Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Εθνική (Αν)ασφάλεια


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Ο George Orwell, είχε πει πως δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που ο άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν. Όλα τα υπόλοιπα είναι δημόσιες σχέσεις.
Κι όχι μόνο δημόσιες σχέσεις λέω εγώ. 

Αλλά και ευχολόγια και δοξαστικά εκπεφρασμένα από τους εκφέροντες ως δημοσιογράφους, δημόσιο λόγο, όχι για να προβληματίσουν και για να μάθουν στον κόσμο να σκέφτεται πέρα απ' το φόβο, αλλά για να γίνουν της προσκολλήσεως, γρανάζι και καρφί χρήσιμο στο μηχανισμό του κάθε πολιτικάντη, που θα τους δίνει τη δύναμη να φαίνονται. Να ξεχωρίζουν και να κάνουν επίδειξη ισχύος σ όλους εκείνους έχουν ανάγκη για δικούς τους λόγους τους πελατειακούς μηχανισμούς.

Γύρω μας συμβαίνουν σοβαρότατα πράγματα τα οποία καταδεικνύουν ότι η καθημερινότητα μας κυλά σε σκοινί τεντωμένο καθώς η οργανωμένη εκστρατεία αποσταθεροποίησης τα τελευταία χρόνια αποδίδει καρπούς.

Ο καθένας από μας νοιάζεται το πώς θα βγει ο μήνας καθώς η πανδημία και οι συνέπειες της, ολοκληρώνουν την διαδικασία βίαιης φτωχοποίησης που άρχισε από τα πρώτα μνημονιακά χρόνια.

Στην αρχή των μνημονίων είχα γράψει πως η ανακατανομή πλούτου, θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα, στην ανακατανομή εδαφών.

Δεν ξέρω πότε ακριβώς θα γίνει αυτό. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι δίπλα μας διαδραματίζονται απίστευτες ιστορίες άκρως επικίνδυνες για την Εθνική μας ασφάλεια.

Σύμβουλοι Εθνικής Ασφαλείας Μητσοτάκη Τσίπρα, μοιάζει να συμμετείχαν σε κατασκοπευτικό φιλμ με απρόβλεπτο σενάριο.

Ο ένας κοιμόταν με Τουρκάλα διπλωμάτη υπάλληλο της ΜΙΤ,κι ο άλλος διέρρεε εκθέσεις σε Τούρκικη πρεσβεία.

Πριν από λίγες μέρες, με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα ο κύριος Δοξιάδης κατήγγειλε ότι ο διπλωματικός ακόλουθος του γραφείου του πρωθυπουργού της Ελλάδας επί Τσίπρα, ήταν παντρεμένος με Τουρκάλα υπάλληλο της Τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Απίστευτη είδηση, όπως απίστευτα εξοργιστικό είναι και το ότι αποδεδειγμένα ανέπτυσσε στην Ελλάδα, κατασκοπευτική δράση. Παραδόξως, αν και πρόκειται για παλιά ιστορία, για την οποία ήρθανε στο φως νέα στοιχεία, η κυβέρνηση προτίμησε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τον κύριο Παπά, και τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, κι όχι γι αυτή την απίστευτη υπόθεση σε βάρος της Εθνικής Ασφάλειας.

Λίγες μέρες μετά από αυτό, ακολουθεί εξοργιστικότερη αποκάλυψη σύμφωνα με τα Wikileaks,σύμφωνα με την οποία ο νυν σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού κ Μητσοτάκη, διέρρεε εμπιστευτικές εκθέσεις της Ελληνικής πλευράς, στην Τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες.

Στην έκθεση αυτή, δίνονται κατευθύνσεις στην Άγκυρα για το πώς μπορούν να συνυπάρξουν οι απόψεις Νταβούτογλου, οι περιφερειακές διεκδικήσεις της Τουρκίας και η ένταξη της στην Ε.Ε.

Δηλαδή ο κ. Ντόκος ως Δ/ντης του ΕΛΙΑΜΕΠ που το χρηματοδοτεί το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, συνέταξε μια έκθεση για το πώς θα βρει η Τουρκία τρόπο να τρυπώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση διατηρώντας τις διεκδικήσεις της σε βάρος της Ελλάδας, και τη διέρρευσε στην Τούρκικη πλευρά.

Άραγε τελικά ο κύριος Ντόκος για ποιον δουλεύει;

Άραγε σε ποια σοβαρή χώρα θα είχαν διοριστεί τόσο ο Τουρκοπαντρεμένος αποσπασμένος διπλωμάτης κύριος Καλπαδάκης, όσο και ο νυν λαλίστατος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού κος Ντόκος.

Ειλικρινά αδυνατώ να βρω λόγια να χαρακτηρίσω όλο αυτό το Αθηνοκεντρικό πολιτικό σύστημα, του οποίου οι εκπρόσωποι επιλέγουν για συμβούλους γερμανολάγνους με Τουρκομπαρόκ εκτροπές.

Κάποτε πρέπει να ξυπνήσουμε και να αντιδράσουμε.

Γιατί αν τους αφήσουμε θα μας οδηγήσουν με Γερμανοτουρκική σκηνοθεσία, σε καινούργιες Πρέσπες στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.