Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Η αλήθεια είναι δρόμος ηθικής και αξιών


Υπογράφει η Βιβή Ανδρίτσου
Δημοσιογράφος

Στη ζωή μου πορεύτηκα έντιμα και είχα πάντα το θάρρος να λέω την αλήθεια χωρίς να υπολογίζω κόστος. Το ίδιο έπραξα και όταν κατέθεσα ως μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση της συναδέλφου Ειρήνης Τσαρούχα, η οποία διεκδικεί δικαστικώς τη θέση του γενικού διευθυντή της ΔΕΠΘΕ. Είπα αλήθειες που γνώριζαν άλλοι εκατό συνάδερφοι μου. Προφανώς η κίνηση αυτή κάποιους τους ενόχλησε και γι αυτό ήρθε η εκδίκηση.

Την περασμένη Τετάρτη, χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς να έχω κάνει κάποιο λάθος στην άσκηση των καθηκόντων μου, παύθηκα από αρχισυντάκτρια της ΔΕΠΘΕ μαζί με την Ειρήνη και το Νίκο Φωτόπουλο. Δεν έχω πρόβλημα να κάνω ρεπορτάζ, το λατρεύω, είναι η πεμπτουσία της δημοσιογραφίας, αλλά αρνούμαι να δεχθώ τη λογική της δίωξης γιατί είπα την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Αυτό συνιστά εκδίκηση και βλαπτική μεταβολή καθηκόντων.

Ακολούθησαν συγκινητικές κινήσεις υπεράσπισής μας από 21 δημοτικούς συμβούλους Θεσσαλονίκης που συνυπέγραψαν κοινή επιστολή διαμαρτυρίας και την κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας την ανάκληση της εκδικητικής απόφασης. Το θέμα πήρε περαιτέρω διαστάσεις ενώ υπήρξαν και πολλά δημοσιεύματα γύρω από την υπόθεση.

Χθες ήρθε η ανακοίνωση στήριξης από την ΕΣΗΕΜΘ, όπου γίνεται λόγος για εκδικητικές συμπεριφορές και ζητείται εντόνως να μην απαξιώνεται το έργο των δημοσιογράφων στα Δημοτικά ΜΜΕ.

Όλες αυτές τις μέρες δέχθηκα δεκάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης από συναδέλφους και φίλους από όλη την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς, όλους, έναν προς έναν.

Θα συνεχίσω να λέω και να γράφω την αλήθεια. Είναι επιλογή ζωής. Εξάλλου, η αλήθεια δεν είναι οτιδήποτε κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ευχάριστα ή ότι τους βολεύει. Η αλήθεια είναι ένας δρόμος ηθικής και αξιών.

4 σχόλια:

  1. Μπράβο στη “Γνώμη του Κιλκίς” για την ευαισθησία της να ασχοληθεί με θέματα αρχής. Γιατί το κείμενο της Βιβής Ανδρίτσου δεν είναι παράθεση μίας θεωρητικής τοποθέτησης είναι η αποτύπωση πράξεων. Η αλήθεια της Βιβής είναι το ήθος, η ακεραιότητα, το σθένος που όχι μόνο τη χαρακτηρίζουν αλλά συνοδεύονται από έργα. Και αυτές τις αρχές και τις αξίες όχι μόνο τις κληρονόμησε από την εξαίρετη οικογένειά της αλλά τις καλλιέργησε στην πορεία της. Θέλει τόλμη η υπηρέτηση της αλήθειας και η Βιβή τη διαθέτει άφθονη. Τόλμησε και πήγε και κατέθεσε την αλήθεια. Είναι τιμή μου να είναι φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στη “Γνώμη του Κιλκίς” για την ευαισθησία της να ασχοληθεί με θέματα αρχής. Γιατί το κείμενο της Βιβής Ανδρίτσου δεν είναι παράθεση μίας θεωρητικής τοποθέτησης είναι η αποτύπωση πράξεων. Η αλήθεια της Βιβής είναι το ήθος, η ακεραιότητα, το σθένος που όχι μόνο τη χαρακτηρίζουν αλλά συνοδεύονται από έργα. Και αυτές τις αρχές και τις αξίες όχι μόνο τις κληρονόμησε από την εξαίρετη οικογένειά της αλλά τις καλλιέργησε στην πορεία της. Θέλει τόλμη η υπηρέτηση της αλήθειας και η Βιβή τη διαθέτει άφθονη. Τόλμησε και πήγε και κατέθεσε την αλήθεια. Είναι τιμή μου να είναι φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μιλήσει η κ. Ανδρίτσου για το νοσοκομείο του Κιλκίς που επί των ημερών του αδερφού της ως διοικητή του Γιάννη Ανδρίτσου έγινε πρωτοσέλιδο με αρνητική διαφήμιση σε όλη τη χώρα και τόσος κόσμος χάθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ κυνηγάει τις Νοσηλεύτριες που κατέθεσαν την Αλήθεια.
    Μήπως η Βιβή έπρεπε να είναι Γιάννης,
    κ ο Γιάννης Βιβή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.