Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας: Να ακυρωθεί η λειτουργία των πλευρικών διοδίων στην αερογέφυρα Πολυκάστρου


Ανακοίνωση Κίνησης Πολιτών Δήμου Παιονίας
Καταθέτουμε ως Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ κατά της απόφασης λειτουργίας πλευρικών διοδίων στην αερογέφυρα Πολυκάστρου, με τη νομική υποστήριξη του πληρεξουσίου Δικηγόρου μας Στυλιανού Μαυρίδη, Διδάκτορα Νομικής και Αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Διόδια τα οποία είναι συνδεδεμένα με τα μετωπικά στο ύψος των Ευζώνων.
Μας λένε ότι τα πλευρικά γίνονται για να μην υπάρχουν απώλειες εσόδων για την εταιρία που ανέλαβε το κομμάτι αυτό της ΠΑΘΕ και ότι δεν προσβλέπουν στα έσοδα από τους πολίτες του δήμου Παιονίας. 

Υπήρχαν και άλλοι τρόποι να ελεγχθεί αυτό. Και αν όντως δεν ήταν εύκολο να ελεγχθεί αλλιώς, τα πλευρικά διόδια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν δίπλα από τα κεντρικά στο ύψος των Ευζώνων, με την ταυτόχρονη απαλλαγή βέβαια των δημοτών που ζουν στα ακριτικά χωριά της περιοχής.

Έχουμε κάποιες απορίες και θα θέλαμε να μας τις απαντήσετε οι αρμόδιοι.

1) Γιατί πριν αποφασίσετε τη δημιουργία των διοδίων δεν κάνατε μια μελέτη να δείτε αν υπήρχαν διαφυγόντα κέρδη από την είσοδο των Ευζώνων, δηλαδή αν υπήρχε λόγος επιβολής των πλευρικών διοδίων; Κι αν τελικά υπάρχουν, γιατί δεν εξετάσατε άλλες λύσεις, οι οποίες δεν θα επιβαρύνουν τους πολίτες της περιοχής; Αυτό τουλάχιστον θα ήταν εύκολο και ανέξοδο.

2) Γιατί δεν πρότεινε κανείς την κατασκευή τους στο ύψος των Ευζώνων (όπου υπάρχει και το μοναδικό κομμάτι 15χλμ δρόμου στο οποίο προβλέπεται να λειτουργήσουν διόδια) και δεν θα επιβάρυναν τους πολίτες της Παιονίας;

3) Έχετε ενημέρωση αν υπάρχει υπουργική απόφαση για λειτουργία διοδίων χωρίς να υπάρχει σε κάποιο σημείο της απόφασης ένα κομμάτι που να απαλλάσσει κάποιους κατοίκους περιοχής;

Αν όχι (μάλλον όχι) σας ενημερώνουμε ότι είναι ίσως η μοναδική απόφαση για την λειτουργία διοδίων στην οποία δεν προβλέπεται απαλλαγή κατοίκων της περιοχής. Μάλλον μας αγαπάνε περισσότερο από τους άλλους Έλληνες πολίτες. ΕΣΕΙΣ, τι κάνατε για αυτό; Δεν το γνωρίζατε; Αν όχι, τώρα που ενημερωθήκατε, τι θα πράξετε;

Με την αίτηση ακύρωσής μας, θα προσπαθήσουμε να απαλλάξουμε τους κατοίκους του δήμου Παιονίας από αυτό το διόλου ευκαταφρόνητο «χαράτσι» σε έναν δρόμο καρμανιόλα. Θα τονίσουμε επιτακτικά την παράλειψη απαλλαγής των κατοίκων του δήμου Παιονίας. Κάτι που θα έπρεπε να έχουν κάνει ήδη άλλοι.

Ευχαριστούμε τον υφυπουργό κ. Γεωργαντά για την παρέμβαση του και την μη λειτουργία των διοδίων μέχρι τώρα, αλλά εμείς ζητάμε οριστικές λύσεις προς όφελος την δημοτών της Παιονίας. Μακάρι να κινηθεί προς αυτήν την λύση.

ΠΡΩΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Η κίνηση μας ήταν, είναι και θα είναι μπροστά στις εξελίξεις, αν αυτό επιτάσσει το καλό των πολιτών του δήμου. Άλλοι διαθέτουν τα χρήματα τους για προεκλογικούς αγώνες, εμείς για το καλό όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.