Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Αστροβραδιά στο 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κιλκίς, από τον όμιλο Αστροφυσικής του σχολείου


Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς
Όσοι παρευρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2022 στην αυλή του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς, παρακολούθησαν μια μαγευτική εκδήλωση του Ομίλου Αστροφυσικής του σχολείου με τη συνεργασία των παρατηρησιακών Κιλκισιωτών αστρονόμων που αγαπούν να μετρούν τα άστρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Κιλκίς κ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης, η Διευθύντρια του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς κ. Αικατερίνη Ρώσσιου, εκπαιδευτικοί του σχολείου καθώς και πολλοί μαθητές και μαθήτριες, μέλη και μη του ομίλου, ενώ τηρήθηκαν με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Στα παιδιά που παρευρέθηκαν μίλησε η κυρία Αναστασία Κόκορη, πλανητολόγος, υπεύθυνη αστρονομικών παρατηρήσεων στο Αστεροσκοπείο του Greenwich στο Λονδίνο, που εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία.

Αυτή την εξαιρετική, έναστρη νύχτα οι μαθητές με χρήση laser είδαν τον αστερισμό του Ωρίωνα και τις Πλειάδες, ενώ στη συνέχεια, μέσω των τριών τηλεσκοπίων που είχαν στηθεί στο χώρο, παρατήρησαν το νεφέλωμα του Ωρίωνα ως τόπο γέννησης αστέρων, τις Πλειάδες, το Σείριο και βέβαια τη Σελήνη.

Απόδειξη για την επιτυχία της βραδιάς ήταν ο έκδηλος ενθουσιασμός των παιδιών, τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους, οι ευχαριστίες τους για την εμπειρία που τους προσφέρθηκε και το αίτημά τους για οργάνωση και άλλων τέτοιων εκδηλώσεων που έγινε άμεσα αποδεκτό.

Η συντονίστρια του Ομίλου Αστροφυσικής κ. Δέσποινα Μουτσάκη και τα παιδιά – μέλη του Ομίλου αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά για τη συνδρομή και τη συνεργασία τους, την ομάδα των παρατηρησιακών Κιλκισιωτών αστρονόμων και ειδικότερα τους:

- Αναστασία Κόκορη, Πλανητολόγο

- Χρήστο Μπερεδήμα, Φυσικό και Μαθηματικό

- Θέμη Πουλτουρτζίδη, φοιτητή του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ

- Δημήτρη Τάκο, φοιτητή του τμήματος Ιστορίας Εθνολογίας του ΔΠΘ

- Κωνσταντίνο Φασουλάκο, Φυσικό.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.