Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Πέμπτη 13/5/2021, 6:12 μ.μ.


Εξιχνιάστηκαν 3 ληστείες, απόπειρα ληστείας και 11 περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών
Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο:

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 44χρονου ημεδαπού και συνεργού του, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, για απόπειρα ληστείας και τρείς περιπτώσεις ληστειών. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου 2020 και σε διάστημα δέκα (10) ημερών, στην περιοχή της Περαίας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και χρησιμοποιώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα για την προσέγγιση των υποψήφιων θυμάτων τους και τη διαφυγή από τα σημεία τέλεσης των έκνομων πράξεων, με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από τρεις (3) γυναίκες και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από μία (1) ακόμα, τσάντες και σακίδιο πλάτης, αποκομίζοντας χρηματικά ποσά, κάρτες ανάληψης μετρητών, έγγραφα και άλλα αντικείμενα. Σε μία περίπτωση μάλιστα, κάνοντας χρήση κλεμμένης τραπεζικής κάρτας, προχώρησαν σε ανάληψη (600) ευρώ.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 27 και 25 ετών, οι οποίοι μαζί με συνεργό τους, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, κατά το χρονικό διάστημα 25 Φεβρουαρίου έως 12 Μαρτίου του 2021, διέρρηξαν έντεκα (11) σταθμευμένα οχήματα σε περιοχές των Δήμων Θέρμης και Ωραιοκάστρου, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των (1.100) ευρώ περίπου, κάρτες τραπεζών και προσωπικά έγγραφα – αντικείμενα των κατόχων τους.

Οι σχετικές δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια


Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και τον εντοπισμό αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, απογευματινές ώρες χθες (12-05-2021), πραγματοποίησε στοχευμένη δράση, με τη συνδρομή αστυνομικών κι άλλων Διευθύνσεων, κατά την οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων, στο Ν.Σ.Σ. Θεσσαλονίκης και στο Σταθμό Διαλογής του Ο.Σ.Ε..

Συγκεκριμένα:

Ελέγχθηκαν (179) άτομα
Έγινε έλεγχος σε (26) οχήματα
Προσήχθησαν (17) αλλοδαποί και
συνελήφθησαν (7) εξ’ αυτών, έξι για παράνομη παραμονή στη χώρα κι ένας για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση.

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν δέκα (10) παραβάσεις στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Οι στοχευμένες δράσεις θα διευρυνθούν και σε άλλες περιοχές.

Εξιχνίαση κλοπών

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ανήλικων ημεδαπών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας το χρονικό διάστημα από το βράδυ της 7ης Μαΐου έως το πρωί της 8ης Μαΐου, αφαίρεσαν μία μοτοσυκλέτα ημεδαπού στις Σέρρες, η οποία βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. 

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους ανήλικους, το χρονικό διάστημα από την 17η Μαρτίου έως την 8η Μαΐου, διέρρηξε δύο καταστήματα στην πόλη των Σερρών, αφαιρώντας συνολικό χρηματικό ποσό 160 ευρώ και ένα σχολείο από το οποίο αφαίρεσε 3 ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 115 ευρώ, μία από τις οποίες εντοπίσθηκε στην οικία του και αποδόθηκε σε υπεύθυνο του σχολείου. 

Επιπλέον, διέπραξε δύο απόπειρες κλοπής από νηπιαγωγείο στις Σέρρες. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ημεδαποί άνδρες, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα και δύο ανήλικων ημεδαπών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας από κοινού το απόγευμα της 10ης Μαΐου, αφαίρεσαν από σιδηροδρομικές γραμμές σε περιοχή της Πιερίας, καλώδια αξίας 1.000 ευρώ. 

Χθες (12Μαΐου 2021) το πρωί, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κατελήφθησαν οι προαναφερόμενοι ημεδαποί, να μεταφέρουν σε όχημα τα κλεμμένα καλώδια, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπεύθυνο των σιδηροδρομικών γραμμών.  

Επίσης,διαπιστώθηκε ότι οι δύο ανήλικοι το βράδυ της 10ης Μαΐου, χρησιμοποιώντας ένα άλλο όχημα, διέρρηξαν αποθήκη ημεδαπού σε αγροτική περιοχή της Πιερίας και αφαίρεσαν ηλεκτρικά μηχανήματα και εργαλεία συνολικής αξίας 1.200 ευρώ, μέρος των οποίων εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό τους. Τα παραπάνω δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης κλοπών.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθη χθες (12 Μαΐου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, κατελήφθη να μεταφέρει 6 αλλοδαπούς, τους οποίους όπως διαπιστώθηκε, είχε επιβιβάσει στο όχημα νωρίτερα από περιοχή της Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη μη νόμιμη έξοδό τους από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Το όχημα που χρησιμοποίησαν κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 72.357 έλεγχοι, από τους οποίους οι 15.443 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 567 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 5 συλλήψεις, ως ακολούθως:

367 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

44 στη Θεσσαλονίκη,
44 στην Αττική,
43 στην Κεντρική Μακεδονία,
36 στην Ήπειρο,
32 στη Στερεά Ελλάδα,
27 στην Κρήτη,
26 στα Ιόνια Νησιά,
24 στο Βόρειο Αιγαίο,
19 στη Θεσσαλία,
19 στη Δυτική Μακεδονία,
17 στην Πελοπόννησο,
16 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
10 στη Δυτική Ελλάδα και
10 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 191.413 ομοειδείς παραβάσεις.

171 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 165 πρόστιμα των 300 ευρώ και 6 των 150ευρώ, ως ακολούθως:

26 στη Στερεά Ελλάδα,
24 στη Θεσσαλονίκη,
21 στο Βόρειο Αιγαίο,
18 στα Ιόνια Νησιά,
15 στη Δυτική Ελλάδα,
12 στη Πελοπόννησο,
11 στη Κρήτη,
9 στην Ήπειρο,
8 στην Αττική,
8 στη Κεντρική Μακεδονία,
6 στη Δυτική Μακεδονία,
5 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
5 στη Θεσσαλία και
3 στο Νότιο Αιγαίο

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 53.678 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 51.594 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.084 των 150 ευρώ.

20 παραβάσεις και 5 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικήςνομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 4.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,

σύλληψη και 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

σύλληψη και 1.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 4 πελάτες.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- σύλληψη και 1.500 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη φορτηγού για παραβίαση θαλάσσιων μετακινήσεων,

- από 500 ευρώ πρόστιμο σε 2 εργαζομένους εστιατορίου για μη υποβολή αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test).

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 7 πελάτες.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ σε 2 άτομα, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στην χώρα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Δυτική Ελλάδα, σχηματισμός δικογραφίας και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης σε οικία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.081 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.946 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 143 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.