Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Σιωνίδης: Επίσκεψη Μαργαρίτη Σχοινά και τουριστική προβολή της Παιονίας


Υπογράφει ο Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας
Η δυναμική ένταξη της αρχαίας Ευρωπού στον ιστορικό και τουριστικό χάρτη της Ευρώπης, με την αξιοποίηση του ονόματός της και του προσδιορισμού της ως "Ευρωπαίων η πόλις" αποτελούσε σημαντικό ζήτημα για την τουριστική προβολή της Παιονίας.

Η αρχαία Ευρωπός, ως φυσικός χώρος σπουδαίων αρχαιολογικών ευρημάτων, αλλά και ως τόπος που από το όνομά του και μόνο δύναται να προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ήταν και είναι, ένας από τους κεντρικούς μας "άξονες" για την τουριστική μας ανάπτυξη.

Η πρόσκληση στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά για να επισκεφθεί την αρχαία Ευρωπό ήταν, δίχως αμφιβολία, η πιο ευθύβολη κίνηση μας για να γίνει άμεσα και με τις καλύτερες προϋποθέσεις, γνωστός ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος και για να αποκτήσει την εξωστρέφεια που του αρμόζει, σε επίπεδο χώρας αλλά και Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Η επίσκεψή του κ. Σχοινά με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, έδωσε από την πλευρά του εξ'αρχής το στίγμα της αναγνώρισης των προσπαθειών μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχεδιάζουμε βήμα -βήμα την Τουριστική μας προβολή αξιοποιώντας την αρχαία Ευρωπό και συνδέοντάς τη με τις αρχαιολογικές μοναδικότητες της Τούμπας, της Μεσιάς, του Οθωμανικού λουτρού του Πολυκάστρου, με τις οινικές διαδρομές της Γουμένισσας, με το φυσικό απόθεμα του Πάικου και του Αξιού, με τους ιστορικούς θησαυρούς του Σκρα ,του Ραβινέ, των Ευζώνων και κάθε γωνιάς της Παιονίας, με όλες τις ιδιαιτερότητες του όμορφου τόπου μας.

Η προτεραιοποίηση της αρχαίας Ευρωπού στον τουριστικό "οδικό μας χάρτη" έδωσε το στίγμα της προσπάθειας για σύνδεση της πατρώας γης του Σέλευκου με τις μοναδικότητες της Παιονίας που μία προς μία θα ξεδιπλώνονται στους επισκέπτες μας υπό τους ήχους των χάλκινων της Γουμένισσας και με τις γεύσεις της τοπικής μας γαστρονομίας.

Ήδη, παρουσιάσαμε στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Τουριστική μας Ιστοσελίδα και αποκομίσαμε τα θετικά του σχόλια για το σχεδιασμό και το περιεχόμενό της, καθώς σαφέστατα ενημερώνει τον χρήστη για όλα όσα αξίζει να γνωρίσει επισκεπτόμενος την Παιονία και για τις εμπειρίες που θα αποκομίσει.

Με την επιτροπή τουρισμού του δήμου θα παρουσιάσουμε, πολύ σύντομα σε ειδική εκδήλωση, την τουριστική ιστοσελίδα στους συνδημότες, στους δημοσιογράφους και στο ευρύ κοινό.

Η δημοτική μας διοίκηση έχει επενδύσει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού που αναπτύσσεται, αναμένεται η Παιονία να πάρει την θέση που δικαιούται στον Τουριστικό χάρτη της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια.

Ήδη η ανάδειξη της αρχαίας Ευρωπού με τη βοήθεια και τη στήριξη του κ. Μαργαρίτη Σχοινά ήταν το πρώτο, μεγάλο μας βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.