Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Τετάρτη 12/5/2021, 6:31 μ.μ.


Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα σε βάρος επιχειρηματία
Η συλλογή πειστηρίων και η αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην εξιχνίαση ένοπλης ληστείας, που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, σε βάρος επιχειρηματία του Νομού.

Στην υπόθεση εμπλέκονται 47χρονος αλλοδαπός και ημεδαπός 40 ετών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία, όπως δείχνει η έρευνα, συστήθηκε προς το σκοπό αυτό, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2021.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης , οι προαναφερόμενοι άντρες, στα μέσα Μαρτίου, αφαίρεσαν όχημα από την περιοχή της Πυλαίας, το οποίο χρησιμοποίησαν περίπου ένα μήνα μετά, προκειμένου να προσεγγίσουν τον στόχο τους. Με καλυμμένα χαρακτηριστικά, μετέβησαν σε επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Μηχανιώνας, όπου με απειλή χρήσης όπλου και μαχαιριού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη, από την κατοχή του οποίου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια και προκειμένου να διαφύγουν ανενόχλητοι, απομάκρυναν τα κινητά τηλέφωνα του παθόντα και το κλειδί του αυτοκινήτου του, πετώντας τα σε διάφορα σημεία του αύλειου χώρου της επιχείρησης.

Αμέσως μετά τη διάπραξη της ένοπλης ληστείας, προχώρησαν σε πρόχειρη αλλαγή χρώματος του κλεμμένου οχήματος που χρησιμοποίησαν για τη μετακίνησή τους και το μετέφεραν σε αποθήκη επιχείρησης ιδιοκτησίας 35χρονου άντρα, σε χωριό του Νομού, ο οποίος το αποσυναρμολόγησε προκειμένου να μην εντοπιστεί και να αποφευχθεί πιθανή σύνδεσή του με τους δράστες. Για τη μεταφορά του αυτοκινήτου χρησιμοποίησαν ως προπομπό όχημα που κατείχε ο 47χρονος άντρας.

Σημειώνεται ότι, την 18-04-2021, αστυνομικοί του Τ.Α. Λαγκαδά, πραγματοποιώντας έρευνα στην επιχείρηση του 35χρονου, εντόπισαν μέρη και εξαρτήματα του κλεμμένου αυτοκινήτου, οπότε τον είχαν συλλάβει για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Πρωινές ώρες χθες (11-05-2021), σε συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων και τη συνεργασία συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν τα δύο μέλη της συμμορίας στις περιοχές Χαριλάου και Ωραιοκάστρου αντίστοιχα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

(2) περίστροφα

(138) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

(20) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους

Μικροποσότητα κάνναβης

(2) δερμάτινες θήκες μεταφοράς όπλων εσωτερικού τύπου κάλυψης-απόκρυψης κι
ένα ζευγάρι εμφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης , εντοπίστηκαν και προσήχθησαν τρία ακόμη άτομα, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν καθώς σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους υπήρξαν ευρήματα που στοιχειοθετούν ποινικά αδικήματα.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς 37 και 49 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν αυτοτελείς δικογραφίες καθώς διαπιστώθηκε ότι:

ο πρώτος κατείχε παράνομα πυροβόλο όπλο κρότου, πέντε (5) φυσίγγια, εμφανώς πλαστή κρατική πινακίδα, δύο (2) πινακίδες ΤΣΟΛ η γνησιότητα των οποίων ερευνάται, διαρρηκτικά εργαλεία, κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου και δεκαεπτά (17) κινητά τηλέφωνα, ενώ

ο δεύτερος κατείχε τριάντα μία (31) κούτες που περιείχαν (310) πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναφέρεται ότι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα.

Σύλληψη για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (11 Μαΐου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε οικόπεδο της οικίας του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε γλάστρες 10 δενδρύλλια κάνναβης έως 25 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης, βρέθηκε στην οικία και κατασχέθηκε, ποσότητα κάνναβης βάρους 19,8 γραμμαρίων.

Εξιχνίαση κλοπής

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Δεκέμβριο του 2020, παραβίασε όχημα ημεδαπού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και αφαίρεσε ένα ηλεκτρικό εργαλείο και ένα κινητό τηλέφωνο συνολικής αξίας 330 ευρώ. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο.

Εξιχνίαση απάτης

Από το Τμήμα Ασφάλειας Έδεσσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, με το πρόσχημα της ενοικίασης οικίας στο εξωτερικό, μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, την 27η Απριλίου 2021 συνεργός του, έπεισε ημεδαπή γυναίκα στην Πέλλα, να καταθέσει χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ σε λογαριασμό του προαναφερόμενου αλλοδαπού.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη χθες (11 Μαΐου 2021) το απόγευμα στις Σέρρες, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα αφαίρεσε ένα ποδήλατο ημεδαπού, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό του.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τρίτη 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 74.519 έλεγχοι, από τους οποίους οι 11.328 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 603 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 7 συλλήψεις, ως ακολούθως:

389 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

61 στη Θεσσαλονίκη,
40 στην Αττική,
34 στην Ήπειρο,
34 στα Ιόνια Νησιά,
31 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
30 στην Κρήτη,
29 στη Στερεά Ελλάδα,
28 στο Βόρειο Αιγαίο,
27 στη Δυτική Ελλάδα,
24 στην Κεντρική Μακεδονία,
17 στην Πελοπόννησο,
13 στη Θεσσαλία,
12 στη Δυτική Μακεδονία και
9 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 191.046 ομοειδείς παραβάσεις.

174 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ωςακολούθως:

31 στην Αττική,
23 στα Ιόνια Νησιά,
20 στη Στερεά Ελλάδα,
15 στη Θεσσαλονίκη,
12 στη Κρήτη,
11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
10 στο Βόρειο Αιγαίο,
10 στη Δυτική Μακεδονία,
9 στη Πελοπόννησο,
9 στη Κεντρική Μακεδονία,
9 στη Δυτική Ελλάδα,
6 στην Ήπειρο,
6 στο Νότιο Αιγαίο και
3 στη Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 53.507 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 51.429 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.078 των 150 ευρώ.

40 παραβάσεις και 7 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικήςνομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στην χώρα.

- σύλληψη και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 3 άτομα για παραβίαση του άρθρου 285 Π.Κ. και για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στο Νότιο Αιγαίο, σύλληψη 2 ατόμων για παραβίαση θαλάσσιων μετακινήσεων με τη χρήση σκάφους, επιβολή προστίμου 1.500 ευρώ στον ιδιοκτήτη του σκάφους και 300 ευρώ στον επιβάτη.

Στη Θεσσαλία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ – μπαρ - ουζερί, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών εντός του καταστήματος.

Στο Βόρειο Αιγαίο,

5.000 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση και 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο του καταστήματος για παραβίαση αναστολής λειτουργίας,

300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για αναπαραγωγή μουσικής,

1.000 ευρώ πρόστιμο σε επιχείρηση για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Αττική, από 1.000 ευρώ πρόστιμο σε 3 καφέ – μπαρ για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Στη Θεσσαλονίκη, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ για παραβίαση επιτρεπόμενου αριθμού πελατών εντός του καταστήματος.

Στη Δυτική Μακεδονία, 5.000 ευρώ σε άτομο, για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο του στην χώρα.

Στην Κρήτη, 1.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ - ουζερί, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στη Κεντρική Μακεδονία, 3.000 ευρώ πρόστιμο σε διοργανωτή συνάθροισης σε εξωτερικό χώρο και από 300 ευρώ πρόστιμο σε 22 συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.061 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 1.941 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συνελήφθη φυγόποινος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης , πρωινές ώρες χθες (11-05-2021), συνέλαβαν ημεδαπό άντρα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα.

Ειδικότερα, εκκρεμούσαν:

- απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (22) ετών και του επιβλήθηκε η παρεπόμενη ποινή της αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων διάρκειας τριών ετών και

- απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (2) ετών και χρηματική ποινή, για Ληστεία και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αυτόφωρες συλλήψεις (18) ατόμων στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

Στην αυτόφωρη σύλληψη δεκαοκτώ (18) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο υλοποίησης ειδικών δράσεων και στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα , αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

(11) άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης.

(5) άτομα για περιπτώσεις κλοπών

(2) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.