Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Δήμος Παιονίας: Χρηματοδότηση για έργα ύψους 482.379,24 από το ταμείο Αλληλεγγύης

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Χρηματοδότηση για έργα ύψους 482.379,24 διεκδίκησε και έλαβε ο δήμος Παιονίας από το ταμείο Αλληλεγγύης Η εν λόγω χρηματοδότηση αφορά τα έργα Α) «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ» ύψους 400.000,00 , Β) «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ» ύψους 53.660,84 και Γ) «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ» ύψους 28.718,40.

Το αίτημα υπεβλήθη από τον δήμο Παιονίας στις 30 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος γ’ κύκλου του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερόμενων δήμων για την χρηματοδότησή τους από το «Ταμείο Αλληλεγγύης».

Η χρηματοδότηση αυτή είναι η τέταρτη που διεκδικεί και λαμβάνει ο δήμος Παιονίας για την αποκατάσταση φθορών που έχουν υποστεί οι υποδομές του ως συνέπεια της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης.

Προηγήθηκαν οι χρηματοδοτήσεις :160.000,00 για την προμήθεια ενός καινούργιου απορριμματοφόρου.

160.000,00 για το έργο «Ηλεκτροφωτισμός δρόμου Πολυκάστρου – Γέφυρας Αξιού και κατασκευή πεζοδρομίου Πολυκάστρου – Νέας Καβάλας»

360.000,00 για το έργο «Υποδομές εξυπηρέτησης πεζών στον οδικό άξονα Αξιούπολης – Πολυκάστρου – Νέας Καβάλας».

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε:

«Με την τελευταία χρηματοδότηση που μας ενέκρινε το Υπουργείο ο δήμος μας διεκδίκησε και έλαβε, έκτακτες χρηματοδοτήσεις ύψους 1.162.379,24 για αποκατάσταση φθορών στις υποδομές του.

Είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα διεκδικήσουμε από την κεντρική εξουσία αυτά που μας αναλογούσαν από τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης και το κάναμε πράξη. Παράλληλα προχωρήσαμε και σε όσες ενέργειες μας επέτρεψε το νομοθετικό πλαίσιο για την αποκατάσταση των φθορών που υπέστησαν ιδιώτες, επαγγελματίες και κάτοικοι.

Το «προσφυγικό ζήτημα» δεν έχει τελειώσει ακόμη και η διοίκηση του δήμου εξακολουθεί να το αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης ως Εθνική Υπόθεση, αλλά και με διεκδικητικό πνεύμα απέναντι στην κεντρική εξουσία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.