Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Ο ΥΠΑΑΤ Γ.Γεωργαντάς απάντησε σε ερωτήσεις «δημοσιογράφων» - μαθητών από το Κιλκίς


Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε στους μαθητές του Β΄Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς.

Οι μικροί «δημοσιογράφοι» του έθεσαν πολιτικά ,αλλά και προσωπικά ερωτήματα, που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη του Κιλκίς, αλλά ακόμα και ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έδωσε κατ΄ αρχάς συγχαρητήρια στα παιδιά για τη δημιουργία της εικονικής επιχείρησης καλλιέργειας μικρολαχανικών και τους υποσχέθηκε ότι θα τους επισκεφθεί σύντομα.

Ακόμη ο Υπουργός αναφέρθηκε στα οφέλη του πρωτογενή τομέα, ο οποίος θα διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στα επόμενα χρόνια, στην προσπάθεια να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης λόγω της κλιματικής κρίσης και του πολέμου.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο τους μαθητές, ότι τόσο το ελληνικό κράτος όσο και η ΕΕ είναι παρόντες με συγκεκριμένες πολιτικές και μέτρα προκειμένου να αποτραπεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για επισιτιστική κρίση.

Για το Κιλκίς ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεσμεύτηκε ότι θα αυξηθούν οι αρδευόμενες εκτάσεις στην περιοχή, που μέχρι σήμερα φθάνουν μόλις στο 18%, με στόχο να ενισχυθεί η γεωργία. Επίσης ,μέσω του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, θα φροντίσει να ενισχυθεί η αγροτική εκπαίδευση στον νομό καθώς οι αγρότες πλέον είναι επιχειρηματίες και η εκπαίδευσή τους είναι αναγκαία.

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το βασικό προσόν κάποιου νέου που θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, ο κ. Γεωργαντάς ήταν ξεκάθαρος: «Πρέπει να είναι πρώτα καλός πολίτης. Να είναι ένα σωστός, ενημερωμένος, υπεύθυνος, καλός πολίτης», ενώ όταν ρωτήθηκε για τα λεγόμενα «ρουσφέτια» σημείωσε ότι μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας ένας πολιτικός κάνει εξυπηρετήσεις που αφορούν στο κοινό καλό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γεωργαντάς και στην 30μηνη παρουσία του στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο οποίο μαζί με τον Κυριάκο Πιερρακάκη έβαλαν τις βάσεις για να προχωρήσουν πολλές εφαρμογές που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών, οι οποίοι χρησιμοποιώντας το gov.grκερδίζουν και χρόνο και χρήμα.

Τα παιδιά όμως με τις εύστοχες ερωτήσεις τους κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» τον ΥΠΑΑΤ, ο οποίος τους εκμυστηρεύτηκε ότι από την ενασχόλησή του με την πολιτική εκείνο που του λείπει περισσότερο είναι η οικογένειά του, η οποία από επιλογή του ζει στο Κιλκίς, έναν τόπο που ο ίδιος αγαπά, θυμίζοντας ότι ξεκίνησε από ένα μικρό χωριό, την Αγία Παρασκευή, και με τη στήριξη της οικογένειάς του, μιας φτωχής οικογένειας κτηνοτρόφων, κατάφερε να σπουδάσει και να φτάσει εδώ που έφτασε. «Γεγονός που σημαίνει ότι η δημοκρατία μας λειτουργεί». Σημειώνοντας ότι αυτό δεν είναι δεδομένο σε άλλες χώρες.

Αυτό όμως που του λείπει περισσότερο – εκτός από την οικογένειά του- στην περίοδο που είναι υπουργός, είναι η δικηγορία, την οποία θεωρεί ως την πιο ολοκληρωμένη από τις θεωρητικές επιστήμες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.