Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 27/1/2021, 8:28 μ.μ.


Περισσότερες από 380 εικόνες θρησκευτικού περιεχομένου και εκκλησιαστικά είδη εντοπίσθηκαν έπειτα από έρευνα σε οικία σε περιοχή της Δράμας
Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας, εντόπισαν έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία σε περιοχή της Δράμας, πλήθος θρησκευτικών εικόνων και εκκλησιαστικών ειδών.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (26-01-2021), παρουσία δικαστικού λειτουργού διενεργήθηκε έρευνα σε οικία, οι ένοικοι της οποίας έχουν αποβιώσει, στο εσωτερικό της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν θρησκευτικές εικόνες και λειτουργικά αντικείμενα, εκ των οποίων:

(1) εικόνα από τρίπτυχο εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και χρονολογείται στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, ενώ

(1) Ευαγγέλιο, (1) Σύνοψη, (2) στέφανα γάμου και (2) σταυροί χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκε στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας για εξέταση και τελική αρχαιολογική και εμπορική εκτίμηση, ενώ για τα υπόλοιπα αντικείμενα θα διερευνηθεί η προέλευσή τους.

Το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν προχθές (25 Ιανουαρίου 2021) το βράδυ σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βισαλτίας, 3 ημεδαποί άνδρες και ένας ανήλικος ημεδαπός, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσαν από οικία ηλικιωμένης σε περιοχή των Σερρών, χρηματικό ποσό 190 ευρώ και δοχεία λαδιού, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στην παθούσα. Κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν, καθώς και ένας σουγιάς που εντοπίσθηκε μέσα στο όχημά τους.

Εξιχνίαση κλοπών

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών και ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο γυναίκες χρησιμοποιώντας όχημα που τους παραχώρησε ο συνεργός τους, χθες (26 Ιανουαρίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, αφαίρεσαν με την μέθοδο του εναγκαλισμού από ηλικιωμένη ημεδαπή, μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό της

Επίσης διαπιστώθηκε, ότι τα παραπάνω άτομα ενεργώντας από κοινού το απόγευμα της 21ης Ιανουαρίου, αφαίρεσαν με την ίδια μέθοδο, μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό από την κατοχή άλλης ηλικιωμένης γυναίκας. Ο παραπάνω ημεδαπός άνδρας εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς χθες το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας και συνελήφθη.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας μαζί με συνεργούς του τα ξημερώματα της 19ηςΟκτωβρίου 2016, παραβίασαν κατάστημα σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 13.000 ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Σεπτέμβριο του 2020, παραβίασε οικία ημεδαπής στις Σέρρες και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 1.000 ευρώ, σύμφωνα με την δήλωση της παθούσας.

Συλλήψεις για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν χθες (26 Ιανουαρίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, δύο ημεδαποί άνδρες, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, ο ένας άνδρας προσπάθησε ανεπιτυχώς να διαφύγει και απέρριψε ποσότητα κάνναβης βάρους 265 γραμμαρίων, η οποία εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε, ενώ στην κατοχή του δεύτερου άνδρα, βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στις οικίες τους, εντοπίσθηκαν αντίστοιχα ποσότητες κάνναβης βάρους 107 και 40 γραμμαρίων. Συνολικά κατασχέθηκαν413 γραμμάρια κάνναβη, ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν και δύο κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Συνελήφθη προχθές (25 Ιανουαρίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης βάρους 146 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Συνελήφθη προχθές (25 Ιανουαρίου 2021) το απόγευμα σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 133 γραμμαρίων.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας εξιχνιάσθηκαν διαρρήξεις καταστημάτων και οικίας στις Σέρρες

Εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, διαρρήξεις και κλοπές από καταστήματα και οικία, που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές των Σερρών.

Για την υπόθεση συνελήφθη επ’ αυτοφώρω χθες (26 Ιανουαρίου 2021) τα ξημερώματα σε περιοχή των Σερρών, ένας ανήλικος ημεδαπός.

Επίσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών συνεργών του και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα της 26ης Ιανουαρίου 2021, οι προαναφερόμενοι προσπάθησαν να διαρρήξουν με βαριοπούλα κατάστημα σε περιοχή των Σερρών, όμως έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς, που κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον ανήλικο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας από την 15η Ιανουαρίου 2021, διέρρηξαν επιπλέον 3 καταστήματα και 1 οικία σε περιοχές των Σερρών, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, φιάλες ποτών και άλλα αντικείμενα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το Νοέμβριο του 2020 αφαίρεσαν μία μοτοσυκλέτα ημεδαπού σε περιοχή των Σερρών, η οποία εντοπίσθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, ενώ κατασχέθηκε και η παραπάνω βαριοπούλα που χρησιμοποίησαν.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (58.619) έλεγχοι, από τους οποίους οι (5.150) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (997) παραβάσεις και (12) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(786) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των300 ευρώ, ως ακολούθως:

(254) στην Αττική,
(78) στην Κρήτη,
(56) στη Θεσσαλονίκη,
(56) στη Στερεά Ελλάδα,
(53) στην Κεντρική Μακεδονία,
(50) στην Πελοπόννησο,
(48) στη Θεσσαλία,
(44) στην Ήπειρο,
(43) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(30) στη Δυτική Ελλάδα,
(27) στα Ιόνια Νησιά,
(25) στο Βόρειο Αιγαίο,
(16) στο Νότιο Αιγαίο και
(6) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (93.568) ομοειδείς παραβάσεις.

(188) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(35) στην Κρήτη,
(28) στην Αττική,
(22) στην Κεντρική Μακεδονία,
(19) στη Στερεά Ελλάδα,
(16) στο Νότιο Αιγαίο,
(13) στο Βόρειο Αιγαίο,
(11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(10) στα Ιόνια Νησιά,
(9) στη Θεσσαλονίκη,
(9) στην Πελοπόννησο,
(6) στη Θεσσαλία,
(4) στην Ήπειρο,
(3) στη Δυτική Ελλάδα και
(3) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (31.330) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (29.837) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.493) των (150) ευρώ.

(23) παραβάσεις και (12) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφενείου, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας. Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν (4) πρόστιμα των 300 ευρώ έκαστο, σε ισάριθμους πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κρήτη:

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη γυμναστηρίου και από 300 ευρώ πρόστιμο σε (2) άτομα για παράβαση περιορισμού κίνησης.

από 300 ευρώ πρόστιμο σε (3) καταστήματα για μη ανάρτηση πίνακα μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού πελατών.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.076) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (940) άτομα.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική, (11) συλλήψεις ατόμων για συμμετοχή σε ιδιωτική συνάθροιση σε οικία, με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στον διοργανωτή και (13) των 300 ευρώ για παραβάσεις περιορισμού κίνησης.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.