Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

"Κίνδυνος σοβαρής υποβάθμισης του Νοσοκομείου Γουμένισσας"


Για την Επιτροπή Υγείας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς υπογράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος

Ούτε η πανδημία, ούτε οι ελλείψεις στις υποδομές των νοσοκομείων, ούτε οι ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια ιδρύματα, έπεισαν την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία γενναία ενίσχυση του ΕΣΥ, το οποίο και σήκωσε όλο το βάρος στη μάχη κατά του covid-19.

Παγκόσμια είναι η παραδοχή και η αναγνώριση ότι μόνο τα καλά οργανωμένα και ολοκληρωμένα δημόσια συστήματα υγείας, είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν πανδημικές κρίσεις όπως αυτή που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα.

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, ακολουθώντας πιστά τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της, υποβάθμισης του ΕΣΥ σε όφελος των ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών, μειώνει τον προϋπολογισμό για την υγεία κατά 600 εκατ., αρνείται να προσλάβει επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αρνείται να βελτιώσει τις υποδομές των νοσοκομείων, αρνείται να ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια περίθαλψη, και τελευταία επιλογή της είναι η περαιτέρω υποβάθμιση των μικρών νοσοκομείων με πρόσχημα την μικρή μεταξύ των απόσταση.

Το καμπανάκι για το μέλλον του Νοσοκομείου Γουμένισσας ήδη άρχισε να ακούγεται. Τα 40 χιλιόμετρα από Κιλκίς και τα 30 από Γιαννιτσά για την Κυβέρνηση είναι μικρές αποστάσεις, μη παίρνοντας υπόψη ότι μιλάμε για ορεινές δυσπρόσιτες περιοχές του Δήμου Παιονίας. Ας έχουν γνώση οι φύλακες και κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής, οι αντιδράσεις των οποίων πρέπει να είναι άμεσες πριν ακόμη κάποιοι σκεφτούν να υλοποιήσουν μία τέτοια εξέλιξη για το Νοσοκομείο Γουμένισσας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχοντας επανειλημμένα τονίσει ότι είναι απαραίτητη η στήριξη και η αναβάθμιση των δομών υγείας, όλων των βαθμίδων, θα αντισταθεί σε κάθε είδους κλείσιμο και υποβάθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.