Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Εγκρίθηκαν όλα τα αιτήματα χρηματοδότησης μελετών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκις, από το Υπουργείο Πολιτισμού


Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ενέκρινε όλα τα αιτήματα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, που αφορούν χρηματοδότηση μελετών για την αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων στο Κιλκίς.

Ειδικότερα δεσμεύτηκαν 100.000€ για μελέτες που αφορούν την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη ταφικού τύμβου Μεσιάς» και 163.000€ για την ωρίμανση των μελετών του έργου «Αποκατάσταση και ανάδειξη του ταφικού τύμβου Τούμπας».

Ταυτόχρονα, εγκρίθηκαν 80.000€ για τις αναγκαίες μελέτες που αφορούν το έργο «Αποκατάσταση και ανάδειξη του μεταβυζαντινού λουτρού Πολυκάστρου».

Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η απόφαση για την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς, συνολικού ποσού 1.230.000€, έπειτα από την αύξηση του σχετικού προϋπολογισμού, κατά 452.000€, τον Αύγουστο του 2021.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξε στενή συνεργασία μεταξύ του Υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά και της Υπουργού Λίνας Μενδώνη, κατά την οποία ο Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε για  την αναγκαιότητα των εγκρίσεων αυτών για την ανάδειξη των μνημείων, η οποία θα έχει ως συνέπεια την πολιτισμική ανάπτυξη του νομού Κιλκίς, τόνισε χαρακτηριστικά, "Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς, σε στενή συνεργασία με την προϊσταμένη Γεωργία Στρατούλη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.