Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Μια μέρα στην Πινακοθήκη της ΤΕΧΝΗΣ

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Μια ιδιαίτερη μέρα στην Πινακοθήκη για την Κική και το Θανάση ζήσαμε την Κυριακή 5 Ιουνίου. Ήταν όλοι εκεί, παιδιά, εγγόνια, αδέλφια, συνεργάτες, φίλοι, ασθενείς, συνάδελφοι, όλοι ενωμένοι και συγκινημένοι από τη μνήμη αλλά κυρίως περήφανοι για το ήθος και την προσφορά της Κικής και του Θανάση. Το αγαπημένο ζευγάρι που σηματοδότησε με την παρουσία του το ιατρικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι στην πόλη. Τις χαρισματικές προσωπικότητες που πορεύτηκαν στη ζωή με δυναμισμό, αγωνιστικότητα, όραμα και πάθος.

Κορυφαίος στον τομέα του ο Θανάσης, διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Κιλκίς, εξαιρετική παθολόγος η Κική δεν αρκέστηκαν στη θεραπεία του σωματικού πόνου. Φρόντισαν και την ανθρώπινη ψυχή.

Και μας παρέδωσαν μια κιβωτό πολιτισμού.

Το όνομά τους συνδέθηκε με την ιστορία του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού, της θεατρικής σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ πάνω από όλα όμως με την Πινακοθήκη. Το όραμα και η επιμονή τους χάρισαν στο νομό τη μοναδική Πινακοθήκη του με έργα των μεγαλύτερων νεοελλήνων μεταπολεμικών ζωγράφων και γλυπτών.

Για την Κική και το Θανάση μίλησαν με συγκίνηση ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Κιλκίς, Γιάννης Χατζηαποστόλου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, ο ειδικευόμενος και μετέπειτα συνάδελφος του Θανάση Πάγκου, Άγγελος Σγουρομάλλης και τα παιδιά της Αναστασία και Θούλα Πάγκου.

Δίκαια τα ονόματά της Κικής και του Θανάση θα ακολουθούν την επωνυμία της Πινακοθήκης της Τέχνης και αυτό θα πιστοποιείται πάντα από την εγχάρακτη πέτρα που φιλοτέχνησε στη μνήμη τους ο αντιπρόεδρος της Τέχνης, Θεόδωρος Γιαννακός .

Τα αποκαλυπτήρια της εγχάρακτης πέτρας με τα ονόματα των αείμνηστων εραστών της Τέχνης ακολούθησε μια μικρή μουσική περιπλάνηση με τραγούδια που αγαπούσε η Κική και ερμήνευσε υπέροχα η Μαρία Κιορπελίδου ενώ στο πιάνο τη συνόδεψε η εξαιρετική Ρόζα Αβραμίδου.

Γεμάτη η μέρα της Πινακοθήκης, όπως πάντα. Ξεναγήσεις από την υπεύθυνη της Πινακοθήκης, απόφοιτο της σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Μαίρη Σαραντοπούλου, η έκθεση των εφήβων του τμήματος ζωγραφικής της Τέχνης με τίτλο «Η χαρά της ζωής» ήταν πράγματι χαρά της ζωής, γεμάτη αισιοδοξία και ομορφιά, με την εκπαιδεύτριά τους, Ζωή Τζήμητρα, να καμαρώνει για τα έργα των μαθητών της.

Τα «Φανταστικά πορτραίτα» των παιδιών που συμμετείχαν στα εικαστικά εργαστήρια με την καθοδήγηση του Χαρίτωνα Παπαδόπουλου, εικαστικού, απόφοιτου της σχολής Καλών τεχνών, ξεπέρασαν κάθε φαντασία. Τα παιδιά ξετρελάθηκαν με την ιδέα και σχεδόν ευλαβικά αφοσιώθηκαν στη δημιουργία του πορτραίτου τους.

-Η Δάφνη Παπαδοπούλου, γενική γραμματέας της Τέχνης με τη βοήθεια της Μάρθας Αραβίδου, εκπαιδευτικού, αφηγήθηκε το αγαπημένο της παραμύθι “Ο ραφτάκος των λέξεων”, του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο πλήθος των παιδιών και ακολούθησε παιχνίδι με λέξεις για τα κουστούμια του ραφτάκου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς, ενώ θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους επιχειρηματίες που στάθηκαν δίπλα στην Τέχνη. Από καρδιάς ευχαριστούμε την εταιρία Unismack για τα τραγανά κράκερ, Ritos Food-Sissini για την πεντανόστιμη σοκολατένια λιχουδιά, το κτήμα Χειμωνίδη για τους εξαιρετικούς χυμούς ρόδι, το αρτοζαχαροπλαστείο ΓΑΤΙΔΗΣ για τα εκλεκτά παστάκια του, την εταιρία JANNIS για τα ιδιαίτερα μαντολάτα του, την εταιρία KLEEMANN για την φροντίδα και περιποίηση του αύλειου χώρου της Πινακοθήκης, την εταιρία BISCOTTI TSOUNGARI για τα βελουδένια μπισκότα της και βιβλιοπωλείο ΣΥΜΜΕΤΡΟ για την πρόθυμη ανταπόκριση του στις ανάγκες της Τέχνης.

Ραντεβού του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.