Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

ΤΕΧΝΗ Κιλκίς: Η 8η Μαρτίου δεν είναι γιορτή, είναι διεκδίκηση


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας εύχεται σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά και καλή δύναμη.

Η 8η Μαρτίου, ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, είναι μόνο αφορμή για να μιλήσουμε για την γυναίκα και τα δικαιώματα της. Δικαιώματα που βρίσκονται ακόμη και σήμερα σε αναμονή, δικαιώματα που ζητούν το αυτονόητο σε έναν κόσμο με ακραίο σωβινισμό και μια πατριαρχικά δομημένη κοινωνία.

Για την ΤΕΧΝΗ η 8η Μαρτίου δεν είναι γιορτή, είναι διεκδίκηση.

Διεκδίκηση δικαιωμάτων, διεκδίκηση διαμόρφωσης ισχυρού νομοθετικού πλαισίου, κατάργησης των έμφυλων διακρίσεων και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

Φέτος η Τέχνη προσεγγίζει την ημέρα μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργίες γυναικών από το Κιλκίς. Κιλκισιώτισσες που δημιουργούν εκφραζόμενες εικαστικά, χορευτικά, μουσικά, με θεατρικό, λογοτεχνικό ή ποιητικό λόγο.

Γυναίκες της πόλης μας, γυναίκες της Τέχνης με το έργο τους ενώνουν τη φωνή τους με εκείνη όλων όσων αγωνίζονται για πραγματική ισότητα ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις και την κουλτούρα της βίας.

Η Έλλη Φρεγγίδου, μέλος της επιτροπής του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» και μέλος της Τέχνης, διαβάζει το ποίημά της “Κλειδί για τα λόγια”, ποίημα που γράφηκε ειδικά για την Τέχνη και με αφορμή την εκδήλωση για τη μέρα της γυναίκας.

Η Κική Βέλκου, δασκάλα των παιδικών τμημάτων ζωγραφικής και μέλος της Τέχνης, διαβάζει το ποίημά της “Γυναίκα|” από τη συλλογή “Τετράδιο πειραμάτων”, συλλογή που βραβεύθηκε με έπαινο στον 23ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.

Η Διαλεχτή Κιούση, μέλος της Τέχνης, χαρίζει στις γυναίκες το ποίημα της «Γυναίκες», το οποίο απαγγέλει η Ζωή Τζήμητρα.

Η Ελένη Λιαρετίδου, μέλος της θεατρικής ομάδας της Τέχνης, της επιτροπής του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» και μέλος της Τέχνης, διαβάζει το κείμενο «Μη με κρίνεις» της Αλεξάνδρας Ανανιάδου, συγγραφέως και μέλους της Τέχνης, ένα κείμενο που γράφηκε ειδικά για την Τέχνη και με αφορμή την εκδήλωση για τη μέρα της γυναίκας.

Η Άννα Αρκούδη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τέχνης και υπεύθυνη τμημάτων χορού και η Στέλλα Τσολακίδου, μέλος της Τέχνης, παρουσιάζουν μια υπέροχη σάλσα σε κουβανέζικο τέμπο, αφιερωμένη στις γυναίκες της πόλης μας.

Η Ζωή Τζήμητρα, εκπαιδεύτρια του τμήματος ζωγραφικής εφήβων και μέλος της Τέχνης, παρουσιάζει τις εικαστικές δημιουργίες της με θέμα τη γυναίκα. Τη γυναίκα του φόβου, τη γυναίκα που αναγκάζεται να ανταποκριθεί με κάθε κόστος στα κοινωνικά στερεότυπα του κάλλους, τη γυναίκα που πέφτει νεκρή από το “ερωτευμένο” όπλο του συντρόφου της, τη γυναίκα που έχει ανάγκη να την αγαπούν.

Η Μαρία Τερζοπούλου, μέλος του τμήματος ζωγραφικής ενηλίκων και μέλος της Τέχνης συμμετέχει με έργα της, μέσα από μια δική της ιδιαίτερη προσέγγιση στη γυναικεία προσωπικότητα.

Η Μάρθα Λαζαρίδου-Αθανασιάδου, μέλος του τμήματος ζωγραφικής ενηλίκων και μέλος της Τέχνης, μας παρουσιάζει τις δικές της γυναίκες, άλλοτε σκεπτόμενες και άλλοτε σε απόλυτη αλληλεπίδραση με την ανδρική παρουσία.

Η Μαρία Κιορπελίδου, φίλη και συνεργάτιδα της Τέχνης, μας σεργιανά σε ένα μουσικό ταξίδι σε μουσική Μάνου Χατζηδάκι και στίχους του Αλέκου Σακελλάριου.

Μείνετε με την Τέχνη την Δευτέρα 8 Μάρτη 2021. Θα βρεθούμε διαδικτυακά στη σελίδα μας στο Facebook :Τέχνη Κιλκίς για να μιλήσουμε για τις γυναίκες του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.