Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Ξεπέρασαν το 50% οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών του νομού Κιλκίς


Υπογράφει ο Δρ. Θ. Χριστοφορίδης
Φυσικός - Τεχνικός Δικτύων Η/Υ
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κιλκίς
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώθηκαν τα τελευταία στατιστικά στοιχεία των συνεχιζόμενων εμβολιασμών των εκπαιδευτικών.

Η μικτή Ομάδα Συντονισμού Εμβολιασμών των δύο Διευθύνσεων δημιούργησε το αρχείο των προς εμβολιασμό εκπαιδευτικών μετά από τις υπεύθυνες δηλώσεις τους. Έδρα της Ομάδας Συντονισμού είναι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς στην οποία υπάγεται ο Συντονιστής με ώρες απασχόλησης να είναι 14.00-20.00 (ώρες αιχμής 15- 19.00). 

Η Ομάδα συντονισμού ανέλαβε κατόπιν ενημέρωσής της από τα εμβολιαστικά κέντρα να επικοινωνεί με τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς κατά ηλικιακή σειρά του καταλόγου. 

Οι εκπαιδευτικοί κατά την ειδοποίησή τους δηλώνουν τη δυνατότητα έγκαιρης προσέλευσης την ίδια ημέρα στο εμβολιαστικό κέντρο, και αφού εμβολιαστούν, ενημερώνουν σχετικά την Ομάδα Συντονισμού, ώστε να απαλειφθεί το όνομά τους από τον κατάλογο. Οι εμβολιασμοί γίνονται σε 2 εμβολιαστικά κέντρα της επαρχίας Κιλκίς, Νοσοκομείο, ΙΚΑ, και σε 2 της επαρχίας Παιονίας Κέντρο υγείας Πολύκαστρου και Νοσοκομείο Γουμένισσας.

Από ενάρξεως των εμβολιασμών εμβολιάστηκαν 311 εκπαιδευτικοί, 180 της Πρωτοβάθμιας και 131 της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Κιλκίς. Έχει ήδη εμβολιαστεί ποσοστό 57% σε τρεις εμβολιαστικές εβδομάδες με 5 εργάσιμες εμβολιαστικές ημέρες ανά εβδομάδα. 

Παρατηρείται το φαινόμενο λόγω της ταχύτητας του εμβολιασμού αλλά και της παρτίδας των εμβολίων να προστίθενται στη λίστα συνεχώς εκπαιδευτικοί που για διάφορους λόγους δεν δήλωσαν αρχικά τη συμμετοχή τους στους εμβολιασμούς. 

Ο μέσος όρος των εμβολιασμών ανά εμβολιαστική ημέρα σήμερα είναι 21 εμβολιασμοί και με το ρυθμό αυτό υπολογίζεται ότι η διαδικασία θα περατωθεί σε 11 εμβολιαστικές ημέρες δηλαδή σε 2,2 εβδομάδες. Επί συνόλου 540 προς εμβολιασμό ο τελευταίος εμβολιασθείς στις 23/4/2021 είναι γεννημένος στις 20/1/1972.

Επίσης σε σειρά προτεραιότητας για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού Covid-19 μπήκαν από την Τετάρτη 21 Απριλίου όλοι οι εκπαιδευτικοί ηλικίας έως 59 ετών στην κεντρική πλατφόρμα εμβολιασμών https://emvolio.gov.gr/.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.