Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Το ΚΔΑΠ Kinesis συνδυάζει τα Χριστούγεννα με την οικογένεια


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Kinesis for kids αγαπάνε πολύ το μάθημα ρομποτικής. Έτσι, λοιπόν, πιστοί στο ραντεβού τους οι μικροί ρομποτιστές άκουσαν τις οδηγίες του κυρίου τους και ξεκίνησαν. Το εγχείρημα αυτής της εβδομάδας ήταν η δημιουργία βήμα βήμα ενός δελφινιού. 

Παρατηρώντας το σχέδιο συναρμολόγησαν το δελφίνι και στο τέλος διαγωνίστηκαν τα δελφίνια κάθε ομάδας για το ποιο θα κολυμπήσει πιο γρήγορα. Στη συνέχεια, τα παιδιά αποσυναρμολόγησαν την κατασκευή τους και ανυπομονούν για το επόμενο μάθημά τους.

Επόμενο αγαπημένο μάθημα των παιδιών είναι φυσικά το Master Chef. Άλλη μία φορά ο φούρνος του ΚΔΑΠ Kinesis Kids Athletics ήταν έτοιμος να φτιάξει τα πιο νόστιμα κουλουράκια κανέλας. Έτσι λοιπόν, οι μικροί μας μάγειρες σήκωσαν μανίκια και έτοιμοι για ένα ταξίδι γεύσης. Αρχικά, βάλαμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατέψαμε. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ βάλαμε τα υγρά υλικά και τα ενώσαμε. Έπειτα, κόψαμε κουλουράκια σε σχήμα σπιτιού, καθώς η εβδομάδα μας είναι αφιερωμένη σε αυτό το θέμα. Σύντομα γευτήκαμε τη δημιουργία μας.

Στα εικαστικά οι μικροί μας καλλιτέχνες σήκωσαν τα μανίκια και ξεκίνησαν! Σχεδίασαν, έκοψαν, κόλλησαν και ζωγράφισαν. Το τελικό αποτέλεσμα ένα σπίτι όπου το κάθε παιδί ζωγράφισε τόσα μέλη όσα έχει η οικογένειά του.

Οι μικρές μας σχεδιάστριες μόδας αυτήν τη φορά έφτιαξαν χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο τους. Αφού κόψαμε τη τσόχα μας σε σχήμα δεντράκι και γαντάκι, έπειτα ράψαμε τα δύο κομμάτια μας και διακοσμήσαμε με ό,τι χάντρες επιθυμούσαμε. Τέλος, προσθέσαμε κορδελάκι για να μπορούμε να το κρεμάσουμε. Έτσι σε συνδυασμό της αγάπης μας για το μάθημα και για τα Χριστούγεννα, το αποτέλεσμα έγινε θαυμάσιο.

Η ώρα του "Φτιαξ' το μόνος σου" πέρασε δημιουργικά φτιάχνοντας το κάθε παιδί το δικό του χειροποίητο σημειωματάριο σε σχήμα σπιτάκι, μιας που η εβδομάδας μας είναι αφιερωμένη στην οικογένεια. Έτσι σχεδιάσαμε το σπίτι, το "ντύσαμε" με τσόχα και ρίξαμε χρυσόσκονη στην σκεπή. Έπειτα, κόψαμε μία πράσινη και μία κόκκινη χριστουγεννιάτικη μπότα, δίνοντας μια χριστουγεννιάτικη νότα, τις οποίες κρεμάσαμε κάτω από το σπίτι και τέλος προσθέσαμε τα χαρτάκια σημειώσεων και το μολύβι μας. Τώρα οι μικροί φίλοι του ΚΔΑΠ Kinesis for kids θα έχουν το δικό τους σημειωματάριο για τις υποχρεώσεις τους.

Μία ακόμη άκρως Χριστουγενιάτικη μαγειρική έλαβε χώρα στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids. Οι μικροί μας σεφ, με τη βοήθεια των κυριών τους, έφτιαξαν πεντανόστιμα κουλουράκια βανίλιας. Η έκπληξη όμως ήταν το σχήμα που είχαν 
Αφού φτιάξαμε εύπλαστη ζύμη, τη χωρίσαμε σε δύο μέρη και στο ένα μέρος προσθέσαμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και στην πορεία δημιουργήσαμε τα χαρακτηριστικά δίχρωμα χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια σε κουλουράκια. Άλλη μία γευστική δημιουργία ολοκληρώθηκε.

Η εβδομάδα μας ολοκληρώθηκε με το μάθημα της κηπουρικής. Οι κηπουροί μας έμαθαν χρήσιμα πράγματα για τη μηλιά. Παρακολουθήσαμε ένα βίντεο σχετικά με τις ιδιότητες του μήλου. Έπειτα, οι μικροί μας φίλοι συμπλήρωσαν ένα κουίζ. Κάπως έτσι πέρασε όμορφα και δημιουργικά η ώρα μας












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.