Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 23/12/2021, 8:22 μ.μ


Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων
Συνελήφθησαν
επ’ αυτοφώρω, χθες (22 Δεκεμβρίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, πέντε ημεδαποί άνδρες, καθώς όπως διαπιστώθηκε, συμμετείχαν σε παράνομο τυχερό παίγνιο μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο καταστήματος, ιδιοκτησίας ενός από τους παραπάνω. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 485 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή τους.

Συνελήφθη χθες (22 Δεκεμβρίου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως διαπιστώθηκε, ως νόμιμος εκπρόσωπος σωματείου, απέτρεψε με τη χρήση μπουτόν, με το οποίο ήλεγχε την κεντρική είσοδο στον χώρο του σωματείου, τον αστυνομικό έλεγχο για την εξακρίβωση της διενέργειας παράνομων τυχερών παιγνίων. Σε βάρος του αλλά και σε βάρος δύο ακόμη ημεδαπών ανδρών που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (22 Δεκεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, μαζί με ημεδαπό συνεργό του, εισήλθαν παράνομα σε χώρο ποιμνιοστασίου, όπου έκοψαν και αφαίρεσαν μεταλλικούς σωλήνες, αξίας 500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. Οι κλεμμένοι σωλήνες βρέθηκαν τοποθετημένοι σε τρέιλερ και αποδόθηκαν στη νόμιμη κάτοχό τους. Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν, το παραπάνω τρέιλερ αλλά και δύο εργαλεία κοπής που εντοπίστηκαν.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (22 Δεκεμβρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο γυάλινα βάζα που συνολικά περιείχαν ποσότητα κάνναβης, βάρους 101 γραμμαρίων.

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις διαφόρων αδικημάτων στο πλαίσιο συνεχιζόμενων αστυνομικών ερευνών


Στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος έντεκα (11) συνολικά ατόμων.

Αναλυτικότερα,

- αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 57χρονου ημεδαπού, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς είχε αναρτήσει, σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, αγγελία πώλησης διαφόρων ανταλλακτικών γεωργικών μηχανημάτων τα οποία προσομοίαζαν σε μεγάλο ποσοστό με αυτά που είχαν αφαιρεθεί τον Ιούλιο του 2019 από επιχείρηση στην περιοχή των Διαβατών.

Σε έλεγχο των αστυνομικών σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή των Γιαννιτσών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (112) διαφορικά από λιπασματοδιακόπτες, (2) μπόμπες λαδιού, (3) διαφορικά πομώνας κ.α. για τα οποία ο 57χρονος δεν κατείχε τα απαιτούμενα από τον Νόμο παραστατικά για την αγορά, κατοχή και διάθεση αυτών.

- Σχηματίσθηκαν δικογραφίες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, σε βάρος :

33χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2021, από κοινού με συνεργό του, αφαίρεσαν με την μέθοδο της απασχόλησης από ανασφάλιστο όχημα το πορτοφόλι 72χρονου ημεδαπού και στη συνέχεια προέβησαν σε αγορές προϊόντων με τις αφαιρεθείσες κάρτες.

Τεσσάρων αλλοδαπών και ενός ημεδαπού, οι οποίοι σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, αφαίρεσαν τις τσάντες από δύο πεζούς και έναν θαμώνα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, που περιείχαν χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα.

Σημειώνεται ότι και στις τρεις περιπτώσεις οι δράστες στη συνέχεια προέβησαν σε αγορές προϊόντων με τις αφαιρεθείσες κάρτες.

39χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μέσα Μαΐου 2021 αφαίρεσε από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο την τσάντα 68χρονου ημεδαπού, που περιείχε χρηματικό ποσό, τραπεζικές κάρτες και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα ενώ τέλη Ιουνίου 2021 αφαίρεσε από 20χρονη αλλοδαπή το πορτοφόλι της. Σημειώνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις ο δράστης στη συνέχεια προέβη σε αγορές προϊόντων με τις αφαιρεθείσες κάρτες.

- Σχηματίσθηκαν δικογραφίες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας 
- Χορτιάτη, σε βάρος :

62χρονου ημεδαπού, για απάτη καθώς σύμφωνα με καταγγελία 34χρονης ημεδαπής τον Ιούνιο του 2021 προέβη σε αγορά ακουστικών ( hands – free ) από ηλεκτρονικό κατάστημα, τα οποία όπως διαπίστωσε εκ των υστέρων ήταν προβληματικά και είχαν αποσυρθεί από την εταιρεία λόγω λειτουργικού ελαττώματος.

24χρονου αλλοδαπού, ο οποίος μέσα Μαΐου του 2021 με την αποστολή μηνύματος στο κινητό 51χρονης ημεδαπής και την παρουσίαση ψευδών γεγονότων ως αληθή κατάφερε να της αποσπάσει τους κωδικούς πρόσβασης από τον τραπεζικό της λογαριασμό και να αφαιρέσει με τη μορφή τραπεζικού εμβάσματος το χρηματικό ποσό των (1.900) ευρώ.

33χρονου αλλοδαπού και άγνωστου συνεργού του, οι οποίοι σε χώρο στάθμευσης εμπορικού κέντρου στην ανατολική Θεσσαλονίκης διέρρηξαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό διάφορα αντικείμενα.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθη ημεδαπός για απάτη κατ’ εξακολούθηση

Συνελήφθη στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, προχθές (21 Δεκεμβρίου 2021) το μεσημέρι στη Βέροια, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπός άνδρας, για κακουργηματική περίπτωση απάτης κατ’ εξακολούθηση.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού συνεργού του, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν, για απάτη από κοινού.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω παρουσιάστηκε σε ημεδαπό άνδρα, ως πατέρας κοριτσιού που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, με ανάγκη ιατρικής επέμβασης υψηλού κόστους. Με αυτό τον τρόπο αρχικά του απέσπασε χρηματικό ποσό και έπειτα ως απόδοση ευγνωμοσύνης, προθυμοποιήθηκε να μεσολαβήσει στην αγορά οχήματος σε χαμηλή τιμή, για λογαριασμό του.

Στη συνέχεια, μαζί με δύο συνεργούς του και με το πρόσχημα ότι προέκυψαν δυσκολίες στη διαδικασία μεταβίβασης του οχήματος, εξαιτίας δήθεν βεβαιωμένων οφειλών του παθόντα σε τραπεζικά ιδρύματα, του αποσπούσε ασκώντας σε βάρος του ψυχολογική και οικονομική πίεση, διάφορα χρηματικά ποσά.

Το χρονικό διάστημα από 29 Νοεμβρίου 2021 μέχρι και πριν από δύο ημέρες, κατάφερε να του αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 34.340 ευρώ για να προβεί στη δήθεν εξόφλησή μη υπαρκτών τραπεζικών οφειλών του.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, που είχε προηγουμένως αποσπάσει από τον παθόντα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, από τον Δεκέμβριο του 2020, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με πρόσχημα την ανακάλυψη κατά τη μεταβίβαση οχήματος, δήθεν οφειλών σε Δ.Ο.Υ. και σε τραπεζικά ιδρύματα, απέσπασε από δύο ακόμη ημεδαπούς άνδρες, τα χρηματικά ποσά των 58.600 ευρώ και 31.730 ευρώ, αντίστοιχα.

Συνολικά κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 124.670 ευρώ.

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 78.892 έλεγχοι, από τους οποίους οι 38.624στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 257 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 2 συλλήψεις, ως ακολούθως:

121 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 119 πρόστιμα των 300 ευρώ και 2των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

28 στη Θεσσαλονίκη,
19 στην Ήπειρο,
18 στη Θεσσαλία,
11 στο Βόρειο Αιγαίο,
10 στην Πελοπόννησο,
9 στη Δυτική Μακεδονία,
8 στη Δυτική Ελλάδα,
6 στην Κεντρική Μακεδονία,
4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
4 στην Κρήτη,
2 στα Ιόνια Νησιά και
2 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 78.832 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 75.428 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.404 των 150 ευρώ.

7 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή προστίμου των 300 ευρώ, 6 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στην Κεντρική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 196.435 ομοειδείς παραβάσεις.

128 παραβάσεις και 2 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στο Νότιο Αιγαίο,

4 παραβάσεις σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζομένους και πελάτη καταστήματος. Επιπλέον 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες λεωφορείου.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

σύλληψη νόμιμου εκπρόσωπου σωματείου για παρεμπόδιση αστυνομικού ελέγχου και για παραβίαση του άρθρου 285 Π.Κ. καθώς και 3 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε κλειστό χώρο από τον νόμιμο εκπρόσωπο και 2 παρευρισκομένους

5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση καραντίνας,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες, ιδιοκτήτη και εργαζόμενους καταστημάτων,

3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες οχημάτων.

Στην Αττική,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα για παραβίαση καραντίνας,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον πελάτη,

1 παράβαση σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων,

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες λεωφορείων.

Στη Θεσσαλονίκη,

σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για άρνηση πραγματοποίησης διαγνωστικού ελέγχου (Rapid Test) σε έλεγχο στον αερολιμένα,

- 13 παραβάσεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

25 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων. Επιπλέον 2 παραβάσεις, για στέρηση των απαραίτητων πιστοποιητικών, από επιβάτες λεωφορείου.

Στα Ιόνια Νησιά, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα, 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη, εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κρήτη, 12 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων. Επιπλέον 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, σε πεζούς σε εξωτερικό χώρο με συνωστισμό.

Στην Πελοπόννησο, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 2 παραβάσεις σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων

4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτη και εργαζόμενους καταστημάτων. Επιπλέον 9 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από επιβάτες και οδηγό λεωφορείου και ΙΧΦ οχήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 27.428 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.792 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε 1 παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger LocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 519ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.