Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Η γυναίκα, σύμβολο ειρήνης, πάλης και κοινωνικής αλλαγής


Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η πολιτική σημασία και ουσία της 8ης Μάρτη παραμένει ένα ισχυρό μήνυμα, οδηγός για το μέλλον. Από το 1857, οι εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη διαδήλωναν για αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες, αιτήματα που μετέπειτα εξελίχθηκαν σε διεκδικήσεις για δικαιώματα απέναντι στην άνιση και βίαιη μεταχείριση, καθώς και για τη συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η εισβολή στην Ουκρανία κάνει τη σημερινή ημέρα ιδιαίτερα σημαντική, έχοντας η παγκόσμια κοινότητα, στραμμένο το βλέμμα της στις χιλιάδες γυναίκες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, έτσι ώστε να σωθούν από τη δίνη του πολέμου. Οι γυναίκες αποτελούν τον αδύναμο κρίκο στην αέναη αλυσίδα της εκμετάλλευσης, ιδιαίτερα σε συνθήκες νεοφιλελευθερισμού και ανισοτήτων. 

Η συνέχιση μίας πατριαρχικής, σεξιστικής κουλτούρας από τα ΜΜΕ, ακόμη και εμμέσω καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμούς, προκαλεί και απομακρύνει κατά πολύ από τον βασικό στόχο, που δεν είναι άλλος από την ισότητα των δύο φίλων και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία. Άλλωστε, ποτέ η εξέλιξη της ιστορίας δεν επέτρεψε με εύκολο τρόπο το γυναικείο κίνημα να επιτύχει τα αιτήματά του.

Σε αυτή την κατεύθυνση, μόνο ως θετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει συνεδρίου για ποσόστωση φύλου 50% στην εκπροσώπηση στα όργανα με την οποία πρωτοπορεί στη χώρα μας.

Η συνέχεια του αγώνα σήμερα για την ουσιαστική απελευθέρωση και χειραφέτηση της γυναίκας είναι επιτακτική για μία δημοκρατική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.