Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μικρούς αφανείς ήρωες


Γράφει ο Θέμης Ναούμης
«Καλά μου παιδιά, καλή ξεκούραση, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση! Την αγάπη μου σε όλους σας.» Αυτά ήταν τα τελευταία μου λόγια πριν πατήσω το κόκκινο κουμπάκι στην πλατφόρμα του webex, μετά το τελευταίο μάθημα της Παρασκευής. 

Έπειτα σκέφτηκα πόσες φορές έπεσε το σύστημα και τα παιδιά ήταν εκεί...περίμεναν...πόσες φορές μου είπαν: "Κύριε κόλλησε το βίντεο, δε σας βλέπω...κύριε δε σας ακούω...»Πόσες φορές μπήκαν και ξαναβγήκαν. Με αφορμή όλες αυτές τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζαμε όλοι μας, μαθητές και εκπαιδευτικοί, όσο καιρό είναι κλειστά τα σχολεία, ξεκινώ να γράφω σήμερα.

Αισθάνομαι την ανάγκη να πω από την πλευρά μου ένα τεράστιο ευχαριστώ κι ένα τεράστιο μπράβο σε κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια που τόσο καιρό με υπομονή κι επιμονή παλεύει μαζί με κάθε εκπαιδευτικό, για να καταφέρει να μη χάσει την επαφή με το σχολείο και τα μαθήματα. Γι’ αυτό θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως οι μαθητές είναι ήρωες και να υποκλιθούμε με σεβασμό μπροστά τους.

1. Είναι ήρωες για την υπομονή που έδειξαν μπροστά σε κάθε τεχνικό θέμα που προέκυπτε

2. Είναι ήρωες, γιατί παρόλο που δεν τους άρεσε ο τρόπος διδασκαλίας, δεν έχασαν το χαμόγελο και τη ζωντάνια τους

3. Είναι ήρωες για κάθε προσπάθεια επανασύνδεσης κάθε φορά που η σύνδεση του διαδικτύου χανόταν

4. Είναι ήρωες για κάθε: "Κύριε δε σας ακούμε, κολλήσατε", "Με έριξε κύριε", "Δε σας βλέπουμε", "Κύριε δε βλέπω αυτά που μας δείχνετε, γιατί κόλλησε ο διαμοιρασμός"

5. Είναι ήρωες γιατί κι εκείνοι όπως κι εμείς δεν αντέχουν τον εγκλεισμό, αλλά παρόλα αυτά περιμένουν υπομονετικά να ανοίξει το σχολείο, για να ξαναβρεθούμε εκεί που είναι η θέση μας, στη σχολική αίθουσα

6. Είναι ήρωες γιατί άφησαν στην άκρη τα οικογενειακά τους προβλήματά, και τις τυχόν απώλειές λόγω του κορωνοϊού και συνέχισαν να παραμένουν μπροστά στις οθόνες, αγωνιζόμενοι για τον κοινό μας στόχο

7. Είναι ήρωες γιατί με την παρουσία και το ενδιαφέρον τους μας έδιναν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Για όλα τα παραπάνω και για άλλα τόσα που δεν χωράνε στα χαρτιά, γράφω σήμερα. Για να τους πω ένα από καρδιάς ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, για όσα αυτοί οι μικροί ήρωες των καιρών μας έχουν καταφέρει να πετύχουν.

Γλυκά μας αστέρια, σας ευχαριστούμε για τη δύναμη ψυχής που μας μεταδίδετε. Είστε το μέλλον μας, η ελπίδα και η συνέχειά μας. Σας αγαπάμε πολύ και είμαστε σίγουροι ότι μετά την καταιγίδα θα 'μαστε όλοι μαζί για να γίνουμε πάλι μια ζεστή αγκαλιά και να φτιάξουμε τον κόσμο όχι όπως τον ξέραμε αλλά ακόμη καλύτερο και ομορφότερο.

Με αφορμή τις εορτές του Πάσχα και της Ανάστασης, είθε ο Θεάνθρωπος Χριστός να σας φωτίζει και να σας καθοδηγεί σε ασφαλή μονοπάτια.

Εις το επανιδείν.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ όμορφα και συγκινητικά λόγια και κυρίως βγαλμένα από την καρδιά. Καλό Πάσχα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.