Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Πικρολίμνη: Όμορφο χωριό, μοναδική λίμνη

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Με ενθουσιασμό για τις ομορφιές του τόπου μας συνεχίζεται ένα ταξίδι που εύκολα βρίσκω τις λέξεις για να περιγράψω τις μοναδικές ομορφιές που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ίσως δεν γνωρίζουμε και αδιαφορούμε ψάχνοντας "άλλη γη άλλα μέρη" και άλλους προορισμούς.

Το χωριό Πικρολίμνη ζει την "μοναξιά του" αυτό όμως δεν το εμποδίζει να δείχνει την ομορφιά του και να καμαρώνουν οι λιγοστοί κάτοικοι για το μοναδικό κομμάτι του κόσμου που έχουν την τύχη να είναι δίπλα τους. 


Έχουν το προνόμιο να παρακολουθούν καθημερινά ένα τέλειο δειλινό στην θέα της λίμνης (Πικρολίμνης) όπου αυτή την εποχή την κάνουν πραγματικό στολίδι τα Φλαμίγκος (πουλιά). Η λίμνη αφήνει την μαγεία και την ανεξερεύνητη πλούσια ιστορία της μέσα στον χρόνο έτοιμη για όποιον θελήσει να ερευνήσει τα μεγάλα μυστικά της.

Μέσα στο χωριό οι κάτοικοι απολαμβάνουν τον καφεδάκι τους στα ομορφιά και περιποιημένα σπίτια τους στολισμένα με τριανταφυλλιές και λουλούδια εποχής που μοσχοβολάει ο τόπος σε συνδυασμό με όλα όσα μοιράζομαι μαζί τους. Σε απόσταση αλλά κατά περίεργο τρόπο ακόμη όμορφα

Συναντάω τον Μίλτο και τον Αλέξη δυο υπέροχα παιδιά στο σύγχρονο και πεντακάθαρο κτίριο του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού. Περιγράφουν με φιλοξενία και αγάπη τις δραστηριότητες του συλλόγου, το γνωστό παραδοσιακό πανηγύρι στην μνήμη του Αγίου Τιμίου Προδρόμου, όπως και τ
ο έθιμο μωμόγεροι. 

Το χορευτικό τμήμα και όλα αυτά σε ένα μικρό χωριό με αξία μεγάλη. Αν η πολιτεία έριχνε το βλέμμα της με ενδιαφέρον στο όμορφο αυτό και παγκόσμια γνωστό χωριό σίγουρα ο νομός Κιλκίς σήμερα θα είχε μια θέση ανώτερη και αξιόλογη στον χάρτη και θα το ήξερε περισσότερος κόσμος και δεν θα αναρωτιόταν που βρίσκεται.

Τέλος όταν έψαξα να μιλήσω με ένα ηλικιωμένο άτομο ταυτόχρονα όλοι σκέφτηκαν την γιαγιά Κυριακούλα. Όπως έψαχνα το σπίτι και έβγαζα φωτογραφίες μη μπορώντας και πάλι να μαζέψω τον ενθουσιασμό μου για το πανέμορφο αυτό χωριό και τις τέλειες γωνιές του, ένιωσα μια αγκαλιά να ανοίγει και να φωνάζει από μακρυά "έλα έλα κορίτσι μου". 


Με συγκίνηση ευχαριστούσαν από μέσα μου τον Θεό που γεννήθηκα σε αυτό τον υπέροχο τόπο. Κορίτσι μου Καλώς όρισες. Θέλεις νερό, καφέ, γλυκό. Όποτε έρχεσαι στο στο χωριό να έρχεσαι. Να προσέχεις την υγεία σου. Έχω και λίγα αυγά στάσου να σου δώσω. 

Όσο και να ψάξω όπου και να ταξιδέψω σίγουρα την όμορφη ψυχή την γιαγιάς Κυριακούλας θα την συναντάω μόνο στα ελληνικά χωριά. Ένα από αυτά είναι και Πικρολίμνη. Αξίζει το ενδιαφέρον μας.

Αν κάνουμε αυτή την όμορφη εκδρομή και δείξουμε στα μικρά παιδιά τις ομορφιές του τόπου μας σίγουρα θα ξημερώνει πάντα ένας καλύτερος κόσμος με μία γιαγιά Κυριακούλα να ανοίγει την αγκαλιά της και να μας δείχνει την αγάπη της, στην θέα της ομορφότερης λίμνης του κόσμου με τα φλαμίγκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.