Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 20/4/2021, 6:32 μ.μ.


Εξιχνίαση ένοπλης ληστείας σε βάρος αλλοδαπού
Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την επιστημονική ανάλυση κατασχεθέντων πειστηρίων οδήγησε στην εξιχνίαση ένοπλης ληστείας σε βάρος αλλοδαπού που έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2018 στην περιοχή των Αμπελοκήπων.


Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 37χρονος ομογενής (ήδη κρατούμενος για περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε τραπεζικά υποκαταστήματα), σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, και για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο 37χρονος πρωινές ώρες της 19-11-2018 επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μαζί με συνεργό του, προσέγγισαν τον παθόντα τη στιγμή που έβγαινε από την οικία του στην περιοχή των Αμπελοκήπων και με την απειλή πιστολιού τον ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να τον εκφοβίσουν, ο δράστης έβαλλε μία φορά προς το έδαφος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συλλήψεις για ληστεία

Συνελήφθη χθες (19 Απριλίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της προηγούμενης μέρας μαζί με 2 άγνωστους συνεργούς του, με την απειλή μαχαιριού και χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από ημεδαπό άνδρα, ένα κινητό τηλέφωνο και μικρό χρηματικόποσό.

Επίσης συνελήφθη χθες (19 Απριλίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα της ίδιας μέρας ακινητοποίησε όχημα που οδηγούσε ημεδαπός άνδρας και με την απειλή ρίψης πέτρας που κρατούσε, αφαίρεσε από τον οδηγό μικρό χρηματικό ποσό.

Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης

Συνελήφθη χθες (19 Απριλίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του να καλλιεργεί σε γλάστρες συνολικά 6 φυτά κάνναβης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω χθες (19 Απριλίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει αφαιρέσει από μη λειτουργικό κατάστημα σωληνώσεις χαλκού και μεταλλικές βρύσες, τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του καταστήματος. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, μεταλλικοί κόφτες κ.α.).

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 19 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 65.188 έλεγχοι, από τους οποίους οι 8.030 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 873 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 9 συλλήψεις, ως ακολούθως:

676 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

125 στην Αττική,
94 στη Θεσσαλονίκη,
65 στην Κεντρική Μακεδονία,
63 στη Στερεά Ελλάδα,
58 στην Κρήτη,
53 στη Δυτική Ελλάδα,
42 στην Ήπειρο,
32 στην Πελοπόννησο,
31 στο Βόρειο Αιγαίο,
30 στη Θεσσαλία,
28 στα Ιόνια Νησιά,
26 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
20 στη Δυτική Μακεδονία και
9 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 178.777 ομοειδείς παραβάσεις.

177 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 161 πρόστιμα των 300 ευρώ και 16 των 150 ευρώ, ωςακολούθως:

40 στην Αττική,
33 στη Θεσσαλονίκη,
17 στην Κεντρική Μακεδονία,
15 στη Στερεά Ελλάδα,
11 στην Δυτική Μακεδονία,
10 στην Κρήτη,
10 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
10 στη Δυτική Ελλάδα 6 στη Θεσσαλία,
8 στο Βόρειο Αιγαίο,
6 στην Ήπειρο,
6 στη Θεσσαλία,
4 στο Νότιο Αιγαίο,
4 στην Πελοπόννησο και
3 στα Ιόνια Νησιά.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 50.759 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν48.720 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.039 των 150 ευρώ.

20 παραβάσεις και 9 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας(απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο που λειτουργούσε ιδιωτικό χώρο ως γυμναστήριο και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) ασκούμενους για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

σύλληψη (6) ατόμων για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ. και από 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Αττική,

1.000 ευρώ πρόστιμο σε (2) καταστήματα για μη τήρηση καταλόγου ραντεβού.

- 1.000 ευρώ πρόστιμο σε (3) καταστήματα για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στη Θεσσαλονίκη, σύλληψη ατόμου για παράβαση άρθρου 285 Π.Κ..

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 5.525 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.837άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν (1) ένοπλη ληστεία και (5) περιπτώσεις κλοπών στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών

Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν (1) ένοπλη ληστεία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών (δικύκλων, κινητών και αντικειμένων από ανασφάλιστο όχημα) που διαπράχθηκαν στην περιοχή αρμοδιότητάς τους κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου 2020 – Μαρτίου 2021.

Σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος έξι (6) συνολικά ατόμων, οι οποίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.