Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Πρώτη ήττα στη σεζόν για την ΚΟΥΠΑ Κιλκίς



Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης
Η ΚουΠα Κιλκίς ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος στο δεύτερο εκτός έδρας παιχνίδι της, στο πλαίσιο των play off του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ, από τον Άθλο Αλεξάνδρειας με 87 – 82, ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Η ομάδα μας μπήκε τελείως μουδιασμένα από το ξεκίνημα με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ και να κυνηγά την αντίπαλό της μέχρι το τέλος, χωρίς ποτέ ωστόσο να την προσπεράσει. Την αντίθετη ακριβώς εικόνα παρουσίασαν οι νεαροί παίκτες του Άθλου Αλεξάνδρειας. Η πίεση που άσκησαν σε όλο το γήπεδο, και η παροιμιώδης ευστοχία τους πίσω από τη γραμμή του τρίποντου, σε αντιπαραβολή με τη νωχελικότητα στην άμυνα που επέδειξαν οι παίκτες μας, έδωσαν στον Άθλο τεράστιο προβάδισμα, το οποίο ουσιαστικά διαχειρίστηκε άριστα μέχρι το τέλος. Στον αντίποδα η ομάδα μας, χωρίς να είναι κακή στην επίθεση, έχασε τις περισσότερες μονομαχίες, έκανε πολλά λάθη, έπαιξε χωρίς μυαλό, ήταν αδρανής στην άμυνα, δέχτηκε πολλά ελεύθερα σουτ και μοιραία έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ.

Ενδεικτικά, η ομάδα μας δέχτηκε δύο αναπάντητα σερί πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (από 9 - 6 σε 15 – 6 και από 18 – 10 σε 28 – 10) ολοκληρώνοντας το καταστροφικότερο δεκάλεπτο της χρονιάς. Το 31 – 14 με το οποίο έληξε η πρώτη περίοδος, φαινόταν μη διαχειρίσιμο. Μια μικρή αναλαμπή με τη μείωση του σκορ στους 6 (43 – 37) δεν ήταν αρκετή, όσο η περιφερειακή άμυνα της ομάδας μας παρέμενε ανεπαρκής και χωρίς αντίδοτο στα τρίποντα της αντιπάλου. Η διαφορά έφτασε στο + 14 για την ομάδα της Αλεξάνδρειας με το 55 – 41 να αποτελεί το χειρότερο σκορ ημιχρόνου για τη σεζόν.

Η ολική αντεπίθεση του δεύτερου μισού δεν αποδείχτηκε τελικά αρκετή. Τα σουτ του Άθλου δεν ήταν το ίδιο εύστοχα στο τρίτο δεκάλεπτο (1/6 τρίποντα), η άμυνα έσφιξε περισσότερο, ο Θεοδωράκος έγινε περισσότερο επικίνδυνος έξω από τη γραμμή και γενικά η ομάδα έδειξε τα στοιχεία που την χαρακτήρισαν και την έκαναν να ξεχωρίζει όλες τις προηγούμενες αγωνιστικές. Το παιχνίδι έγινε ανταγωνιστικό εκ νέου, με την ΚουΠα Κιλκίς να γυρίζει από το – 18 (60 – 42) τρέχοντας ένα επιμέρους 5 – 20, φτάνοντας τη διαφορά στους 3 (65 – 62), κάτι που κακά τα ψέματα πολύ δύσκολα θα πετύχαινε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της κατηγορίας.

Το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο ήταν πραγματικό ντέρμπυ, αντάξιο των δύο πρωτοπόρων των δύο ομίλων της ΕΚΑΣΚΕΜ. Οι πιτσιρικάδες του Άθλου έδειξαν μέταλλο και ωριμότητα, διαχειρίστηκαν σωστά την μεταστροφή στο ρυθμό του αγώνα, εκμεταλλεύτηκαν για ακόμα μια φορά τα αμυντικά κενά της ομάδας μας και συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα φτάνοντας εκ νέου στο +11 (80-69).

Κάπου εκεί, με 4 λεπτά να απομένουν και με όλους να πιστεύουν πως το παιχνίδι έχει κριθεί, η ΚούΠα Κιλκίς πραγματοποίησε ακόμα μια επική αντεπίθεση εκμεταλλευόμενη τις κακές επιθετικές επιλογές των αντιπάλων, φτάνοντας στην ισοπαλία (82 – 82). Αλλά μέχρι εκεί. H ομάδα μας σπατάλησε το momentum που κέρδισε άξια μετά από ακόμα ένα come back. Ένα τρίποντο και ένα δίποντο στον αιφνιδιασμό για τον Άθλο, διαμόρφωσαν το τελικό 87 – 82, επισφραγίζοντας την πρώτη ήττα της ομάδας μας μετά από 21 αγώνες.


ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ

Η περιφερειακή άμυνα

Όταν μια ομάδα δέχεται 15 τρίποντα, τα 11 εξ αυτών στο πρώτο ημίχρονο, σίγουρα ξεκινά με ένα ντεζαβαντάζ σε σχέση με τον αντίπαλο. Στο πρώτο ημίχρονο τα 11/19 τρίποντα και 11/19 δίποντα του Άθλου πλήγωσαν ανεπανόρθωτα την ομάδα μας, που προβληματίστηκε μα δεν βρήκε ποτέ την απάντηση.


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ

Οι αριθμοί στην επίθεση δεν ήταν κακοί. Η ομάδα σούταρε με 63% στα δίποντα, ήταν ελαφρώς άστοχη στα τρίποντα με 28,6%, έκανε ωστόσο πολλά λάθη, έχασε πολλές φορές τη μπάλα απόρροια της πίεσης των αντιπάλων, κάτι το οποίο στοίχισε στην οικονομία του αγώνα. Κατά τα λοιπά, αυτό που δεν είχαμε και δυστυχώς δεν αποτυπώνεται στατιστικά, ήταν η ενέργεια και η ένταση σε κάθε διεκδίκηση, σε κάθε χαμένο ριμπάουντ, σε κάθε μπάλα, για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.


ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

ΜΠΑΜΠΗΣ ΗΜΕΡΙΔΗΣ


Σκόραρε 16 πόντους και μάζεψε 21!!! σκουπίδια ενώ μοίρασε 4 τελικές πάσες. Ο Μπάμπης ήταν σταθερά καλός επιθετικά και στις τέσσερις περιόδους, δεν ήταν όμως το ίδιο καλός όπως άλλωστε και η υπόλοιπη ομάδα στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ τα 7 λάθη στα οποία υπέπεσε επηρέασαν. Συνολικά ωστόσο το πρόσημο ήταν όπως πάντα θετικό, (tendex: 0,75).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΣ


O Γιώργος τα έδωσε όλα σε άμυνα και επίθεση. Κλείστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο που έμεινε άποντος, βρήκε ρυθμό ωστόσο όσο το παιχνίδι κυλούσε. Πέτυχε 17 πόντους με 3 τρίποντα, πήρε 10 ριμπάουντ, είχε 4 ασιστ, 3 τάπες και 1 κλέψιμο. Δεν μπήκε δυστυχώς το σουτ έξω από τη γραμμή στο τέλος (στο 85 – 82), αποτρέποντας κάθε τι θετικό για τη συνέχεια.

ΣΑΒΒΑΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ


Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 27. Πήρε σχεδόν τις μισές επιθέσεις (17 δίποντα από τα συνολικά 38) και δικαίως, θα μπορούσε ίσως να έφθειρε περισσότερο τους κοντύτερους αντιπάλους παίζοντας πιο μέσα στη ρακέτα, ήταν ωστόσο αποτελεσματικός από μέση απόσταση. Μάζεψε παράλληλα 8 ριμπάουντ, μοίρασε 4 τελικές πάσες, ενώ έκανε 1 τάπα και έκλεψε μία φορά τη μπάλα. Είχε ίδιο tendex με το Μπάμπη Ημερίδη (0,75).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η ήττα ήρθε λοιπόν για την ομάδα μας. Μια ήττα όχι απροσδόκητη, αλλά αναμενόμενη (βάσει εμφάνισης) και απόλυτα δίκαια (βάσει απόδοσης αντιπάλου) σε κάθε περίπτωση. Μια ήττα ωστόσο που μπορεί να ωφελήσει αν τη διαχειριστούμε με σύνεση και εξυπνάδα. Μια ήττα που δεν αλλάζει τα δεδομένα, μιας και έτσι κι αλλιώς αν θέλουμε να πετύχουμε το στόχο μας, θα πρέπει να κερδίσουμε όλα τα επόμενα παιχνίδια ως το τέλος. Η ομάδα ξεχειλίζει από ταλέντο, ποιότητα, εμπειρία και μπασκετικό εγωισμό. Μένουν τρία ακόμα παιχνίδια. Αν δείξουμε αυτό που μπορούμε και διαθέτουμε δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η ΦΑΝΕΛΑ ΚΑΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ


Όταν σχεδιάστηκε φέτος η αγωνιστική μας εμφάνιση, φιλοξενήθηκε πάνω της ο Έλληνας πολεμιστής της μάχης του Κιλκίς, (σύμβολο της πόλης μας) που κρατά με αυταπάρνηση τον τραυματισμένο σύντροφό του και συνεχίζει να μάχεται ως το τέλος. Αυτό ήταν άλλωστε και το μήνυμα που φιλοδοξούσαμε να περάσουμε. Στηρίζουμε το συμπολεμιστή, το συνάνθρωπο, το συναθλητή, τον προστατεύουμε, τον εμπιστευόμαστε, του απλώνουμε το χέρι βοηθείας και προχωράμε. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και συνεχίζουμε.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Καραμιχάλης Δ.)

Παπαδόπουλος Σ. 9(1τρ.), Ημερίδης 16, Ποζίδης, Παπαδόπουλος Ν., Φιλιππίδης, Πιπερτζής 7(1τρ.), Θεοδωράκος 17(3τρ.), Πατσούρης 6(1τρ.), Μουστάκας, Τσιλιγκαρίδης Σ., Τσιλιγκαρίδης Λ., Μανούσος 27.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 31 - 14 / 55 - 41 / 70 - 62 / 87 – 82

Δείτε τα (ασπρόμαυρα) highlights της χθεσινή βραδιάς στο παρακάτω βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.