Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Ο Λεωνίδας Τριανταφυλλίδης

Υπογράφουν:
Κώστας – Γεωργία – Ξανθίππη Στεφανίδη
19 Μαρτίου του 2014, σηκώνοντας το ακουστικό του τηλεφώνου, ακούω την χαρακτηριστική μπάσα σου φωνή να μού λέει “Γεωργία είμαι ο Λεωνίδας και θέλω να γραφτώ στο Σύλλογο, τι χαρτιά χρειάζονται;”
Η συνάντηση έγινε την επόμενη μέρα στα γραφεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών, περιγράφοντάς μου την περιπέτειά σου με τον καρκίνο, o οποίος ήταν φυσικά αδύνατο να σε λυγίσει, διότι ήσουν ο Λεωνίδας ο Τριανταφυλλίδης, με γενέτειρα το Λεβεντοχώρι Κιλκίς, και άλλωστε, ως κομμουνιστής το είχες στο αίμα σου να αντιστέκεσαι.


Η ειδικότητα τού γυναικολόγου ήταν για σένα κάτι το ιερό, αφού στην γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς πρωτοκράτησες στα χέρια σου πάρα πολλά νεογέννητα και ανταπεξήλθες έγκαιρα σε δύσκολες περιπτώσεις σώζοντας κυριολεκτικά ζωές, συνδυάζοντας την επιστημοσύνη με την ανθρωπιά, χωρίς πολλά - πολλά λόγια, τηρώντας στο ακέραιο τον όρκο του Ιπποκράτη.

Έχοντας πάντα στο πλευρό σου την αγαπημένη σου Βούλα, δημιούργησες μία οικογένεια δίνοντας συνέχεια στο “δέντρο” των Τριανταφυλλιδέων, με νέα κλαδιά, τον Στέλιο και τη Σοφία.

Γεύτηκες τη ζωή δημιουργώντας παρέες με γερούς κρίκους, τολμώντας καινοτομίες πρωτοπόρες, τότε που ως υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς είχες δίπλα σου ανθρώπους από διάφορους πολιτικούς χώρους, γιατί σε ενδιέφερε αληθινά το Κιλκίς, το οποίο ήθελες να το ανεβάσεις κατηγορία, όχι μόνο στον αθλητικό χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς.

Κοινωνικότατος μέχρι το κόκκαλο, ιδίως την εποχή όπου το Καφέ στην Άμμο, το Χάνι, το Καφενείο του Αλεξανδρή αλλά και του Μάκαλη, ήταν τα στέκια σου· τότε που οι εποχές ήταν διαφορετικές, τότε που μέσα από την φιλία σου με τον Βασίλη τον Σεργιαννίδη, στήριζες με την αξιοζήλευτη στάση σου το Κιλκίς - γεγονός που λίγοι είχαν ή έχουν αντιληφθεί - γιατί πολύ απλά, ήσουν γνήσιος ΚΙΛΚΙΣΙΩΤΗΣ.

Η θέλησή σου για ζωή ήταν αδιαμφισβήτητη. Φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική, και λόγω του χαρακτήρα σου, αλλά και εξαιτίας των βιωμάτων σου, που είχαν άμεση σχέση με τη ζωή σε πάμπολλα επίπεδα.

Ήμασταν τυχεροί όσοι σε γνωρίσαμε γιατί με τον σταθερό, αδιάβλητο και ντόμπρο χαρακτήρα σου, μάς έδωσες το δικαίωμα να σε αποκαλούμε με το μικρό σου όνομα, ΛΕΩΝΙΔΑ, και αυτό σήμαινε πολλά.

Ήσουν ο Λεωνίδας ο γυναικολόγος του νοσοκομείου Κιλκίς

Ήσουν ο Λεωνίδας του ΚΚΕ

Ήσουν ο Λεωνίδας του ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ

Ήσουν ο Λεωνίδας της ΕΠΣΚ

Είσαι ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ που θα παραμείνεις στις καρδιές μας 



Συλλυπητήρια Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και στους οικείους τού μέλους μας Λεωνίδα Τριανταφυλλίδη.

Η αγωνιστικότητα και η μαχητικότητά του αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.