Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της Ν.Δ., μιλά στη Γνώμη στους Θωμά Μαρκόπουλο και Μπάμπη Καραγεωργίου


Ο νεαρός κύριος Νίκος Θεοδωρόπουλος, Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς της Ν.Δ., μιλά στη Γνώμη στους Θωμά Μαρκόπουλο και Μπάμπη Καραγεωργίου 

Ο Νίκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Συγκριτική Πολιτική Οικονομία από το London School of Economics της Μεγάλης Βρετανίας.

Εργάστηκε στις Βρυξέλλες σε μεγάλη εταιρεία συμβούλων που συνεργάζεται με κρατικούς φορείς, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, πιστωτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις και στη συνέχεια δούλεψε στο Ευρωκοινοβούλιο για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 

Είναι συνιδρυτής και επικεφαλής στρατηγικής σε νεοφυή επιχείρηση και σύμβουλος ανάπτυξης σε μία από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρείες της Ελλάδας, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2018 συμμετείχε στο Γραφείο Επικοινωνίας και Εκλογικής Καμπάνιας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με αρμοδιότητα τους Έλληνες του εξωτερικού.

Η Γραμματεία Διασποράς της Ν.Δ. έχει ως στόχο να ενώσει Έλληνες
από κάθε άκρη του κόσμου κάτω από την ίδια “στέγη”. Πιστεύεις ότι
αυτό ως επικεφαλής το έχεις καταφέρει, έστω σε κάποιο βαθμό;


Σε επίπεδο Γραμματείας, είμαστε μια ομάδα ανθρώπων όπου έχουμε ζήσει στο εξωτερικό και στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές σε θέματα Διασποράς ώστε να χτίσει η πατρίδα μας καλύτερες γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας με τους Έλληνες του εξωτερικού. 

Τόσο με όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, αλλά και με όσους παραμείνουν στο εξωτερικό και θέλουν να στηρίζουν την πατρίδα μας σε όλα τα επίπεδα και φυσικά να υποστηρίζονται και οι ίδιοι από την Ελλάδα στις δικές τους προσπάθειες. Είμαστε ακόμη στην αρχή αλλά τις επόμενες εβδομάδες, όπου πλησιάζουμε στο τέλος της Covid εποχής θα ανακοινώσουμε σημαντικές πρωτοβουλίες.

Ποια είναι κατά την γνώμη σου η προσφορά των Οργανώσεων του
εξωτερικού; Οι κατά χώρες κοινότητες Ελλήνων βλέπουν θετικά αυτό
το εγχείρημα;


Για τη Νέα Δημοκρατία ο Ελληνισμός της Διασποράς αποτελεί ένα Εθνικό Κεφάλαιο με κοινωνικές, πολιτισμικές, πολιτικές, εθνικές, εκπαιδευτικές και χρηματο-οικονομικές προεκτάσεις. Οι οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας στο εξωτερικό με σαφή και συστηματική πρωτοβουλία κινήσεων, έχουν ως στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και διαχείριση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Διασποράς της. 

Η κομματική οργάνωση είναι κέντρο παραγωγής πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης στις τοπικές κοινωνίες, αφού προχωράει στην επίλυση προβλημάτων των εκάστοτε κοινοτήτων. Ασχολείται με την υποδοχή, καταγραφή και στήριξη των νεομεταναστών και με την ενδυνάμωση της σχέσης. 

Οι κοινότητες το βλέπουν θετικά διότι τις φέρνει πιο κοντά με το κυβερνών κόμμα και δεν κοιτούν τις οργανώσεις τόσο κομματικά, αλλά ως μέσο ενδυνάμωσης της σχέσης τους με την Ελλάδα.

Τι θα έλεγες σε έναν νέο άνθρωπο που έχει την ανάγκη να
εργαστεί τόσο για την διαβίωση του ,όσο για να ανοίξει προοπτικές.
Μένει στην Ελλάδα ή φεύγει στο εξωτερικό;

Θα του έλεγα να ακολουθήσει το ένστικτο του, να ζυγίσει τα δεδομένα που έχει και εφόσον αποφασίσει να κάνει το βήμα να μεταναστεύσει να κρατήσει ζωντανή την επαφή με τις ρίζες του και την πατρίδα. Γενικά να μην το βάλει ποτέ κάτω και να αντιμετωπίσει τα πάντα με αισιοδοξία και ενθουσιασμό. Και να θυμάται ότι τα επόμενα χρόνια θα έχουμε ραγδαία οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα, με ρυθμούς ανάπτυξης που δεν έχουμε ξαναδεί τα προηγούμενα 50 χρόνια στην πατρίδα μας.

Ψήφος των Αποδήμων. Τι πιστεύεις ότι προσέφερε η κυβέρνηση
της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό
ζήτημα. Υπήρξε συνεισφορά -από πλευράς προτάσεων- της
Γραμματείας Διασποράς;


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα το να ψηφίζουν οι Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους, και πιο συγκεκριμένα οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας. Δεν έχει υπάρξει Πρωθυπουργός που έχει παλέψει περισσότερο για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Σήμερα έχει γίνει κυβερνητικά το πρώτο βήμα και ζητάμε να καταργηθούν όλοι οι περιορισμοί που υπάρχουν ώστε να ψηφίζουν οι Έλληνες της Διασποράς από τον τόπο διαμονής τους χωρίς γραφειοκρατία και άλλες προϋποθέσεις. Εμείς ως Γραμματεία, όπως και όλη η Νέα Δημοκρατία, συγκεντρώνουμε επιχειρήματα από τα μέλη μας ανά τον κόσμο και στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης. 

Παράλληλα, συγκεντρώνονται υπογραφές για το θέμα και τις επόμενες ημέρες θα συζητηθεί το θέμα ξανά στην Βουλή, όπου θα συστρατευτούμε με την κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση, θα τα δώσουμε όλα για την ψήφο των αποδήμων, ώστε τα αδέρφια μας στο εξωτερικό να μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Πως κρίνεις την στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο παραπάνω ζήτημα; Θεωρείς ότι υπάρχει ένας εμπαιγμός από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να μην προσμετράται στο εθνικό αποτέλεσμα η ψήφος των αποδήμων, αλλά να επηρεάζει ο κάθε εκλογέας έναν βουλευτή. Η Νέα Δημοκρατία προτείνει να προσμετράται η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού στο εθνικό αποτέλεσμα, και να επηρεάζει το σύνολο του Κοινοβουλίου, δηλαδή 300 βουλευτές. 

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ο Έλληνας του εξωτερικού να έχει 300 φορές μικρότερη πολιτική επιρροή από αυτόν που θα ταξιδεύει στην Ελλάδα με το αεροπλάνο για να ψηφίσει. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εμπαιγμό απέναντι στον Ελληνισμό της Διασποράς στην σύγχρονη ιστορία. 

Γι' αυτό, εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι, και παρότι απαιτούνται 200 βουλευτές θα τα δώσουμε όλα για την ψήφο των αποδήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.