Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 20/5/2020, 10:45 μ.μ.

Σύλληψη για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών
➤Συνελήφθη χθες (19 Μαΐου 2020) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας ένας άνδρας, καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία του, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 45,8 γραμμαρίων,
 σπόροι κάνναβης,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
ένα πιστόλι κρότου.
Συνελήφθη χθες (19 Μαΐου 2020) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας ένας άνδρας, διότι σε έρευνα της οικίας του, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί στην αυλή, δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους άνω του ενός μέτρου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επίσης, βρέθηκαν στην οικία του και κατασχέθηκαν 120 σπόροι κάνναβης.

Συλλήψεις για κλοπές
Συνελήφθησαν χθες (19 Μαΐου 2020) το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών 3 άτομα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, μπήκαν σε κατάστημα στις Σέρρες, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν προϊόντα αξίας 200 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Συνελήφθη χθες (19 Μαΐου 2020) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας ένας ανήλικος, καθώς κατελήφθη να προσπαθεί να αφαιρέσει μαζί με συνεργό του από κοινόχρηστο χώρο οικοδομής στην Βέροια, δύο ποδήλατα αξίας 600 ευρώ. Επιπλέον συνελήφθη μία γυναίκα για παραμέληση εποπτείας του ανηλίκου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

Εξιχνίαση κλοπών
Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων για ξεχωριστές περιπτώσεις κλοπών, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε περιοχές των Σερρών και ειδικότερα:
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου, καθώς την 22 Απριλίου 2020 ενεργώντας μαζί με συνεργό του, αφαίρεσαν ένα μοτοποδήλατο ημεδαπού, το οποίο εντοπίσθηκε εγκαταλειμμένο. Το ίδιο άτομο και ένας επίσης ανήλικος συνεργός του, την 25 Απριλίου 2020, αφαίρεσαν από χώρο γραφείου ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο παρέδωσαν σε άλλο άτομο έναντι χρηματικού αντιτίμου.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου, καθώς διαπιστώθηκε ότι ενεργώντας μαζί με συνεργό του την 17 Απριλίου 2020, αφαίρεσαν από την κατοχή ηλικιωμένου με την μέθοδο της απασχόλησης, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Εξιχνίαση απάτης
Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Ιούλιο του 2019, απέσπασαν ένα ρολόι αξίας 230 ευρώ, το οποίο πωλούσε ημεδαπός μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο, στέλνοντάς του πλαστό αποδεικτικό πληρωμής του ρολογιού, χωρίς ουδέποτε να έχουν καταβάλει χρήματα στο λογαριασμό του παθόντα.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη αλλοδαπός άνδρας που παρενοχλούσε γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή του Καλοχωρίου

Ειδική ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα, με αντικείμενο τους στοχευμένους ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του Φράγματος Καλοχωρίου, προχώρησε στη σύλληψη νεαρού αλλοδαπού έπειτα από διερεύνηση καταγγελιών για παρενόχληση γυναικών.

Πρόκειται για 29χρονο άντρα σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κλοπή.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο δράστης, κατά το προηγούμενο διήμερο και σε διαφορετικό χρόνο, προσέγγισε τρείς γυναίκες και προέβη, κατά περίπτωση, στις προαναφερόμενες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός-μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών
Στη σύλληψη μέλους οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 21χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, ο προαναφερόμενος άντρας εντοπίστηκε βραδινές ώρες χθες (19-05-20), σε υπεραστικό σταθμό λεωφορείων και συνελήφθη, καθώς σε έλεγχο που του έγινε, αλλά και σε έρευνα του σακιδίου του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

5 κιλά και 56 γραμμάρια ηρωίνης συσκευασμένα σε (10) δέματα,

Μικροποσότητα κοκαΐνης,

χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών και

κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος λειτουργώντας ως μέλος του κυκλώματος, είχε αναλάβει το ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων ηρωίνης και κοκαΐνης από την Αθήνα, τη μεταφορά και την περαιτέρω διακίνησή τους στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Εξιχνιάστηκαν (10) διαρρήξεις οικιών που έλαβαν χώρα κατά το έτος 2017 σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης


Στην εξιχνίαση δέκα (10) διαρρήξεων οικιώ , που έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από συστηματική και πολύμηνη έρευνα.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Πρόκειται για 20χρονο ημεδαπό, ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2017 διέρρηξε δέκα (10) οικίες και από το εσωτερικό οκτώ εξ’ αυτών, αφαίρεσε χρηματικά ποσά που ανέρχονται συνολικά σε (2.750) ευρώ, χρυσαφικά και κοσμήματα.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, προσωπικό των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβε σε διάφορες περιοχές της πόλης:

(6) άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών . Μεταξύ αυτών 41χρονος αλλοδαπός και δύο νεαροί ημεδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από μεταξύ τους αγοραπωλησία ναρκωτικών, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και (4.600) ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ψυχοτρόπων ουσιών.

(7) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 23χρονου αλλοδαπού, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Βούλευμα Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για προσωρινή κράτηση και δύο αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (8) ετών, ποινή φυλάκισης (8) ετών, (11) μηνών και χρηματική ποινή, για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.