Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Η δομή ΚΔΑΠ Kinesis ταξιδεύει στην Ανταρκτική και την Αρκτική


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Με νέα θεματολογία ξεκίνησε η εβδομάδα για το ΚΔΑΠ Kinesis. Συζητήσαμε για τα πολύ μακρινά σε εμάς μέρη, την Ανταρκτική και την Αρκτική. Στη συνέχεια την ώρα της ζωγραφικής χρωματίσαμε προσεκτικά έναν Εσκιμώο και προσθέσαμε βαμβάκι περιμετρικά της κουκούλας για να απεικονίσουμε τη γούνα της.

Δεν έλειψε φυσικά και η ώρα για της αγαπημένης μαγειρικής. Έτσι λοιπόν, ο φούρνος του ΚΔΑΠ Kinesis Kids ήταν έτοιμος να φτιάξει τα πιο νόστιμα ρολάκια κανέλας εκ Σουηδίας. Οι μικροί μας μάγειρες σήκωσαν μανίκια και έτοιμοι για ένα ταξίδι γεύσης. Αρχικά, βάλαμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατέψαμε. Στη συνέχεια, απλώσαμε τη κανελοζάχαρη στη ζύμη και τυλίξαμε σε ρολό τη ζύμη. Τοποθετήσαμε τα ρολά κανέλας μας στο ταψί, στο φούρνο κι έτοιμα. Το αποτέλεσμα εξέπληξε όλους μας και όλοι μαζί είπαμε καλή μας όρεξη.

Την ώρα του "Φτιαξ’ το μόνος σου" σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα χειροποίητο ημερολόγιο μιας που η χρονιά άλλαξε, οι διακοπές τελείωσαν και τα σχολεία και οι υποχρεώσεις ξεκίνησαν. Με αυτόν τον τρόπο οι μικροί καλλιτέχνες της δομής μας θα μπορούν να σημειώνουν τις υποχρεώσεις τους σε κάθε ημέρα. Έκοψαν τη βάση τους, κόλλησαν το ημερολόγιο και στη συνέχεια το διακόσμησαν όπως επιθυμούσαν. Τέλος, πρόσθεσε το κάθε παιδί τη δική του φωτογραφία κι έτοιμη η μικρή μας δημιουργία.

Οι μικρές μας χορεύτριες πιστές στο ραντεβού τους, ήταν όλες παρούσες στο μάθημα της Zumba. Αφού ολοκλήρωσαν το ζέσταμά τους, ξεκίνησαν την εκμάθηση βήμα-βήμα της καινούριας τους χορογραφίας. Ανυπομονούν για την επόμενη φορά.

Η δημιουργική γραφή είναι μία δραστηριότητα που αγαπούν τα παιδιά του ΚΔΑΠ Kinesis καθώς μπορούν να χαλαρώσουν και να αφήνουν τη φαντασία ελεύθερη να δημιουργεί. Έτσι, αφού μιλήσαμε για τα ζώα του πάγου, οι συγγραφείς μας κλήθηκαν να γράψουν μία ιστορίας δικής τους έμπνευσης με λέξεις όπως πιγκουίνος, ιγκλού, φώκια και πολική αρκούδα. Οι ιστορίες που δημιούργησαν τα παιδιά μας μοναδικές και οι ιδέες τους πρωτότυπες.

Η εβδομάδας μας ολοκληρώθηκε και αναμένουμε για το θέμα και τις κατασκευές της επόμενης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.