Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Συμμετέχουν στη Μεγάλη Απεργιακή Κινητοποίηση της Τετάρτης 6 Απριλίου 2022

Απεργιακή Συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ στις 11:00 π.μ. 
στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς


Ανακοίνωση - Κάλεσμα της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών"

Στις 6 του Απρίλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων, στην Πλατεία Ειρήνης - Κιλκίς, στις 11:00 π.μ.

Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Να σταματήσει η φοροληστεία στα καύσιμα, στη ΔΕΗ και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης!

Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών, εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών.

Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Λεφτά για υγεία και παιδεία – όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία.

Βλέποντας καθημερινά παιδιά να ξεσπιτώνονται, να περπατάνε μόνα τους χιλιόμετρα για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, να ψάχνουν μάταια τους γονείς τους, αντί να είναι στο σχολείο, το στομάχι κάθε εκπαιδευτικού, μαθητή, γονιού σφίγγει. Δύο λαοί, που ζούσαν για δεκαετίες ειρηνικά, χύνουν ξανά το αίμα τους, εξαιτίας της απαράδεκτης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, εξαιτίας του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-Ε.Ε. με τη Ρωσία για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών τους ομίλων, για τα (ματωμένα) κέρδη τους.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.

Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ;

Τι συμφέρον έχει ο λαός μας, όταν η χώρα μας στέλνει όπλα, διαθέτει βάσεις και υποδομές στα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα, παίρνει μέρος σε αυτό το μακελειό; Αυτές οι επικίνδυνες αποφάσεις στοχοποιούν τον λαό μας, σε μια αντιπαράθεση που γίνεται μόνο για τα κέρδη των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών.

Γι’ αυτό εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο η ελληνική κυβέρνηση, κι όχι γιατί τους πήρε ο πόνος για τον λαό της Ουκρανίας, όπως λέει. Γι’ αυτό όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αναβάθμισαν τη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, με νέες βάσεις, με στρατιωτικές αποστολές.

Εμείς όμως, οι εργαζόμενοι, δεν έχουμε κανένα συμφέρον να διαλέξουμε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, είτε αυτό της Ρωσίας, είτε αυτό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Είμαστε με τους λαούς όλου του κόσμου, με το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις τύχες τους, να ζουν ειρηνικά, με δικαιώματα και αξιοπρέπεια και όχι μέσα στη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου ή στην καθημερινότητα ενός άλλου, ακήρυχτου πολέμου, της φτώχειας, της ανεργίας και της εκμετάλλευσης.

Στην απεργία στις 6 του Απρίλη να ακουστεί δυνατά η δίκη μας φωνή!

Η ακρίβεια, σε συνδυασμό με την καθήλωση των μισθών προκαλούν ασφυξία σε κάθε σπίτι.

Ακούμε συνέχεια πως «λεφτά δεν υπάρχουν»…

…Η αλήθεια είναι ότι λεφτά, όντως, δεν υπάρχουν, αλλά στις τσέπες των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων, όταν:

Οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και 12 χρόνια, μετά τις μειώσεις που υπέστησαν, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού κ.ά. με τη συνολική μείωση να ξεπερνάει το 40%.

Οι φόροι (άμεσοι, έμμεσοι, δημοτικοί) παραμένουν στα ύψη. Ήδη το εισόδημα χιλιάδων εργαζόμενων έχει μειωθεί πάνω από 10%, ενώ ειδικά όσοι μετακινούνται από και προς τη Θεσσαλονίκη, ή όσοι είναι συμβασιούχοι βλέπουν μειώσεις ακόμα και 20%, εξαιτίας των αυξήσεων σε καύσιμα, ενέργεια, είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης.

Η υποχρηματοδότηση των σχολείων έχει οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς να κάνουν «οικονομία» στη θέρμανση, να ζητούν από τους γονείς ακόμα και χαρτί Α4 ή χαρτί κουζίνας, να τους καλούν να πραγματοποιήσουν μέχρι και εργασίες συντήρησης των σχολείων.

Την ίδια ώρα, και μετά από 650 θανάτους λόγο covid στο Κιλκίς (από τους πρώτους νομούς πανελλαδικά), ακόμα περιμένουμε τη δημιουργία έστω και μίαςΜΕΘ, δεν έχει αραιώσει ούτε ένα τμήμα σε σχολείο, γονείς και εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να πληρώνουν για rapid test κάθε φορά που υπάρχει κρούσμα στην τάξη, γιατί δεν υπάρχουν οι απαραίτητες Δομές του ΕΟΔΥ κ.ά.

…Και, όμως, για άλλους κι άλλους «λεφτά βρίσκονται»!

Εκατομμύρια ευρώ κέρδη σημειώνουν κάθε χρόνο οι βιομηχανίες του Κιλκίς, όμως οι μισθοί των εργαζόμενων, παραμένουν σταθεροί και χαμηλοί.

Οι φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων είναι «καθημερινό» φαινόμενο.

11 δις ευρώ θα πάνε στο κεφάλαιο μόνο από τον τελευταίο «Αναπτυξιακό Νόμο», για να μην προσθέσουμε συνολικά πόσα θα δοθούν από την ΕΕ, το Ταμείο Ανάκαμψης, τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Πάνω από 5 δις δόθηκαν φέτος για το ΝΑΤΟ και 6,3 δις για τα Rafale και τα Belhara, όχι για την άμυνα της χώρας, αλλά για αποστολές σε Αφρική, Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο, Βαλκάνια, Ουκρανία κ.α.

Η λύση είναι μία… στις 6 Απρίλη, κλείνουμε τα σχολεία και τους χώρους δουλειάς!

Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία!

Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά κατακτήσεων όπως τριετίες, 13ος και 14ος μισθός, πληρωμή υπερωριών κ.ά.

Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Εκπαίδευση, την Υγεία και Πρόνοια, στην Τοπική Διοίκηση, στους τομείς της Πολιτικής Προστασίας.

Μειώσεις κατά 50% των τιμολογίων σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, internet και των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μείωση των τιμών στα βασικάδιατροφικά αγαθά και στα καύσιμα. Κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.

Μείωση του ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκέςοικογένειες.
Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ)

ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΤΙΣ 11π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, άνεργη, νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς σε καλεί να ενώσουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία και να συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6 Απριλίου στην πλατεία Ειρήνης στις 11π.μ.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Παίρνουμε δύναμη από τους αγώνες των εργατών και των γυναικών τους στη ΛΑΡΚΟ, στην COSCO, στην Ε-FOOD, στα Πετρέλαια Καβάλας, στα μπλόκα των αγροτών, σε κάθε χώρο που φούντωσε το προηγούμενο διάστημα η φωτιά της διεκδίκησης. Σηκώνουμε ψηλά το κεφάλι και αρνούμαστε να πληρώσουμε εμείς και τα παιδιά μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας.

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!

Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά μας έρμαια της δολοφονικής μηχανής τους. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μας εμπλέκει στο ιμπεριαλιστικό μακελειό στο έδαφος της Ουκρανίας. Στέλνει στρατιωτικό εξοπλισμό, μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών. Δυναμώνουμε την πάλη μας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, χωρίς να δίνουμε συγχωροχάρτι σε καμία ιμπεριαλιστική δολοφονική μηχανή.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που βιώνουν τη βαρβαρότητα του πολέμου και της προσφυγιάς και σηκώνουμε ψηλά τη σημαία του αγώνα των λαών για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς φτώχεια, χωρίς πόλεμο.

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΟΧΙ

ΣΤΟΝ ΔΙΑΡΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

Δεν ανεχόμαστε να ματώνουμε για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κολοσσών, που υπηρετούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και σπρώχνουν τη χώρα στην πολεμική εμπλοκή.

Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο που μας κήρυξαν και μας οδηγεί :

Στην ανεργία, στους μισθούς πείνας, στη δουλειά χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με όλο πιο μειωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς μέτρα υγείας και ασφάλειας και προστασίας του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας στους χώρους δουλειάς.

Στη ζωή – λάστιχο με τα σπαστά, ακανόνιστα, ή εξουθενωτικά ωράρια, την τηλεργασία, που εξαφανίζουν τον ελεύθερο μας χρόνο, που τσακίζουν στην σωματική και ψυχική μας υγεία, που κατακερματίζουν την προσωπική, οικογενειακή μας ζωή.

Στον εφιάλτη της ακρίβειας, που έγινε ακόμα πιο βάρβαρος με τον πόλεμο, και τσακίζει το εισόδημά μας, με τους φόρους στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τους απλησίαστους λογαριασμούς ενέργειας.

Στην ανασφάλεια για την υγεία μας με τα γονατισμένα νοσοκομεία, χωρίς προσωπικό και εξοπλισμό. Αναγκαζόμαστε να χρυσοπληρώνουμε γιατρούς και εξετάσεις στα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας.

Μπροστά στον ανελέητο βομβαρδισμό τους, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά τη δική μας αντεπίθεση. Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε αγωνιστική διεκδίκηση για όσα μας ανήκουν και μας στερούν ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση και κυβερνήσεις.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ,

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Απαιτούμε:

Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας – Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων.

Καμία εργαζόμενη και κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.

Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην πρόνοια, την εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των Νοσοκομείων Κιλκίς κα Γουμένισσας και στην ΠΦΥ με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, δημιουργία ΜΕΘ. Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση.

Δωρεάν Rapid Tests για όλο τον λαό, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, από το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Συνδικάτα Τροφίμων και Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ 11π.μ. στην πλατεία Ειρήνης

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

. • Κλαδική Συλλογική σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς – 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο

. • Μείωση φορολογίας – κατάργηση ΕΦΚ σε καύσιμα – Ρήτρας αναπροσαρμογής σε ρεύμα και αέριο - ΦΠΑ σε είδη πλατιάς κατανάλωσης

. • Βαρέα και ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου

. • Μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς

. • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες,

καθημερινά βιώνουμε στο πετσί μας την ακρίβεια σε όλα τα αγαθά πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την εκτόξευση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και των καυσίμων. Το εισόδημα μας μέρα με τη μέρα συρρικνώνεται, με αποτέλεσμα το νοικοκυριό μας να βγαίνει σταθερά «εκτός προϋπολογισμού».

Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου στην περιοχή σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, καταγράφοντας ιστορικά υψηλά, πραγματοποιώντας νέες μεγάλες επενδύσεις: Η ΣΙΔΕΝΟΡ επεκτείνει την παραγωγή της, η ALUMIL ανοίγει ξανά το εργοστάσιο της Ξάνθης, η KLEEMANN κάνει εξαγορές στις ΗΠΑ, η ΠΥΡΑΜΙΣ ξεκινά τη λειτουργία του εργοστασίου της ΠΙΤΣΟΣ κ.α.!

Ενώ εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με μισθούς που δεν καλύπτουν ούτε τα βασικά, με τον φόβο και την ανασφάλεια αν θα έχουμε αύριο δουλειά, να δουλεύουμε νοικιασμένοι, με πετσοκομμένα δικαιώματα και ατελείωτες ώρες δουλειάς, χωρίς καθόλου ξεκούραση.

Δεν δεχόμαστε να πληρώνουμε και να ματώνουμε για τα συμφέροντα των λίγων, για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας! Δεν θα πληρώσουμε τους πολεμικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν κατεύθυνση την άμυνα της χώρας αλλά την εξυπηρέτηση των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών όπως τώρα με την Ουκρανία που η χώρα μας μετατρέπεται σε μια τεράστια ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση!

Εδώ και ένα μήνα έχουμε γίνει θεατές ενός ακόμα πολέμου στην Ευρώπη. Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κάθε χώρας, για την αναβάθμιση τους στο ευρύτερο πλαίσιο των ανταγωνισμών, για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούν πίσω από τις κυβερνήσεις και τους επιχειρηματικούς ομίλους είτε της Ρωσίας είτε του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πίσω δηλαδή από κανένα ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Δεν πρέπει να στοιχηθούν πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα τους.

Η δύναμή μας σήμερα βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη! Δεν τρέφουμε αυταπάτες από κυβερνητικούς σωτήρες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Το δίκιο μας θα το βρούμε μέσα από τους αγώνες μας.

Στις 26 Φλεβάρη στείλαμε ηχηρό μήνυμα, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την απεργία στις 6 Απρίλη. Σχεδιάζουμε το δυνάμωμα της διεκδίκησης μας ενάντια στο χτύπημα των δικαιωμάτων μας.

Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας και παλεύουμε για τις διεκδικήσεις μας, για να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ η φωνή μας στους χώρους δουλειάς.

Η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση, να εκφραστεί μέσα από τον συλλογικό οργανωμένο αγώνα. Με το συνδικάτο μας παλεύουμε ενάντια σε όλους τους αντεργατικούς νόμους και στον νόμο - έκτρωμα Χατζηδάκη, που ήρθε να διαλύσει ότι έχει απομείνει σε εργατικά δικαιώματα.

Κανένας συμβιβασμός καμιά υποχώρηση! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ, για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜ. ΚΕΝΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ–ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας

Συναδέλφισσα συνάδελφε,

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, φέρνει και ψηφίζει στην Βουλή τον έναν αντιλαϊκό αντεργατικό νόμο μετά τον άλλον.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ!

Δε μπορούμε να ζούμε με σκυμμένο το κεφάλι, ούτε να βάζουμε πλάτη και να ανεχόμαστε τις πολιτικές τους που μας οδηγούν στην εξαθλίωση.

Απαιτούμε ζωή με αξιοπρέπεια.

Απαιτούμε να έχουμε μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας. Δεν μας αξίζει να ζούμε μέσα στη μιζέρια για τη διατήρηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που στους δήμους έχουν πιάσει στασίδι.

Οι μισθοί μας εδώ και χρόνια είναι καθηλωμένοι και πετσοκομμένοι.. ο πραγματικός μισθός χαντακώνεται από την ακρίβεια, τα χαράτσια, τη φορολογία.

Αποτέλεσμα η αγοραστική μας δύναμη να είναι στα τάρταρα. Να έρχονται οι λογαριασμοί και να μας πιάνει πονοκέφαλος.

Συνάδελφοι,

Ζούμε στην εποχή των τεράτων. Στην εποχή που τα μονοπώλια και τα κράτη τους ξαναμοιράζουν τον κόσμο, πότε με την ειρήνη -με το πιστόλι στο κρόταφο- πότε με τον ίδιο τον πόλεμο. Την ώρα που η ανείπωτη φρίκη των ισοπεδωμένων πόλεων, των εργατών, που γίνονται κρέας στα κανόνια των καπιταλιστών, είναι μπροστά στα μάτια μας, αυτοί θησαυρίζουν από τον θάνατο, από τους εξοπλισμούς και σχεδιάζουν την μοιρασιά της ανοικοδόμησης.

Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντά του ενός ή του άλλου τμήματος των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγαλεμπόρων όπλων, που τα υπηρετούν το ένα ή το άλλο κράτος ή ομάδα κρατών. Ο δικός μας καθημερινός πόλεμος πρέπει να είναι απέναντι σε όλους αυτούς. Ας διαλέξουμε συνάδελφοι την σωστή πλευρά της ιστορίας

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η επίθεση της κυβέρνησης δεν έχει τέλος! Μετά την εξαγγελία πετσοκόμματος του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, προχωράει και στην απόλυση χιλιάδων συναδέλφων. Καθιστά υποχρεωτική την άσκηση ένδικων μέσων από τους δήμους, μέσω της οικονομικής επιτροπής, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους που έχουν προσφύγει διεκδικώντας την μονιμοποίησή τους..και με τούτο το νομοθέτημα η κυβέρνηση δίνει ακόμα ένα «εργαλείο» στα χέρια των δημάρχων, ώστε να τσακιστεί περαιτέρω το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά.

Παράλληλα φέρει προς ψήφιση την απόλυση συναδέλφων συμβασιούχων που κλείνουν 24 μήνες εργασίας. Δε μας έφταναν οι συνταγματικές “απαγορέψεις” και η νομοθετικές ρυθμίσεις, που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημά μας και η πανδημία είναι ξανά σε έξαρση, η κυβέρνηση βρίσκει και νέους τρόπους για να οδηγήσει τους πιο ευάλωτους συναδέλφους στην εξαθλίωση.

Συνάδελφοι,

Σπάμε τη «σιγή νεκροταφείου» που θέλουν να μας επιβάλουν. Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της απεργίας στα χέρια μας. Στις 6 Απρίλη να μη δουλέψει ούτε ένας συνάδελφος! Ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά!

Διεκδικούμε:

-- Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.

-- Καμιά μείωση στο επίδομα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Ένταξη στο καθεστώς των ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων.

-- Καμία απόλυση συναδέλφων (covid, βοήθεια στο σπίτι).

-- Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

-- Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.

-- Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

-- Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

-- Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

-- Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%.

-- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

-- Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

-- Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΙΣ 11πμ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.