Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Το ΚΔΑΠ Kinesis ετοιμάζεται για την Καθαρά Δευτέρα και μιλά για την Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η εβδομάδα μας ξεκίνησε και η θεματολογία μας αφορά την κ. Δευτέρα και τα διάφορα έθιμά της. Μιλήσαμε για το πέταγμα του χαρταετού και τι συμβολίζει κι έπειτα ζωγραφίσαμε τον δικό μας. Χωρίσαμε τον χαρταετό μας σε έξι κομμάτια, τον χρωματίσαμε κι έπειτα γεμίσαμε το κάθε κομμάτι με σχέδια της αρεσκείας μας. Προσθέσαμε γκοφρέ για "ουρά" και έτοιμοι για την Κ. Δευτέρα.

Έφτασε η ώρα για το αγαπημένο μάθημα των παιδιών το οποίο είναι φυσικά το Master Chef! Έτσι λοιπόν, ο φούρνος του ΚΔΑΠ Kinesis ήταν έτοιμος να φτιάξει νηστίσιμα δίχρωμα κουλουράκια. Οι μικροί μας μάγειρες σήκωσαν μανίκια και έτοιμοι για ένα ταξίδι γεύσης! Τα παιδιά μας έβαλαν σε ένα μπολ τα υλικά και τα ανακάτεψαν. Τοποθετήσαμε τα κουλουράκια στο ταψί, στον φούρνο κι έτοιμα!

Καθώς πλησιάζει η κ. Δευτέρα και μιλήσαμε ήδη για τον λόγο που πετάμε χαρταετό , συζητήσαμε για το τι τρώμε την ημέρα αυτή. Στη συνέχεια φτιάξαμε τον μικρό σεφ, ο οποίος κρατούσε το πιάτο της καθαροδευτέρας. Χρωματίσαμε τα νηστίσιμα φαγητά, κόψαμε το πρόσωπο και τα χέρια, φτιάξαμε το καπέλο και συναρμολογήσαμε τα κομμάτια. Το μενού μας έτοιμο!

Η κάθε μικρή σχεδιάστρια μόδας αυτήν τη φορά είχε μέσα στην τσάντα της ένα τζιν παντελόνι. Στόχος; Η πρωτότυπη διακόσμησή του. Αφού διαλέξανε τι υφάσματα θα χρησιμοποιήσουν, με την καθοδήγηση της κυρίας τους έφτιαξαν πολύχρωμα λουλούδια και τα ένωσαν. Την επόμενη φορά θα συνεχίσουν το έργο τους τοποθετώντας τα υφασμάτινα λουλούδια και φτιάχνοντας έτσι ένα καινούριο τζιν!

Την ώρα της ζωγραφικής ταξιδέψαμε στην κοντινή μας Νάουσα και αναφερθήκαμε στο έθιμό τους στη διάρκεια των Αποκριών που ακούει στο όνομα "Γενίτσαροι & Μπούλες". Αφού μάθαμε πληροφορίες γι' αυτό, φτιάξαμε τη δική μας μάσκα Γενίτσαρου και Μπούλας. Κόψαμε, σχεδιάσαμε, χρωματίσαμε και διακοσμήσαμε και θαυμάσαμε το εξαιρετικό μας αποτέλεσμα.

Άλλο ένα αγαπημένο μας μάθημα εδώ στο ΚΔΑΠ Kinesis είναι το ‘Φτιαξ' το μόνος σου’. Τα παιδιά δημιούργησαν το δικό τους χαρταετό με ξυλάκια και κλωστές. Αρχικά, κολλήσαμε για κάθε χαρταετό δύο ξυλάκια σε σχήμα σταυρού και τα παιδιά άρχισαν να περνούν τις κλωστές γύρω από τα ξυλάκια, ώστε να δημιουργηθεί το σχήμα του χαρταετού. Επιλέξαμε δύο χρώματα κλωστών ώστε να γίνουν δίχρωμοι! Στο τέλος διακοσμήσαμε την "ουρά" τους με πέρλες, μικρές κλωστές και χειροποίητες φουντίτσες.

Συνεχίζοντας την εβδομάδα μας, καθώς η 6η Μαρτίου είναι η μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, το ΚΔΑΠ Kinesis αφιέρωσε την ώρα των αγγλικών σε αυτό το θέμα. Συζητήσαμε ότι όλοι πρέπει να είμαστε φίλοι και να λύνουμε τις διαφορές μας με ήρεμο κι ευγενικό τρόπο. Έτσι, δημιουργήσαμε μία αφίσα με σχετικά μηνύματα και υποσχεθήκαμε ότι αν κάποιος μας ενοχλεί ή προσέξουμε ότι κάποιο άλλο παιδί το ενοχλεί κάποιος θα το αναφέρουμε αμέσως στον κύριο ή την κυρία.

Ακόμη μία μαγειρική απόπειρα είχε το πρόγραμμά μας. Μα φυσικά τις λαγάνες. Ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της συνταγής μας, φτιάξαμε το ζυμαράκι μας. Έπλασε ο κάθε σεφ τη δική του λαγάνα, πασπάλισε με σουσάμι και σύντομα ο φούρνος μας τις είχε έτοιμες. Βγήκαν ζεστές ζεστές και λαχταριστές και οι μάγειρές μας ανυπομονούν να τις γευτούν.

Καλό τριήμερο από εμάς και καλή Σαρακοστή! Ραντεβού την Τρίτη για νέες εκπλήξεις και δημιουργίες.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.