Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Δράσεις 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς


Δελτίο τύπου 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς

0ι μαθητές της Γ΄ τάξης του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς ανοίγουν ένα νέο μονοπάτι στο χώρο της λαογραφίας, ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων. Επιχειρούν ένα χειμωνιάτικο ταξίδι σε γιορτινή και κυρίως ελληνική ατμόσφαιρα.

Ημέρες χαράς και γιορτής πλησιάζουν και μια γλυκιά ανυπομονησία κυριεύει τη σχολική καθημερινότητα και εμπνέει τη μαθητική κοινότητα για μια νέα απόπειρα εξερεύνησης της παράδοσης των ημερών, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που είναι έντονη η ανάγκη της έκφρασης και της χαράς.

Με την υποστήριξη της δημοτικής βιβλιοθήκης, η οποία μας παραχώρησε το υλικό που αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης, ανατρέξαμε στα χριστουγεννιάτικα έθιμα του Δωδεκαημέρου, που οι ρίζες τους χάνονται στο χρόνο. Έθιμα που παντρεύουν τις χριστιανικές παραδόσεις με τα αρχαιοελληνικά ήθη και αντικατοπτρίζουν τις συνήθειες, τις αγωνίες και τις ανάγκες των καθημερινών ανθρώπων του τόπου μας.

Τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα επιδιώξαμε να βιώσουμε και να μεταδώσουμε στη σχολική κοινότητα με κάλαντα και δρώμενα του τόπου μας, ευχές και ζωγραφιές, τα οποία εκθέσαμε στο χώρο του σχολείου.

Ευχόμαστε το μήνυμα της γέννησης, να φωτίσει τη ζωή όλων και η αγάπη και η χαρά να φωλιάσει στις καρδιές μας, δίνοντας μια νότα ευτυχίας στη δύσκολη καθημερινότητα της εποχής μας.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους/ες
Άννα Μπαδήλα, Φιλόλογος 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς
Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Προγράμματος «Ταξίδι στην Ιστορία»


Εκπαιδευτική επίσκεψη στο 
Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ

Οι μαθητές/τριες δύο τμημάτων της Β’ Λυκείου του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς, επισκέφθηκαν το χώρο του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ – τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων – και ενημερώθηκαν για το αντικείμενο σπουδών και τις επαγγελματικές διεξόδους των αποφοίτων. 

Σημαντικό είναι πως δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές/τριες να εμπλακούν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Επίκουρη καθηγήτρια κ. Ι. Κωσταρέλλα, θίγοντας θέματα όπως η δεοντολογία που διέπει τη δημοσιογραφία, τα “fake news” που ανθούν σε περιόδους κρίσης τόσο για τη γενιά των “digital natives” όσο και για τον ενήλικο πληθυσμό απέναντι σε κάθε μορφή πληροφόρησης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσαν κάποιοι νέοι όροι όπως “infodemic”, “generation gen ή Generation G”, δίνοντας τροφή για σκέψη.

Η διευθύντρια, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Κιλκίς ευχαριστούν θερμά τον πρόεδρο του τμήματος, καθηγητή κ. Γεώργιο Καλλίρη για τη φιλοξενία και την εποικοδομητική επικοινωνία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Ιωάννα Κωσταρέλλα, επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος, η οποία - ως εξαιρετική οικοδέσποινα- βοήθησε να ευοδωθούν οι προσπάθειές μας για βιωματική μάθηση από τους καθ' ύλην αρμόδιους στον τομέα της δημoσιογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.