Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Έκθεση ζωγραφικής παιδικών τμημάτων της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Αν θέλετε να απολαύσετε μια βόλτα σε ένα εικαστικό κήπο, εμπνευσμένο από την τεχνική και το ύφος της ιδιαίτερης ζωγράφου, Γιαγιόι Κουσάμα, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την αίθουσα εκθέσεων «Κούρος Ευρωπού» της Τέχνης, Εκεί τα παιδιά του τμήματος ζωγραφικής με την καθοδήγηση της Κικής Βέλκου δημιούργησαν τον κήπο της Άνοιξης, μια πανδαισία λουλουδιαστή, γεμάτη αισιοδοξία για την αναγέννηση της φύσης και φυσικά όλη πουά. Και όλα αυτά με τη συμμετοχή και των μαμάδων των παιδιών, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ομορφιά της συνεργασίας και της συνύπαρξης.

Η Γιαγιόι Κουσάμα (Yayoi Kusama), είναι η πιο αναγνωρίσιμη «γιαγιά» των εικαστικών τεχνών και μια από τις πιο ακριβές εν ζωή καλλιτέχνιδες.

Γεννήθηκε στο Ματσουμότο της Ιαπωνίας το 1929. Ήθελε πάντοτε να γίνει καλλιτέχνης. Καθώς μεγάλωνε στην Ιαπωνία, φανταζόταν τον κόσμο γύρω της σαν ατελείωτες σειρές από βούλες, τις οποίες αποτύπωνε σε σχέδια και ζωγραφιές. Σε ηλικία είκοσι οκτώ ετών, πήγε στη Νέα Υόρκη και έγινε ευρέως γνωστή για τους πίνακες, τα γλυπτά και τις περφόρμανς της.

Η Κουσάμα, 91 χρονών πλέον σήμερα, εξακολουθεί να πηγαίνει κάθε μέρα στο εργαστήριό της και να καταπιάνεται με την τέχνη! Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονται τις εκθέσεις της, ενώ στο διαδίκτυο αναρτούν φωτογραφίες των έργων της.

Τα έργα της Κουσάμα είναι επηρεασμένα από τα όνειρα και τα οράματα που έβλεπε όταν ήταν παιδί. Σε εκείνες τις εικόνες της παιδικής της ηλικίας, ολόκληρος ο κόσμος πλημμύριζε με απεριόριστες βούλες, δίνοντάς της την έμπνευση να πλημμυρίσει αργότερα τα έργα της. Γιγάντιες κολοκύθες, δωμάτια πλημμυρισμένα με πολύχρωμες κουκκίδες και τα πασίγνωστα πλέον Infinity Rooms με τους καθρέφτες, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της έργα, που θα συναντήσεις σε όλα τα σημεία του πλανήτη.

Η συλλογή με τις δημιουργίες της βρίσκεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMa).

Η ιέρεια του πουά, με τα χαρακτηριστικά κόκκινα μαλλιά θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες του κόσμου.

Ακριβώς δίπλα στον κήπο της Άνοιξης σας περιμένει η έκθεση των εφήβων του τμήματος ζωγραφικής της Τέχνης, μια έκθεση επίσης γεμάτη χρώμα, λουλούδια, πουλιά, παπαδίτσες, σκυλάκια, λαγουδάκια και ό,τι γεμίζει χαρά, γέλιο, ευχαρίστηση τη ζωή μας. Οι έφηβοι μας υπό την καθοδήγηση της Ζωής Τζήμητρα, δημιούργησαν μια έκθεση που ταξιδεύει το θεατή σε όλα αυτά που κάνουν τη ζωή μας να αξίζει.

Ο κήπος της Άνοιξης, γεμάτος πουά από την τεχνική της Γιαγιόι Κουσάμα (Yayoi Kusama) και οι ομορφιές της ζωής σας περιμένουν ολόκληρο τον Απρίλιο κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 5 έως τις 9 στο χώρο της Τέχνης και σας υπόσχονται μια υπέροχη εμπειρία.




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.