Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Μπρα ντε φερ


Του Στέφανου Παραστατίδη
Συγκριτικά με πέρσι, έχουμε 2 σημαντικά όπλα στη φαρέτρα μας για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας: Τα εμβόλια και τη γνώση. Τούτο, όμως, δεν αποτυπώνεται στη σύγκριση· τουναντίον.

Ο δείκτης αναπαραγωγής (Rt) παραμένει σταθερός (0,96-0,98) και το μπρα ντε φερ που θα βιώσουμε το επόμενο διάστημα θα είναι μεταξύ εμβολιασμού και τουρισμού. Η πανδημία μεταφέρεται από το κέντρο στην περιφέρεια, με τα νησιά να κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε υγειονομικές βόμβες. Υπάρχει, λοιπόν, ο σοβαρός κίνδυνος να πάνε όλα στράφι· και τούτο πρακτικά σημαίνει να μετράμε ταυτόχρονα τουρίστες και θανάτους.

Η απάντηση στην πανδημία είναι ο εμβολιασμός. Και θα πρέπει να επιταχύνουμε ακόμη παραπάνω.

Μία πρόταση που πιστεύω ότι θα βοηθήσει είναι η αξιοποίηση των Κυριακών. Αν εμβολιάζουμε με τους ίδιους ρυθμούς και τις Κυριακές, τότε σε ένα μήνα θα έχουμε εμβολιάσει 440.000 περισσότερους πολίτες (110.000 χ 4). Τούτο καταρχάς συνεπάγεται λιγότεροι θάνατοι και ΜΕΘ, αλλά και δύναται να βελτιώσει τη συνολική εικόνα της χώρας κατά της πανδημίας.

Την προηγούμενη Κυριακή, οι Βρετανοί εμβολίασαν 290.000 άτομα (100 1η δόση κ 190 2η). Εμείς έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη διότι είμαστε χώρα υποδοχής τουριστών. Κι όμως, δεν το δείχνουμε στην πράξη. Να το κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.