Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Δράσεις του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Με περιοδείες σε εργοστάσια του Κιλκίς και άλλους χώρους εργασίας, καθώς και με μαζική εξόρμηση στην πόλη του Κιλκίς συνεχίστηκαν οι δράσεις του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, την Τρίτη 8 Μάρτη, μπροστά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, που καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου βρίσκονται στους χώρους που ζουν και εργάζονται οι γυναίκες του Κιλκίς, αναδεικνύοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτές και οι οικογένειές τους, απηύθυναν πλατύ κάλεσμα συλλογικής δράσης και αγώνα, γιατί μόνο η συλλογική οργάνωση μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας απέναντι στην εκμετάλλευση, τους εκβιασμούς και τη βία.

Στις συζητήσεις που έκαναν με εργαζόμενες ανέδειξαν το γεγονός ότι τη σημερινή εποχή υπάρχει η δυνατότητα να έχουν όλες οι γυναίκες μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σταθερό ωράριο, με μείωση των ωρών εργασίας, με μέτρα προστασίας της μητρότητας, με μισθούς και συντάξεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους και γι’ αυτό είναι ρεαλιστικό να ανέβουν οι απαιτήσεις και οι διεκδικήσεις των εργαζόμενων.

Επίσης, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, διακινήθηκε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλεται η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, που όπως αναφέρεται «αποτελεί το πρώτο τυπικό πολεμικό επεισόδιο, κλιμάκωση και αποτέλεσμα των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα στις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μία και τη Ρωσία από την άλλη για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, τις σφαίρες επιρροής». 

Επιπλέον εκφράζεται η αλληλεγγύη στον Ουκρανικό, το Ρωσικό και τους άλλους λαούς της περιοχής, και καλούνται οι γυναίκες να ξεσηκωθούν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που βάζουν τους λαούς σε θανάσιμους κινδύνους και τους καταδικάζουν στη φτώχεια και στην προσφυγιά, καθώς και ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Η δραστηριότητα του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς μπροστά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ολοκληρώνεται την Τετάρτη 9 Μάρτη, με την προβολή ταινίας, στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής, στις 6:30 μ.μ., όπου η είσοδος είναι ελεύθερη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.