Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Συνάντηση των Αιρετών Γυναικών του νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαρτίου, με αφορμή την 8η Μαρτίου Ημέρα της Γυναίκας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των γυναικών αιρετών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης της Π.Ε. Κιλκίς στο ξενοδοχείο Habitat.

Η πρωτοβουλία ήταν της βουλεύτριας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αγαθοπούλου Ειρήνης και Α΄ Αντιπροέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων της Βουλής, σε συνεργασία με τις Προέδρους των Επιτροπών Ισότητας των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε μια τέτοια συνάντηση στο Κιλκίς, με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την ισότητα των φύλων.

Στο τραπέζι συμμετείχαν η περιφερειακή σύμβουλος κ. Έφη Ναβροζίδου και οι δημοτικές σύμβουλοι Κιλκίς και Παιονίας Κατερίνα Ζιούτα-Γιαννακούλα, Λένα Αναστασιάδου, Καλλισθένη Πάκα, Μαρία Μασμανίδου-Τσάβαλου, Μαρία Παλάνη και Άννα Νικολαΐδου.

Στο περιθώριο της συνάντησης, η Ε. Αγαθοπούλου δήλωσε ότι πέρα από τη διαφορετική ιδεολογία και παράταξη που η καθεμία εκπροσωπεί χρειάζεται συνεργασία για τα ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες της περιοχής μας καθώς και κοινή δράση για πρωτοβουλίες που θα έχουν θετικό αντίκτυπο σε αυτές. Ένας ανοιχτός διάλογος με τις γυναίκες του νομού είναι απαραίτητος, είτε αυτές είναι εργαζόμενες, είτε είναι μητέρες, είτε άνεργες, όπου μια καταγραφή των εμπειριών και των προτάσεων της κάθε μιας, μπορεί να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτού του έργου. 

Από όλες τις συμμετέχουσες τονίστηκε πόσο απαραίτητες είναι πρωτοβουλίες για την έμφυλη βία, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης, αλλά και η ίδρυση Συμβουλευτικού Κέντρου ή ξενώνα φιλοξενίας. Διότι η έμφυλη βία διαταξικά και οριζόντια αφορά όλες τις γυναίκες και πρέπει όλες να γνωρίζουν τις υποστηρικτικές δομές που υπάρχουν.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν κι άλλες ουσιαστικές ιδέες, απόψεις και προτάσεις και η καθεμιά δεσμεύθηκε από το πόστο που υπηρετεί να συντονίσει τις ενέργειες που συμφωνήθηκαν από κοινού. Δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση, παρά μόνον η συναντίληψη ότι πραγματικά υπάρχει μεγάλο πεδίο για ενημέρωση και συμβολή στις ανάγκες των γυναικών του νομού, σε εργασιακό και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.

Στο τέλος, δόθηκε η υπόσχεση ότι η συνάντηση αυτή είναι αναγκαία και απαραίτητη να λαμβάνει χώρα τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, παράλληλα με την ενεργοποίηση όλου του δυναμικού των γυναικών που κατέχουν θέσεις ευθύνης σε διάφορους τομείς, με απώτερο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, ανδρών και γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.