Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Επαρχιακή Οδό 23 (από συμβολή Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας με Ν. Απολλωνία - Καλαμωτού - Ορίων Νομού προς Δουμπιά) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων επί της Επαρχιακής Οδού 23 (από συμβολή Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας με Ν. Απολλωνία – Καλαμωτού - Ορίων Νομού προς Δουμπιά).

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 22/03/21 έως και την Παρασκευή 26/03/21, από τις 7.00 π.μ. έως τις 6.30 μ.μ., ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Ασπροβάλτας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Επίσης εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου έως και την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021.

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες επί της Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης:

1. Τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας στην κατεύθυνση προς δυτικά, επί της διαχωριστικής νησίδας (αριστερή λωρίδα) και του ερείσματος (δεξιά λωρίδα), από τη Χ.Θ. 20+000 έως τη Χ.Θ. 15+000. Ο αποκλεισμός θα γίνεται ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών σε μία εκ των δύο λωρίδων κάθε ημέρα και όχι ταυτόχρονα. Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν από τη Δευτέρα 22/03/2021 έως και την Κυριακή 28/03/2021, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και με ώρα έναρξης των εργασιών στις 10:00 π.μ..

2. Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην κατεύθυνση προς ανατολικά, επί της δεξιάς και μεσαίας λωρίδας ταυτόχρονα, από τη Χ.Θ. 9+000 έως τη Χ.Θ. 15+500. Ο αποκλεισμός θα γίνεται ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών και όχι σε όλο το μήκος ταυτόχρονα. Οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν από τη Δευτέρα 22/03/2021 έως και την Κυριακή 28/03/2021, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και με ώρα έναρξης των εργασιών στις 7:00 π.μ..

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Επίσης εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της γέφυρας της Ελεούσας στον Δήμο Χαλκηδόνας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και για συνολικό χρονικό διάστημα επτά μηνών.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, «οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκηδόνας και την Τροχαία, υλοποιούν μια κομβική παρέμβαση για την περιοχή της Ελεούσας, αλλά και για την εξυπηρέτηση όλων των διερχόμενων και των πολιτών της Χαλκηδόνας, με την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης στην περιοχή. Η συντήρηση και αποκατάσταση της γέφυρας Μπέλεϋ αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και παρά την παλαιότητά της, η αξία της για την περιοχή είναι σημαντική. 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκε και υλοποιεί από την ερχόμενη Δευτέρα μια ριζική παρέμβαση, ώστε πριν το τέλος του έτους να λυθεί ένα πολυετές πρόβλημα. Με την ολοκλήρωση των εργασιών αναβαθμίζεται η ασφάλεια της γέφυρας για τους διερχόμενους και θα μπορούν να διέλθουν και αστικά λεωφορεία, τα οποία μέχρι σήμερα λόγω βάρους δεν μπορούσαν να περάσουν από τη γέφυρα, με αποτέλεσμα τον συγκοινωνιακό αποκλεισμό της Ελεούσας».

Στο πλαίσιο του έργου, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης της μεταλλικής γέφυρας τύπου Μπέλεϋ στην Ελεούσα, με αποκλεισμό της γέφυρας από την ερχόμενη Δευτέρα και για 210 μέρες. Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τον οικισμό της Ελεούσας θα διεξάγεται από παρακαμπτήρια διαδρομή μέσω των Κουφαλίων.

Ήδη σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Χαλκηδόνας, γίνονται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας, που θα ισχύσουν σε όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Επίσης εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας επί της 28ης Επαρχιακής Οδού «Θεσσαλονίκης – Πλαγιαρίου - Επανομής» και επί της 27ης Επαρχιακής Οδού «Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας» θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 αντίστοιχα .

Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας ως εξής:

α) επί της 28ης Επαρχιακής Οδού «Θεσσαλονίκης – Πλαγιαρίου – Επανομής» και συγκεκριμένα 200 μέτρα πριν τη διασταύρωση της Επαρχιακής Οδού με την δημοτική οδό προς Ν. Μηχανιώνα στην κατεύθυνση προς Πλαγιάρι. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και με ώρα έναρξης στις 7.30 π.μ..

β) επί της 27ης Επαρχιακής Οδού “Θεσσαλονίκης Μηχανιώνας” στο ύψος των ΚΑΥΥ στην κατεύθυνση προς Ν. Μηχανιώνα.. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021 ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και με ώρα έναρξης στις 7.30 π.μ..

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.