Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Σάββας Τσιτουρίδης: Όχι στην πόλωση και στο διχασμό - Η Βουλή να συζητήσει τώρα για την Ευρώπη

Ενόψει της επαναλειτουργίας της Βουλής μετά τις πασχαλινές διακοπές ο Πρόεδρος του Δικτύου «Έλληνες Ριζοσπάστες», κ. Σάββας Τσιτουρίδης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τρεις εβδομάδες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση των ευρωεκλογών κυβέρνηση και αντιπολίτευση συνεχίζουν να επενδύουν στην πόλωση και στο διχασμό, αγνοώντας κατά τρόπο επιπόλαιο και πολιτικά στρεβλό τη συζήτηση για την Ευρώπη.

Επειδή πρέπει επιτέλους να ακούσουμε για το διακύβευμα των εκλογών της 26ης Μαΐου, οι «Έλληνες Ριζοσπάστες» ζητάμε από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Να συμφωνήσουν να αναβληθεί η πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά του κ. Πολάκη, καθώς και η μετατροπή της από την κυβέρνηση σε συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτήν.

Η συζήτηση αυτή μπορεί να λάβει χώρα αμέσως μετά από τις ευρωεκλογές. Δεν υπάρχουν άλλωστε πολλοί Έλληνες που να μην καταδικάζουν την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ούτε πολλοί που να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής τώρα.

Στη θέση αυτής της συζήτησης προτείνουμε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τη διεξαγωγή προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτησης με θέμα την Ευρώπη. Για να ακούσουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, ποιες είναι οι θέσεις όλων των κομμάτων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων, μέσα σ’ έναν ανοιχτό πλανήτη που αλλάζει με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς.

Μια τέτοια συζήτηση, αντί να διχάσει, θα μπορούσε να ενώσει δυνάμεις της λογικής και του μέτρου. Σε δύσκολους καιρούς αυτό έχει ανάγκη η χώρα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.