Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Από εδώ και πέρα θα μιλάνε οι φωτογραφίες...

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
«Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς».
Μαχάτμα Γκάντι
Το παιχνίδι αρχίζει να χοντραίνει και άρα από εδώ και πέρα θα "μιλάνε" οι φωτογραφίες. Κάποιοι παρεξηγήθηκαν, άλλοι θίχτηκαν, άλλοι ξεβολεύτηκαν, άλλοι αγχώθηκαν, άλλοι θύμωσαν, άλλοι θέλουν ονόματα.  Όλα στην ώρα τους.


Όταν επιτέλους αρχίζουμε να βλέπουμε ένα Κιλκίς που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Η υπομονή τέλος.  Υπάρχουν δεκάδες φωτογραφίες και θα ανεβαίνουν σχεδόν καθημερινά. 

Οδός Πλάτωνος στο Κιλκίς 

Αφιερωμένες οι φώτο σε αυτόν που θέλει όνομα, αλλά ας απαντήσει πρώτα: Μπορεί να περάσει άνθρωπος από αυτό το σημείο; Αναπηρικό ή παιδικό καρότσι; Γιαγιά-παππούς; 

Ποιος έχτισε το τοιχάκι-εμπόδιο; 

Δόθηκε άδεια από κάπου; 

Αν όχι γιατί δεν ελέγχεται αυτός που το έφτιαξε; 

Ποιος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο; 

Ποιοι το ανέχονται; 

Ποιοι αδιαφορούν; 

Ποιοι κάνουν τα στραβά μάτια; 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με ονόματα.

Διευκρίνηση: 
Στην προηγούμενη ανάρτηση για το πεζοδρόμιο μπροστά στο 9ο Δημοτικό, το θέμα μας δεν ήταν τα χόρτα όπως κατάλαβαν κάποιοι εσφαλμένα. Το πρόβλημα είναι η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ μαζί την ΠΑΡΑΝΟΜΗ τοποθέτηση πίνακα ΔΕΗ ή ΟΤΕ, που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τη διέλευση πεζών με κίνδυνο της ασφάλειάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.