλιξη δασικών πυρκαγιών κοντά σε οικισμούς, δύσβατες τοποθεσίες και πιθανή απομάκρυνση του πληθυσμού.

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς Θεόδωρος Κοκκίνης ανέπτυξε το σενάριο της άσκησης που αφορούσε δύο υποθετικά επεισόδια.

Το πρώτο επεισόδιο αφορούσε δασική πυρκαγιά, “εισαγόμενη” από γειτονική χώρα, στο Δήμο Παιονίας, που εξελίσσεται εκατέρωθεν της συνοριακής γραμμής τον μήνα Αύγουστο. Λόγω καιρικών συνθηκών, η πυρκαγιά κατευθύνεται προς οικισμό του Δήμου Κιλκίς.

Το δεύτερο αφορούσε δασική πυρκαγιά που εκδηλώνεται στο Δήμο Παιονίας, πλησίον οικισμού την ίδια μέρα που εκδηλώθηκε το πρώτο επεισόδιο. Λόγω καιρικών συνθηκών, η πυρκαγιά κατευθύνεται προς οικισμό αυτόν. Στον οικισμό αυτό τελικά έγινε προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων ( εκκένωση οικισμού).

Στη διάρκεια της άσκησης διαπιστώθηκε η ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και η βελτιστοποίηση των προβλεπόμενων διαδικασιών κατά την αντιμετώπιση σύνθετων περιστατικών δασικών πυρκαγιών που απαιτούν ευρείας κλίμακας κινητοποίηση και διαχείριση.

Στην άσκηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, (σ.σ. η περιφερειακή σύμβουλος Νατάσα Σωτηριάδου δεν παρέστη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων), η περιφερειακή σύμβουλος Γενοβέφα Ναβροζίδου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παιονίας Γεώργιος Δουλκερίδης, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κιλκίς Παντελής Πηλείδης, ο αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παιονίας Αθανάσιος Γώγος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Κιλκίς πύραρχος Κωνσταντίνος Τσάγκαλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Χρήστος Καϊναδόγλου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας Χρήστος Γκαντίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς Γρηγόριος Σαλαβασίδης , από το επιτελείο της ΔΙ.ΠΥ.Ν Κιλκίς ο υποπυραγός Δημήτριος Ζαγναφέρης, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς ο Α’ Υποδιευθυντής Δημόκριτος Δεμερτζίδης και η Στέλλα Αλεξανδρίδου, από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία “Πόντος” ο Δημήτριος Μπινιάρης, ο προϊστάμενος τμήματος Διεύθυνσης Δασών Κιλκίς Ευάγγελος Γουζούνης, ο αναπληρωτής προϊστάμενος τμήματος/Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης Μιχαήλ Καρακώτσογλου, οι υπάλληλοι της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Φωτεινή Τσάμη και Ζαφειρούλα Αργυροπούλου, η υπάλληλος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς Κλεαρέτη Πασσαλίδου, ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου Κιλκίς Βλαδίμηρος Κωνσταντινίδης, ο εκπρόσωπος της εθελοντικής οργάνωσης Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Ευάγγελος Στάμκος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης Κυνηγετικός Σύλλογος Παιονίας “Το Πάικο” Κωνταντίνος Πιλάτος και Γεώργιος Δασκαλίνας, αντίστοιχα, και ο υπεύθυνος Τομέα ΕΚΑΒ Κιλκίς Γεώργιος Ζαχίλας.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.