Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Επιμορφωτική Κιλκίς: Μια ευκαιρία για αλλαγή - Ενδυνάμωση και Αποκατάσταση)


Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Λάρνακα της Κύπρου, στις 18 Φεβρουαρίου 2022 η τελευταία διακρατική συνάντηση των εταίρων του έργου “A Chance for Change: Empowerment and Restoration”, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Στρατηγικές Συμπράξεις, με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus+ Βασική Δράση 2, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκπρόσωποι των εταίρων, ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ (Ελλάδα), RESTORATIVE JUSTICE FOR ALL (Ηνωμένο Βασίλειο), GIDE (Γαλλία), ASAD (Ιταλία), UNIVERSIDAD DE HUELVA (Ισπανία), έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τους Κύπριους εταίρους (ONE TERRENE INTERNATIONAL).

Κύριος στόχος του έργου, το οποίο ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου 2022, είναι να εφοδιάσει τους εργαζόμενους με νέους, με τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία, ώστε να μπορούν να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν φαινόμενα έμφυλης βίας, σε χώρους που συχνάζουν νέοι, χρησιμοποιώντας τις αρχές της αποκαταστατικής δικαιοσύνης και τα εργαλεία της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η επιτυχής ολοκλήρωση των τριών πνευματικών προϊόντων του έργου, μετά από εργασία σχεδόν 2,5 ετών και οι ενέργειες προβολής και διάχυσης αυτών. Συγκεκριμένα, τα τρία πνευματικά προϊόντα του έργου, που διατίθενται ήδη δωρεάν σε όσους εργάζονται με νέους, ώστε να γεμίσουν τη φαρέτρα τους με νέα εφόδια κατά της έμφυλης βίας, είναι τα παρακάτω:

· Πλαίσιο ικανοτήτων και εργαλείο αυτοαξιολόγησης, προκείμενου κάθε ενδιαφερόμενος να κρίνει μόνος του τις γνώσεις του πάνω σε θέματα έμφυλης βίας, αποκαταστατικής δικαιοσύνης και οπτικοακουστικής εκπαίδευσης και να εντοπίσει τυχόν κενά.

· Δύο ηλεκτρονικά σεμινάρια, με θέμα:

-“Πρόληψη της έμφυλης βίας σε χώρους που συχνάζουν νέοι, μέσω της αποκαταστατικής δικαιοσύνης και της οπτικοακουστικής εκπαίδευσης” και

-“Εκπαιδεύστε τον εκπαιδευτή: εκπαίδευση στην οπτικοακουστική εκπαίδευση, με βάση την πρόληψη της έμφυλης βίας”, προκειμένου κάθε ενδιαφερόμενος να καλύψει τα κενά στις γνώσεις του και

· Ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με τίτλο “Giving us a chance”, στο οποίο παρουσιάζεται η μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της δουλειάς κάθε εταίρου, σε όλα τα στάδια υλοποίησης του έργου.

Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και θέλοντας να βάλει το λιθαράκι της στον αγώνα κατά της έμφυλης βίας, θύματα της οποίας είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία γυναίκες και κορίτσια, πραγματοποίησε το Σάββατο, 5 Μαρτίου 2022, στις εγκαταστάσεις της επί της οδού Δοϊράνης 56 στο Κιλκίς, την εκδήλωση προβολής του έργου, κατά την οποία παρουσίασε στους συμμετέχοντες τα ως άνω πνευματικά προϊόντα.

Η πολύ θετική ανταπόκριση του κοινού, μας γεμίζει ικανοποίηση και αισιοδοξία για ένα μέλλον χωρίς έμφυλη βία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.