Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 29/5/2020, 11:55 μ.μ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθη ημεδαπός άνδρας για κλοπή από Ιερό Ναό της Χαλκιδικής
Συνελήφθη άμεσα χθες (28 Μαΐου 2020) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Ειδικότερα, εντοπίστηκε σε περιοχή της Χαλκιδικής, ο ημεδαπός που όπως προέκυψε από τη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών, νωρίτερα την ίδια ημέρα, προσποιήθηκε τον προσκυνητή και κρύφτηκε σε Ιερό Ναό της Χαλκιδικής, από όπου στη συνέχεια αφαίρεσε τα εξής:

· το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ σε κέρματα και χαρτονομίσματα μικρής αξίας

· 11 ασημένια καντήλια

· 2 ασημένια δισκοπότηρα Αγίας Τράπεζας και

· το κλειδί του Ιερού Ναού.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 937,91 ευρώ, το κλειδί του Ιερού Ναού και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Μετά από συντονισμένη έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκαν καλά κρυμμένα σε δασική περιοχή της Χαλκιδικής, το σύνολο των καντηλιών και των ιερών δισκοπότηρων, που μαζί με το χρηματικό ποσό και το κλειδί του Ιερού Ναού αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

Εξιχνίαση κλοπής
Συνελήφθη χθες (28 Μαΐου 2020) το απόγευμα, στη Βέροια από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, αλλοδαπός άνδρας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα νωρίτερα την ίδια ημέρα αφαίρεσε την τσάντα μίας ημεδαπής, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και διάφορα έγγραφα της. Η τσάντα με το περιεχόμενό της βρέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά της. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα των οποίων την κατοχή δε μπορούσε να δικαιολογήσει ο συλληφθέντας.

Εκτέλεση καταδικαστικών αποφάσεων
Συνελήφθη χθες (28 Μαΐου 2020) το πρωί σε περιοχή της Πέλλαςαπό αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, ένας ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 9 ετών, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Συνελήφθη χθες (28 Μαΐου 2020) το πρωί στις Σέρρες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 17 μηνών, για σωματική βλάβη και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση επίθεσης σε βάρος 19χρονου στην περιοχή του Ευόσμου
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από την ενδελεχή έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση επίθεσης σε βάρος 19χρονου ημεδαπού.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας 20 (συνελήφθη), 26, 18, 19 και 17 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, σωματικής βλάβης, παράβασης Νομοθεσίας που αφορά σε αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και παράβασης Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, έπειτα από τη διενέργεια επιστάμενης έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν στην ανωτέρω Υπηρεσία, προέκυψε ότι οι παραπάνω ενέχονται σε περιστατικό επίθεσης σε βάρος 19χρονου ημεδαπού στην περιοχή του Ευόσμου, βραδινές ώρες της 27-05-2020, κατά τη διάρκεια του οποίου, ασκήθηκε σωματική βία σε βάρος του και τραυματίσθηκε από αιχμηρό αντικείμενο στο πόδι.

Ο 19χρονος νοσηλεύεται προληπτικά σε νοσοκομείο της πόλης.

Ο συλληφθείς μαζί με τη σχετική δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, προσωπικό των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβε, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, συνολικά δεκατρία (13) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σύλληψης:

20χρονου αλλοδαπού στο κέντρο της πόλης, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, ο οποίος κατείχε (10) μικροδέματα κάνναβης, ενώ κατελήφθη να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση (49) πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Δύο αλλοδαπών ηλικίας 24 και 20 ετών στο κέντρο της πόλης, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν μικροδέματα κάνναβης συνολικού βάρους (52,08) γραμμαρίων.
34χρονου ημεδαπού στην περιοχή Χαριλάου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως, ο οποίος κατείχε (4) μικροδέματα ηρωίνης, καθώς και το χρηματικό ποσό των (652) ευρώ, ως προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.
33χρονου αλλοδαπού στο κέντρο της πόλης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μικροδέμα κάνναβης. Σημειώνεται ότι 33χρονος νωρίτερα, προ του αστυνομικού ελέγχου τράπηκε σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη παρά την αντίσταση που προέβαλε.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.