Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Κιλκίς: Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821


Υπογράφει ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς
Ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για ν’ αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη, δια μέσου των αιώνων, τη φλόγα του Έθνους.


Τιμούμε τους ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε μας μεταξύ άλλων, και τα δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνος και την ελευθερία μας ως Λαός.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, στην πόλη του Κιλκίς, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, η τέλεση της Δοξολογίας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και αντιστοίχως οι καταθέσεις στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021 Ώρα 07:30π.μ.: θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 11:00π.μ.:επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Παρούσινα Μαρία, Εκπαιδευτικός του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η είσοδος στον

Ιερό Ναό επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

Ώρα 11.30π.μ.:Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων, στο νέο δημοτικό πάρκο Κιλκίς. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στεφάνια θα καταθέσουν:

1. Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης

2. Οι Βουλευτές

3. Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος»

4. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς

5. Ο Δήμαρχος Κιλκίς

6. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

7. Ο Διευθυντής Αστυνομίας Κιλκίς

8. Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Κιλκίς

9. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς

10. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς

11. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών Εθν. Αντίστασης

12. Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. - Προέδρος ΝΟΔΕ Κιλκίς

13. Οι εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων

14. Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

15. Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η κατάθεση στεφάνου θα πραγματοποιείται από έναν μόνο εκπρόσωπο κάθε Νομικού Προσώπου ο οποίος θα παρευρίσκεται στο μνημείο και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του μνημείου.

Στις παρακάτω εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν:

Ο Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριος, Οι Βουλευτές του Νομού, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κιλκίς και Διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», ο Δήμαρχος Κιλκίς, ο Δήμαρχος Παιονίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, οι Περιφερειακές Σύμβουλοι, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς, ο Διευθυντής Αστυνομίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής, οι εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων, οι Διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Πρόεδροι Παραρτημάτων Αποστράτων Αξιωματικών, οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων που εδρεύουν στον Νομό, οι Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

1. Η Ιερά Μητρόπολη τα σχετικά με την δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση.

2. Ο Δήμος Κιλκίς τα σχετικά με την φωταγώγηση της πόλης και τον ευπρεπισμό του χώρου του Δημοτικού Πάρκου και του Μνημείου.

3. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς τα σχετικά με την τήρηση της τάξης και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας οχημάτων.

-  Από 08:00 π.μ. της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021 θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός.

-  Τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021 θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά και Περιφερειακά Καταστήματα, καθώς και τα Καταστήματα Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών.

Το πρόγραμμα επέχει θέση πρόσκλησης σε όσους αναφέρονται σ’ αυτό.

Παρακαλείστε για τη συνεργασία σας, για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοïού COVID-19.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.