Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

«Νέες Επισημάνσεις Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς»


Υπογράφει ο Βλαδίμηρος Π
αναγιωτίδης
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της τρέχουσας κατάστασης και την ανάγκη να κερδηθεί η δύσκολη μάχη που όλοι μας δίνουμε απέναντι σε έναν ύπουλο και φονικό ιό, ο οποίος μεταδίδεται ταχύτερα από τον ιό της εποχικής γρίπης, χωρίς να έχουμε ακόμα στο οπλοστάσιό μας ολοκληρωμένη γνώση, επαρκή φαρμακευτική αγωγή και εμβόλιο, λέει ΟΧΙ στη χαλάρωση και τον εφησυχασμό και ΝΑΙ στο λιγότερο κοστοβόρο και το πλέον αποτελεσματικό μέτρο, την πρόληψη:

Φοράμε μάσκα παντού, όχι μόνο εκεί που επιβάλλεται

Κρατάμε τις αποστάσεις

Πλένουμε συχνά τα χέρια

Χρησιμοποιούμε αντισηπτικό

Βήχουμε μόνο στην καμπτική επιφάνεια του αγκώνα, όχι στα χέρια μας ή στον αέρα

Αποφεύγουμε να ακουμπάμε με τα χέρια το πρόσωπο και τη μύτη μας

Αποφεύγουμε χειραψίες, εναγκαλισμούς και φιλιά στις κοινωνικές επαφές

Αποφεύγουμε το συνωστισμό

Αερίζουμε τους χώρους διαβίωσης και εργασίας

Τηρούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας) και των υπεύθυνων Δημόσιων Αρχών

Οι ευπαθείς ομάδες και τα άτομα άνω των 65 ετών να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και συνωστισμούς.

Μέχρι και σήμερα η θετική έκβαση της δύσκολης κατάστασης λόγω του κορωνοϊού στον τόπο μας οφείλεται σε όλους μας. Δεν χρειάζεται να τα αφήσουμε όλα στην τύχη. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και πρέπει να τον διαβούμε συντεταγμένα και με σχέδιο, για να πετύχουμε το στόχο μας, χωρίς να αναλωνόμαστε στο ποιος θα καρπωθεί το μερίδιο της επιτυχίας, η μοναδική μας έγνοια είναι η επίτευξη του στόχου.

Στα πλαίσια των ανωτέρω επισημάνσεων και λαμβάνοντας υπόψη την πιθανή αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας λόγω των καιρικών συνθηκών και την αναμενόμενη έξαρση και άλλων εποχικών νοσημάτων, καλούμε:

Την Περιφέρεια, το Δήμο, τις Ελεγκτικές Αρχές και την Αστυνομία να μεριμνήσουν για την απαρέγκλιτη τήρηση και εφαρμογή των μέτρων προστασίας, όπως ορίζονται από τον νόμο, στον τόπο μας.

Τους τοπικούς φορείς, τις θεσμικές δομές της κοινωνίας και την Εκκλησία να ενημερώνουν και να παροτρύνουν τα μέλη τους και την κοινότητα για την τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και της πολιτικής προστασίας. 

Στηρίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ιατροί του νομού μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε φαινόμενα άδικων και συκοφαντικών αναφορών κατά μελών του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, από οπουδήποτε κι αν προέρχονται.

Οι πολίτες να «κλείνουν τα αυτιά τους» σε θεωρίες συνωμοσίας και να εμπιστεύονται μόνο την υπεύθυνη στάση των ειδικών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς θα είναι όπως πάντα αρωγός σε αυτή την προσπάθεια με υπευθυνότητα, σύνεση και επιστημονική πληρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.