Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Ερώτηση Αγαθοπούλου με θέμα τη φαρμακοεπαγρύπνηση για τα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Το ζήτημα της φαρμακοεπαγρύπνησης για τα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού φέρνει στη βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Σε ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας, 28 βουλευτές/τριες, με πρωτοβουλία της Ε. Αγαθοπούλου, βουλεύτριας Κιλκίς, επισημαίνουν ότι λόγω της ταχείας έγκρισης πολλαπλών σκευασμάτων εμβολίων και της πρωτοφανούς έκτασης του εμβολιαστικού εγχειρήματος απαιτείται αυξημένη παρακολούθηση και καταγραφή ανεπιθύμητων ενεργειών. 

Γι αυτό το λόγο κρίνεται απαραίτητη η ενημέρωση, αλλά και η ευαισθητοποίηση του υγειονομικού προσωπικού (φαρμακοποιών, ιατρών, κ.ά.) και των πολιτών ώστε να αναφέρουν τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες με τρόπο οργανωμένο και να συμβάλλουν στη συλλογή επαρκών και αξιόπιστων επιστημονικών δεδομένων. 

Πιο συγκεκριμένα, ζητούν να ενεργοποιηθεί με άμεσα και δραστικά μέτρα το σύστημα της «κίτρινης κάρτας» του ΕΟΦ, στην οποία καταγράφονται οι ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων και των εμβολίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ερωτάται ο Υπουργός για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει με στόχο την ενίσχυση της διαδικασίας φαρμακοεπαγρύπνησης τόσο στο πεδίο της ενημέρωσης (ενημερωτικές καμπάνιες) όσο και της στελέχωσης της αρμόδιας υπηρεσίας του ΕΟΦ με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό.

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.