Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Συμμετοχή Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 6 Απριλίου 2022

Δελτίο τύπου Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς 

Συμμετέχουμε μαζικά στο απεργιακό συλλαλητήριο στις 6 Απρίλη στην πλατεία Ειρήνης στις 11 το πρωί. Κλείνουμε τα καταστήματα μας από τις 11:00 ως τις 13:00 για να διευκολυνθεί η συμμετοχή. Λέμε STOP στην ακρίβεια και στους φόρους. Να σταματήσει τώρα η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε.

Όλα αυτά τα χρόνια κρίση και πανδημία, δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο τη δουλειά και τη ζωή μας, δημιουργώντας απίστευτα βάρη χρεών και νέες δυσκολίες. Σήμερα η ακρίβεια τσακίζει ακόμα περισσότερο τα εισοδήματά μας.

Οι συνέπειες του πολέμου διογκώνουν τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία. Η ακρίβεια χτυπάει κι άλλο ότι εισόδημα έχει απομείνει. Οι λογαριασμοί ενέργειας έρχονται διπλάσιοι, η τιμή του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και της βενζίνης εκτινάχθηκαν συμπαρασύροντας αλυσιδωτά και άλλα κόστη. Το ηλεκτρικό ρεύμα φτάνει στα ύψη όχι για κάποιο ανεξήγητο λόγο, αλλά γιατί «απελευθερώνεται» πλήρως η ηλεκτρική ενέργεια. 

Γιατί τα χρηματιστήρια, τα μονοπώλια και οι κερδοσκόποι κάνουν πανηγύρι. Οι πρώτες ύλες σπάνε ρεκόρ ανόδου κάθε εβδομάδα όπως στην εστίαση, που μέσα σε ένα χρόνο, έχουν εκτιναχθεί. Αντίστοιχα σχεδόν σε όλους τους κλάδους του εμπορίου, οι ανατιμήσεις είναι σχεδόν εβδομαδιαίες. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελούν μόνο «ψίχουλα» για τους χιλιάδες μικρούς επαγγελματίες, πόσο μάλλον όταν πολλοί συνάδελφοι αποκλείονται με βάση διάφορα «δημοσιονομικά» κριτήρια. Κανένα από αυτά τα μέτρα δεν δίνει «ανάσα» για την επιβίωσή μας. 

Ο πόλεμος και οι ανταγωνισμοί, τα υπερκέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, οι ασύλληπτοι φόροι για να γεμίζουν τα κρατικά ταμεία και να επιδοτούνται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, η διαχρονική απελευθέρωση της ενέργειας, είναι η πολιτική που ακολουθούν απαρέγκλιτα όλες οι κυβερνήσεις. Στην πολιτική αυτή δεν χωράνε οι ανάγκες του μικρέμπορα, του επαγγελματία, του αυτοαπασχολούμενου στην εστίαση. Η πείρα μας, τα 10 τελευταία χρόνια το επιβεβαιώνει αυτό περίτρανα. 

Η κρίση και η πανδημία προηγούμενα δυσκόλεψαν τη δουλειά και τη ζωή μας, δημιούργησαν ασήκωτα χρέη. Σήμερα η ακρίβεια και ο πληθωρισμός επανεμφανίστηκαν και τρίζουν τα δόντια τους. Διεκδικούμε τα αυτονόητα. Να μπορέσουμε να δουλέψουμε στα μαγαζιά μας για να ζήσουμε τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια. Η πραγματική ελπίδα για την επιβίωση, τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, είναι ο μαζικός, συλλογικός αγώνας. Δίνουμε επομένως τη μάχη για να μαζικοποιηθεί κι άλλο ο Σύλλογός μας, να συζητήσουμε πλατιά το επόμενο διάστημα με κάθε νέο συνάδελφο, για την ανάγκη οργάνωσης και κινητοποίησης.

Όλοι μαζί είμαστε πραγματικά πανίσχυροι στο να αποσπάσουμε κατακτήσεις και να ορθώσουμε εμπόδια
στις πολιτικές που μας εξοντώνουν!
Στις 6 Απρίλη όλοι στο δρόμο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των χρεώσεων για τις ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών ρεύματος. 

- Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όλους τους μήνες που ήμασταν κλειστοί ή παραμένουμε με περιοριστικά μέτρα, με ευθύνη των δημοτικών αρχών. 

- Κατάργηση των ΦΠΑ και των ΕΦΚ στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια. 

- Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής για εισόδημα μέχρι 12000€, τόκων και προστίμων, 30% των υπολοίπων χρεών στην εφορία και στις τράπεζες. 

- Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος, κατάργηση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα.

Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια.

Κατάργηση των δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, γενναία μείωση για τις υπόλοιπες μικρές επιχειρήσεις.

Κανένα λαϊκό σπίτι, καμία μικροεπιχείρηση χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς.

Επέκταση της επιδότησης των δόσεων δανείων «Γέφυρα 2» για τις μικρές επιχειρήσεις με εισόδημα ως 20000€.

Ουσιαστική συμμετοχή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορωνοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.

Εδώ και τώρα μείωση των εξοντωτικών ποινών. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη της πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.